günümüzde baş örtünün gerçek işlevinde kullanıldığını düşünüyor musunuz ?

çevremdeki başörtülü genç kizlara bakıyorum ne namaz kılıyorlar ne dinin gerektirdiği vecibeleri yerine getiriyorlar ama hepsinin başı kapalı. sevgilileri var, kafelerde kızlı erkekli takiliyorlar ama sorsan başörtülü müslüman hepsi. müslüman olduğunu söyleyen erkeklere zaten hiç girmiyorum. hepsi her haltı yiyor sonra lafa gelince ben müslamanim diyor. siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

1. Ya şimdi muhtemelen linç yiyeceğim de bizim apartmanın önünde bir villa var. Orada yaşayan başörtülü genç kadınları görüyorum hep. önlerinde son model arabalar, sürekli alışveriş posetleriyle villalarina girip çıkıyorlar. Daha bir kere ben bu insanların aç bı hayvanı doyurduğunu görmedim.

Geçen gün o villa gibi evin önünde bı kediye araba çarptı. Görseniz hayvan perperişan. Ben hayvanla ilgilenirken yanımdan yürüyerek geçip gittiler. Ya bunlarin her yeri kapalı olsa ne olacak bunlar müslüman olsa ne olacak. Kendinden başka kimseye faydası olmayan akp zengini bı sözde müslüman grubu bunlar başka bir şey değil.

1 mart 2025 14:24

2. A1 günümüzde bu kavramların artık sadece göstermelik olduğunu düşünüyorum. Çoğu kadın için başörtü takmak adet,gelenek gibi bir şey bence. Bu tıpkı namaz kılmayan, kuran okumayı bilmeyen, zina yapan birinin ramazanda oruç tutmasına benziyor.

1 mart 2025 14:26

3. insanların veya kendinizin kamuya zarar vermeyen davranışları hakkında aklınızdan sana neyi kalbinizden bana neyi eksik etmeden yaşamanızı tavsiye ediyorum. benim anneannem hayatımda tanıdığım en dindar kadındı, geçmişten borcum kalmasın diye sürekli oruçluydu, sürekli ibadet ederdi, kuranı kendi dilinden okurdu üstelik bunu kendi kendi çalışarak öğrenmişti, dünyadaki en iyi kalpli insanlardan birisiydi ama başını kapatmazdı örneğin veya kahvenin yanında likör ikram ederdi. ama başını kapatsaydı diyebilir misin diyemezsin çünkü sana ne. başka biri de başını kapatıyordur ama namaz kılmıyordur, namaz niye kılmıyor diyebilir miyim diyemem çünkü bana ne.

kimse başını örtmekle her şeyi eksiksiz peygamberlik sınıfına atanmıyor, kalan diğer her şeyi de eksiksiz yapacağım sözü vermiş olmuyor sadece başını örten bir insan oluyor, yapabildiği ya da yapmak istediği bu kadarsa bu kadardır.

1 mart 2025 14:30

4. "bu tıpkı namaz kılmayan, kuran okumayı bilmeyen, zina yapan birinin ramazanda oruç tutmasına benziyor."

ay bu arada benim cv ahshhaha

1 mart 2025 14:31

5. Ammanbe akp zengini sözde müslüman tanımına o kadar katılıyorum ki

1 mart 2025 14:32

6. Namaz kılmayan biri Kuran okumayı bilmiyorsa oruç tutamaz mı ya saçma sapan konuşma verdiği örneklere bak ya.

1 mart 2025 14:33

7. hayır düşünmüyorum. Siyasi veya belli bir oluşumun parçası olarak kullanıldığını düşünüyorum. Dini gereklilikleri yerine getirip getirmemeleri beni hiç ilgilendirmezken, türbanlı olmayanları yeren ve aşağılayan, kendilerini üstünmüş - peygambermiş gibi tutan hallerinden hoşlanmıyorum. gerçek dindarların bununla gösteriş yapmadığını daha çok gözlemliyorum.

1 mart 2025 14:34

8. Allah için değil de erkek için kapanınca öyle oluyor. Bir yandan erkeğin ahlak algısına uymak gerekiyor, bir yandan da erkeğe kendini beğendirmek gerekiyor. Ortaya da böyle bir görüntü çıkıyor.

1 mart 2025 14:35

9. Bir farzı yerine getirmeye çalışıyorum kapalıyım diye kusursuz Müslüman olmuyorum ki benim elimden nefsimden bu kadarı geliyor bacım

1 mart 2025 14:45

10. Kim nasıl istiyorsa ona göre yaşasın diye düşünüyorum. Herkes kendinden sorumlu, geri kalanı da kimseyi ilgilendirmez.

1 mart 2025 14:48