garipoğlu ailesi yahudi mi? ya da farklı bir tarikata mı mensupturlar?

bunların etniği nedir? türk değiller diye biliyorum.

1. bir koltuktaki aile selfiesi ve öteki koltuktaki anneanne teyze beraber selfiesi sonrası aklıma takıldı.

27 ağustos 2022 11:17

2. Yahudi asıllı olduklarını hatırlıyorum hatta o zamanlar, cocuk yahudiymis Müslüman bir kızın yahudiyle ne isi var dendiğini duyduğum olmustu. Ne alaka demiştim içimden konu bu mu

27 ağustos 2022 11:29

3. a2 ben de yahudi camiasından olduklarını biliyorum ama acaba kökenleri yahudi olup dinleri ya da tarikatları farklı mı bu da olabilir.

kız sevmiş o herifin yanında olmuş, ölenin ardından denilecek şey mi bu..

27 ağustos 2022 11:36

4. Sabetay onlar.

27 ağustos 2022 11:42

5. a3 sabetay yahudisi olduklarını öğrendiğimde acaba neden bunca göz önünde oluyo aile? diye düşünmüştüm. gizlenmeleri gerekli bu tarikat gereği. hele bir de yapılan şey dendiği gibi ayin falansa bunlar sapkın yahudi tarikatlarından birine mensup olmalı.. ah be kızım..

27 ağustos 2022 11:47

6. Bu arada müslüman birinin yahudi biriyle olması bir yere kadar kabul görüyor ama yahudi olan kişi için çok zor diye biliyorum. Assla kabul edilmez cemaat içinde. Dinden çıkar deniliyor yahudilik soydan geldiği için bunun bozulmasını istemiyorlar. Rachel araz var ya mesela onun kocası sami kiresepi daha önce burcu esmersoy ile beraberdi evlenecek deniliyordu ama evlenmedi. Evlenemez çünkü çok fazla yaptırımı olur.

27 ağustos 2022 12:06

7. Yaptırım dediğiniz ne?

27 ağustos 2022 13:11

8. Yani duruma göre değişebilir. Yahudiler genellikle birbirlerini çok tutarlar. Mesela bir tamir işim var iki yerden fiyat aldım biri yahudi ve 10 lira fazla söyledi. Yine de ona yaptırırlar. Ticarette de böyle bürokratik işlerde de böyle. Geleneğe uygun olmayan bir evlilik yahudilikten çıkmanıza sebep olur. Dislanirsiniz özellikle azınlıklar için bu büyük bir ceza. Yasak bir iş yapıyorsunuz. Çocuğunuz olsa kesinlikle yahudi geleneklerle yetişecek çünkü erkek yahudi ise kadın başka bir dinden ise çocuk yahudi kabul edilecek bu yanlış evlilik böyle telafi edilecek gibi. Maddi manevi dışarıda birakilirsiniz bundan daha büyük yaptırım da olmaz. Kuyumcu iseniz mesela hammadde verenleeiniz azalır. Lojistik destek azalır gibi gibi

27 ağustos 2022 13:21

9. a6 öf ne diyorsun sen be? ailenin kökenini sordum diye tüm gayrmüslimlere gaddar mı demiş oldum yani? madem yorum yapacaksın düzgün yap

27 ağustos 2022 16:38

10. soruda akan cahillik ve bu cahillikle çok biliyormuşluklar...

yahudi camiası değil musevi cemaati denir. sebetay yahudisi değil, sabataycı denir. sebeplerini uzun uzun anlatamayacağım çünkü nasılsa anlamayacaksınız.

diyelim ki sabataycılar ve kız bunu öğrendi. eee???? facebook'tan bütün dünyaya bu haberi verecek ve bütüüüüün dünya da ooooo büyük bilgi hemen bu aileyi asalım, keselim, dışlayalım mı diyecekti?

bu ülkede ve dünyada binlerce farklı inançlardan olanlarla evlenmiş musevi ve yahudi var. tıpkı sami kirepsi'nin rachel araz ile evlenmesi gibi!!!

yaptırım... yağğğnee duruma göre değişir eşyanı daha pahalı tamir ederler, lojistik destek, hammade, çip, rusya bize gaz vermiyor dfghjk "bürokratik" işinde de böyle çünkü türkiye'de biliyorsunuz tüm bakanlıklar musevi cematine verildi, kpss'ye girme şartı yahudi olmak!!!

tabi canıııııım... baba yahudi, anne başka dindense çocuk yahudi olur ki telafisi olsun kadın avcunu yalasın otursun. sonra kuyumcunuz batar.

27 ağustos 2022 16:48