flört dönemi ile sevgililik dönemi arasındaki farklar nedir sizce?

bana ikisini de sal.aga. anlatır gibi anlatır mısınız?

1. Linçlenirim ama flört dönemi her an başkasına gidebilme özgürlüğü sağlıyor ve iki tarafta birbirinin hayatına karışamıyor. Sevgili olunca her boka dil uzatma hakkı elde ediliyor ve her an terk edemiyorsun o kadar emek zaman verdim diyerek bazı şeyleri alttan alıp tahammülü zorluyorsun

20 kasım 2023 06:31

2. Flört dönemi insanların birbirini yeni tanımaya başladığı, henüz bağlılık, sadakat taahhüdünün olmadığı dönem.

Sevgililik ise artık kişilerin birbirine sadakat, güven gibi temel taahhütlerinin olması gerektiği (açık ilişki değilse), ortak gelecek planının olduğu (uzun vadeli, kısa vadeli fark etmez) dönem.

Flört döneminde kişiler genelde "x kişiyle" flört ettiğini etrafıyla paylaşmaz ya da sosyal medyada ilan etmez ama sevgili iken genelde bunu yaparlar.

Cinsellik flört döneminde de olabilir ama bence flört döneminde olmamalı ya da en azından flörtün başında olmamalı (bu tabii ki her dinamikte farklı olabilir)

20 kasım 2023 08:20

3. normal bir flörtten bahsediyorsak eğer; sevgi sözcüklerinin (bebeğim, aşkım vs.) olmadığı, cinselliğin olmadığı, kişilerin vakit geçirerek birbirini tanıdığı, birbirlerinin hayatlarına müdahale edemediği bir dönem. başta herkes kendisinin en iyi versiyonunu oynar bu yüzden flört dönemini uzun tutmak gerekebiliyor. sevgililik ise malum tam tersi.

şu an ki flörtler bahsettiğimin tam tersi. sadece yine birbirlerinin hayatlarına müdahale etmiyorlar ama hitap sözcükleri, cinsellik vs. var. ben bu şekildeki flörtleşmeye pek flörtleşme demiyorum. ingilizceden çevirisi fayda arkadaşlığı gibi bir şeye karşılık gelen o tanım daha uygun oluyor. adam bana bebeğim diye hitap ettiği an benim için resmi bir flörtleşme olmaktan çıkıyor açıkçası. bu benim fikrim tabii ki.

20 kasım 2023 08:35

4. Birinde sorana sevgilim diye tanıtıyorsun sadece :D