gözünü kapatınca sürekli korkunç olaylar görmek neden olur?

uyumadan önce mesela gözlerimi kapatıyorum atıyorum araba çarptığını, bir yerden düştüğümü, yakinlarimin ölümü gibi korkunç olaylar canlanıyor.hemen hemen her gün oluyor bu.basit haliyle anlattim, acayip senaryolar geliyor aklıma.bunun sebebini bilen var mı?

1. Psikiyatristten randevu alıp mutlaka bunları anlatın. Hekiminiz zaten sizinle konuşup durumu tespit eder. Buralara yazılıp fikir alınamayacak kadar ciddi şeyler bu bahsettikleriniz. Devlet hastanelerinden rahatlıkla randevu alabilirsiniz.

28 temmuz 2021 00:58

2. Kesinlikle şizofren değilim ama genel olarak bende de böyle bir problem söz konusu. Bence bunu biraz siz kuruyorsunuz.

28 temmuz 2021 01:00

3. Anonim 5, hiç psikolog böyle bir durumda geri zekâlı der mi? Liseli falandır muhtemelen. Ss sen hiç takılma. Lütfen diğer süslü bende de var bu demiş ama normal bir durum değil. Psikiyatristten randevu al. Geçmiş olsun.

28 temmuz 2021 01:14

4. Anonim 6 vala ben de buraya yazana kadar cogu kişinin böyle şeyler düşündüğünü zannediyordum

28 temmuz 2021 01:31

5. süslücüm ben de majör depresyon ve anksiyete var, yıllar içinde bu hastalık sanki bende paranoya da yapmaya başladı. dediğin gibi ben de böyle şeyleri çok ''hayal ederim'', yani tırnak içinde hayal diyorum çünkü sadece birden gözümün önüne bu görüntüler geliyor. atıyorum hep başıma bir şey gelicekmiş gibi hayal ettiğim için bazen buna çok takılıp önlemler düşünmeye falan başlıyorum.

bir de yaşayan var mı bilmiyorum amaa bazen de diyelim gece uyuyacağım, gözümü kapattığımda korkunç korkunç saniyelik görüntüler canlanıyor zihnimde. ama biriyle veya benle alakalı değil böyle sanki zorla snuff videolar izletiliyormuş gibi. bunu yaşayan var mı?

28 temmuz 2021 02:21

6. Anonim 6 siz bir olaydan yola çıkarak düşünmüşsünüz yalnız. Tabii hiç yaşamasanız daha iyi ama ss ile farklı duruyor. Mesela kaza geçirmiş ama hafif atlatmışsınız ya onu kafanızda ya daha kötüsü olsa atıyorum kolum kırılsaydı diye düşünmeniz farklı ss'nin uyumadan önce (ortada bir şey yokken) bir yerden düştüğünü, araba çarptığını canlandırması farklı. Zor bir durum ss'nin yaşadığı. Çok yıpratıcı ama dediğim gibi hekim harici ben xmişim, ymişim diye kendimize hastalık bulmak ya da hayır bunlar zaten normal demek (bir sorun olduğu anlaşılmış ki bu soru sorulma ihtiyacı hissedilmiş) uygun olmaz.

28 temmuz 2021 03:16

7. ss bana da oluyor bu baya 8 yıldır falan. anksiyete dendi geçildi. kendi kendime bastırmayı öğrendim artık. mesela vapura biniyorum buradan düşsem yanlışlıkla pervaneler beni parçalar korkunç diyorum kendi kendime, tüylerim ürperiyor ve o anı böyle vivid bir biçimde anlık beynimde görüyorum kanım donuyor. karşıdan karşıya geçiyorum ayağım takılsa tramvayın önüne düşerim off diyorum irkiliyorum birden anlık böyle kemiklerimin o tonlarca metalin altında kırıldığını sanki görür duyar hisseder gibi oluyorum beynimden vurulmuşa dönüyorum. sebebini keşke bilseydim ama bilmiyorum.

28 temmuz 2021 03:27

8. Ay ben bunu normal bi şey zannediyodum herkes böyle düşünmüyo mu??

28 temmuz 2021 03:35

9. Anksiyete.