gelin almada kırmızı kurdele şart mı ya?

yine davullu zurnalı olup kırmızı kurdele saçmalığı olmadan olamaz mı? tabiki de olur ama ya tam yap ya hiç yapma mı mantıklı bilemedim.

1. Ben kirmizi kurdele hic istemiyodum annem zorla bagladi belime. Yani sart evet:d

21 kasım 2020 19:27

2. berbat bi sey resmen o kirmizi kurdele bakireligini simgeliyor erkeklerde oyle bi sey olsa hicbirine kurdele takilmazdi

21 kasım 2020 19:30

3. Sene 2021 olacak hala gelin alma varoşluğu devam ediyor demek. KızlArımızın nikah salonuna gideblmeleri için illa "alınmaları" mı gerek öfff. Cidden kendinize yakıştırabiliyor musunuz böyle rezil şeyleri? Kırmızı kuşak takarken hiç mi utanmayacaksınız?

21 kasım 2020 21:00

4. Utanacağım için sordum işte a6. Siz damadın sizi evden almasına da karşıysanız kendiniz gidersiniz. Ben sadefe kurdele olayını sordum.

21 kasım 2020 21:30

5. Evet haklısınız, beni mutsuz edecek içime sinmeyecek bişey olacak o yüzden gelenek ya da millet ne düşünürü düşünmeye gerek yok. Davul zurna konvoy vs tarzı şeyleri de sevmiyorum bunlara da müsade etmem ama illa ki evden çıkma olacak ve nasıl olacak bi fikrim yok. Pek düğünsel aktivitelere katılan biri değilim

21 kasım 2020 21:58

6. içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın süslüm...

ben kendimi istetmedim bile :) kurdele bağlama, gelin alma filan zaten olmadı, "ben sevmiyorum" dedim, iki tarafın ailesi de hiç birşeye karışmadılar... ben nasıl istersem öyle oldu :)

gelenek, görenek (örf, adet) amacına uygun olunca güzel de, elalem ne der diye yapılıyor artık! herşeyin dedikodusu zaten yapılıyor, bir malzeme de siz verirsiniz millete, sakız yapıp dursunlar :)

21 kasım 2020 22:10

7. ya banada saçma geliyor süslü ya. günümüzde cinsellik yaşamasan bile bir şekilde birşeyler yaşıyorsun, geziyorsun tozuyorsun. ama kırmızı kurdele takıyorsun saçma aslında. o yukardaki arkadaşı kırmızı kurdelici süslüye birşey sorucam. o arkadaş eşiyle gerdek gecesimi tanışacakta millete sallıyor? kusura bakma size demedim ama arkadaşınıza inanamadım.

21 kasım 2020 22:42

8. biraz aile yapınızlı ilgili bu durum bazı aileler zorluyor sanırım. Ben takmamıştım, ailemde bu olayı hoş bulmadığı için lafı bile olmadı.

21 kasım 2020 23:23

9. yo değil. yengem istemiyorum dedi herkes neden diye bile sormadı tamam dedi ve davullu zurnalı çıktı.

22 kasım 2020 12:16

10. Bu kurdele takanlar bir de gelenek görenek adet derler ananelere sadıklardır hatta muhafazakarlardır kızları evde her konuyu anasına falan danışamaz sanmam ayıptır, ama her ne hikmetse elin günün içinde onca 'erkeğin' içinde bakın amım sıfır km damada ellenmemiş delinmemiş kukuyla gidiyorum diye garanti belgesi takmayı normal bulurlar, hatta bu belgeyi gavat gibi godoş gibi babaları takar göğsünü gere gere, bakın benim kızın vajinasına kimse girmedi diye, utanmaz yani elaleme kızımın amından dem vurmak ayıp değil mi diye düşünmez kızın ailesi hiç. Damada mal teslim eder gibi büyük bir gavatlıkla baba yahut errrrkek kardeş sıfır amlı kızını paketler kurdelesini yapar buyur eder iyi sikişler biz elletmedik kimseye açılmadı buyur nikahlı bir erkek olarak bu konunun seninle konuşulması hatta tüm mahallenin görüp duyması çok normal ve doğal hiç utanmıyoruz özelimizin folloş olmasından, güle güle aç diye verirler mutlulukla. Göğüsleri kabarır izleyenlere şok olarak görürler bakın kızımızın kukusu nasıl da ellenmemiş, biz malımızı böyle koruruz diye.

Tabi eskiden bu pagan kökenli bir durummuş kırmızı takınmak giyinmek kötücül güçlerden korur diyeymiş. Lohusa kurdelesi hesabı. Ama müslümanlığın girdiği her coğrafyayı sikip atması örneği olarak her şey ama kukuya sikişe sokuşa namusa dönüşmüş tabi. Namusa bak breh breh breh. Meydanlarda ele güne çocuğunun bacak arasını davul zurnayla duyurma kurdelelerle paket edip damada sunma gavatlığı namus. Hay ben sizin zihniyetinize sıçayım. Neyse. Süslü ailen takmazsan fenalık geçiririm seni silerim baban seni düğer kafasında tiplerse lanet ede ede tak yoksa zehir ederler. Ama alakaları yoksa hiç girme derim bu işe. Elbiseyi de bok gibi gösteriyor zaten.

22 kasım 2020 12:59