fotoğraf çektirmek için çaba göstermek çok anlamsız ve utanç verici geliyor ?

tatillerde fotoğraf çektirmek için zaman harcanıp uğraşılması veya saatlerce pozlar vermek ünlü olmadığım sürece çok saçma geliyor. yaşım 21 hiçbir arkadaşım benim gibi düşünmüyor ve onların girdiği tripleri görünce çok komiğime gidiyor, içimden küçümser gibi oluyorum ister istemez bu konuda yalnız mıyım diye merak ettim:/ mesela benim instagramımda 3 fotoğraf vardır 3ü de çabasız selfie ve hayatım boyunca tanıdığım herkes tarafından çok beğenilen ilgi gören biri olmama rağmen bu durum böyle yani olay tipimle de alakalı değil

1. ben direkt fotoğraf çektirmeyi anlamsız buluyorum. bir yere gidersin anı kalsın vb diye çekersin dönüp bakmak için neyse.

her yerde şakşakşak sürekli fotoğraf çektirmek için vakit kaybetmek anı kaçırmak bir de o pozlanmalar,garip tripler... anlamsız ya.

instada gezerken bakıyorum bazılarının pozlarına evet ilk bakışta güzel ama o fotoğrafı çekerkenki halini düşününce komik ve saçma geliyor.

4 ağustos 2024 19:16

2. pick me demeye geldim. foto çekimiyle ben bazen uğraşırım bazen aklıma bile gelmez. bazı insanlar instagrama çok sıradan fotoğraflar atıyor ne bileyim yamuk çekilmiş ya da ışık kötü gibi. ya atmam ya da atacaksam düzgün olsun isterim. arka planda saçma bi şey olmasın, ya da saçım düzgün olsun dikkat ederim. yani zevk ve estetik anlayış meselesi. hepsi de çok normal. utanılacak bir şey yok. bu konuda fazla zaman harcayan insanlarlayken kendinizi ifade edebilirsiniz. ben sıkıldım dersin çıkarsın kadrajdan olur biter.

4 ağustos 2024 19:24

3. aynı fikirdeyim yarım saat boyunca poz verip foto çektiren arkadaşlarımdan bıktım

4 ağustos 2024 19:51

4. Benim arkadaşım bu şekilde yaşıyor. Satın alınmış 20 bin takipçisi var (10 senedir) hiç durmadan foto çekiliyor. Özel fotoğrafçı ile anlaşıp çekimler yaptırıyor. Aynı yerde üst baş değiştirip saatlerce fotoğraf çekişiyor, yazarken içim şişti

4 ağustos 2024 20:08

5. yani evet a1 çok fazla mizansen insanı sıkabiliyor özellikle evde pek sevmem, arkadaşların anlaması için biraz belli etmek gerekiyor

4 ağustos 2024 20:51

6. Acilden girip yatış verilen hastanede Amerikan hastanesinden bir şekilde aldığı yatak örtüsüyle yüzlerce serum pozu çekip paylaşan birini bile tanıdım. Sen ne ara o örtüyü buldun çıkardın götürdün serdin??

Bu kadar sosyal medya odaklı olmak hiç sağlıklı değil.

5 ağustos 2024 03:37

7. ben iki fikre de hak veriyorum.

fotoğraf çektirmeyi seviyorum. 30 yaşındayım ve 20lerimin başında çıktığım bir sürü tatil, o güzel okul zamanlarımdan falan hiç doğru dürüst fotoğrafım yok. olan üç beş fotoğraf da hep toplu, fotoğraf kalitesi düşük. tek kendim olduğum güzel çekilmiş fotoğrafları ben seviyorum, güzel hissettiğim anları kaydetmek gibi. kendime dışarıdan bakıp beğenmek beni mutlu ediyor. 30 yaşındayım ve üç dört sene önce çekilmiş fotoğraflarıma bakınca bile iyi ki çekinmişim diyorum.

ama amacı sadece fotoğraf çekinmek olan insanları ben de sevmiyorum. sadece fotoğraf çekinmek için giyinip ayda üç dört kere yemeğe çıkan bir arkadaş grubum vardı. beni şoka sokuyorlardı. birkaç kez çıktım onlarla durumu anlayınca bıraktım. pahalı restaurantlara gidip içki söylemeyip menüden ortaya ucuz bir iki şey söyleyip sekiz kişi yiyip kalkıyorlar. dışarıdan baksan ama herkes çok süslü, çok hoş. maç sadece fotoğraf çekinmek. bunlardan çok rahatsız oluyorum. anı yaşamak, hayattan keyif almak varken sırf birilerine kendini çok güzel, çok elit gösterme çabası beni rahatsız ediyor.

ve çevremdeki insanların çok büyük bir çoğunluğu yaptığı aktiviteleri sadece ama sadece fotoğraf çekip paylaşmak için yapıyor.

mesela biz geçen hafta tatildeydik. her akşam yemeğine süslendik ama gündüz ışığını kaçırmadığımız bir akşam oldu. dört kişi iki kızdık. biz iki kız önden çıktık ışık varken yarım saat 40 dk sokakta dolaştık fotoğraf çekindik sonra yemeğe geçtik. fotoğraf çekinmeseydik de ben öyle süslenirdim ama kendimi güzel hissediyorken güzel fotoğraflarım olduğu için de mutluyum. bu aradaki ayrımı kaçırmamak önemli bence.

5 ağustos 2024 12:21