gardrops uygulamasının kargo hakkında yardım?

süslüler merhaba, gardrops uygulamasında aynı kişiye 2 tane ürün sattım. site bana ptt kargo indirimi için iki ürün için 2 tane ayrı referans numarası verdi. iki ayrı referans numara ile gönderirsem kargo ücreti 20 tl oluyor, ben de diyorum ki aynı kişiye gönderileceği için ben bu iki ürünü birleştirip tek bir referans numarası ile 10 tl ile göndersem olur mu sizce? bir sorun çıkar mı? yoksa iki tane referans numarası var diye ayrı ayrı mı paketleyip kargola malıyım?

1. ikisini aynı kargoda gönderirsen birinin parası nasıl gelecek sana süslü? sonuçta iki ayrı sipariş, olmazsa iptal edip tek bir sipariş altında sat ikisini de.bilemedim şimdi ben hep ayrı gönderdim sanırım ya

1 ekim 2018 01:35

2. süslü ben daha önce hiç satış yapmadığım için hiçbir şey bilmiyorum. o yüzden size sorayım dedim. iki ürünü de aynı kişiye sattığım için 2 ayrı referans numara ile tek tek kargolayıp 20 TL'ye kargolamak yerine, tek bir referans numara ile iki ürünü aynı kutuda 10 TL ile göndereyim demiştim. Sonuçta alıcı kişi ödemeyi onaylarsa bir sorun olmaz diye düşünmüştüm. sonuçta iki ürün de eline tek bir referans no ile tek bir kutu içinde ulaşacak, niye ödemeyi onaylamasın diyorum?

ya kargo ucreti çok pahalı, zaten piyasanın oldukça altında sattım içime oturdu-bedeni küçük gelmese o fiyata satmazdım- bir de 20 tl kargo ücreti nedir ya?

süslü bir de ben bu siteye iban no ekleyemedim, bunun için müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim, onlar ekleyecekmiş, bu normal mı?

1 ekim 2018 01:46

3. evet süslü bende de öyle olmuştu iban konusu.

alıcının onaylaması için uygulamada kargoya verildi olarak gözükmesi gerekiyor o yüzden hemen onaylayamıyor yani :/ kargoya verilmesi şart. ya satışları iptal et alıcıya söyleyip tek bir sipariş yapın, ya da 20tl gidecek :/ gerçekten ya komisyon yok deyip baya baya parayı çekiyorlar

bu arada pttde sen hiç para falan vermiyorsun sipariş tamamlanınca zaten gelen paradan gidecek

1 ekim 2018 01:51

4. ya bana alıcı satın almadan önce demişti ki " İsterseniz ürünleri birleştirelim, ayrı ayrı kargo ücreti ödenmesin." demişti. ama ben o birleştirme olayını anlamadım ve ayrı ayrı aynı kişiye iki tane ürün satmış oldum. ürünleri birleştirelim derken iki ürünü de tek bir satış altında iki ürün fiyatının toplamıyla güncelleyip satmaktan mı bahsetti acaba?

neyse ben olayı anlayamadığım için aynı kişiye ayrı ayrı iki tane ürün sattım. iki satış için ptt kargo için site bana iki tane referans numarası verdi. o zaman ben bu iki ürünü de ayrı ayrı paketletip 2 referans numarasını da kullanacağım ve 20 tl boşu boşuna gidecek o halde değil mi? :D umarım iade filan etmez, bir de iadeden 20 tl gecer iyice zarara ugrarım. süslü valla hiç kullanılmamış, etiketli tertemiz iki ceket sattım. aldığımın da piyasa değerinin altında bir fiyata. sırf biraz kilo aldığım için artık olmadığı için mecbur sattım, umarım bir de iade filan uğraştırıp da durduk yere gidiş geliş 40 tl zarara ugratmaz beni :D

1 ekim 2018 02:15

5. alıcı da öyle söylemek istemiş ama sen kabul etmemişin süslü jfjjf

iadede alıcı ödüyor sanırım kargo parasını iyice araştır ben çok sattım ordan burdan ezberledim artık kfjg iyi satışlar süslüü

1 ekim 2018 02:19

6. yani ben şimdi durduk yere 20 tl vereceğim, iki ürünü tek bir kutuda tek bir referans no ile aynı kişiye gönderemeyeceğim, yani bu iki referans numarasını da kullanmak zorundayım öyle mi? kesin yani öyle mi :D teşekkür ederim süslü :)

1 ekim 2018 02:25

7. :d aynen satışları iptal edip alıcıyla konuş istersen tek siparişle gönderirsin

1 ekim 2018 02:31

8. süslü bende gardropstan cok kez satış yaptım kargo 5 veya 6 tl ve hesabına gelecek olan miktardan kesiliyor oradayken herhangi bir kargo ücreti ödenmiyor. Ptt de para ödemiyorsun yani hatta her kargoya gittigimde telefonuma “ptt de kargoya ödeme yapmayın” diye sms geliyor kargomu verip çıkıyorum

1 ekim 2018 08:49