gelirinizin ne kadarini giyim ve kozmetige harciyorsunuz?

hazir indirimler de geliyorken sormak istedim. ben bazen cok abartiyorum sonra o donemi telafi etmek icin uzun zaman boyunca kendimi tutmaya calisiyorum. mesela eskiden yazin cok alisveris yapardim sonra indirim donemleri gelince param kalmazdi.

1. 10'da 1'ini

31 ekim 2024 00:32

2. A1 ne kadar kazandiginizi bilemem tabi ama hem giyim hem kozmetik icin az degil mi acaba

31 ekim 2024 00:59

3. Ben çok harcıyorum hesabını bilmiyorum ama kapsül dolap yapmaya çalışıyorum %100 beğenmediğim hiçbir şeyi de almıyorum. Kozmetik alışverişim yok belli başlı şeyleri alır bitinceye kadar kullanırım. Aylık 30 bin kadar kredi kartı ödüyorum kendimi durdurmaya çalışıyorum ama gerçekten beş sene sonra da hoşuma gidecek şeylere para veriyorum sadece

31 ekim 2024 01:40

4. Ben gelirimin 7de biri kadar ayırıyorum her ay, bazı aylar çok harcayıp kartlarim sıkıştığı için en son bu şekilde karar aldım.

31 ekim 2024 07:17

5. Ben yıllık olarak söyleyeyim 1 maaşımı veriyorumdur 1/12 diyebilirim bana bu bile fazla geliyor. 10 yıldır çalışıyorum öyle olunca kıyafet de kozmetik de elinizde oluyor yani sadece eskiyenleri ve bitenleri değiştiriyorsunuz. Çalışmaya yeni başladığımda çok daha fazlaydı harcamam.

31 ekim 2024 07:30

6. Benim kozmetik ürünlerine çok gidiyor, giyim ayakkabı da içime sinmese de alıyorum çünkü piyasada doğru düzgün bi şey yok, uçuk fiyatlar vermek istemiyorum. aylık 9 10 gidiyor

31 ekim 2024 09:55

7. Giyimde güzel parça beğendiğim şey bulduğumda alıyorum 10x ise tüm gelirim 1-2x e kadar veririm. Çünkü yani neden olmasın, ama mesela indirimler var diye de alışveriş yapcam diye tutturmam. Ama mesela gider bakarım annemle gezerken zaradan falan basic boğazlı bulursam alırım gibi.

Kozmetikteyse toplam 2 tane rujum var biri golden roseun velvet bilmemme serisinden biri sephoradan. Geçen sene ww7mi ne diye bi markadan far paleti almıştım. Eğer beğenirsem güzel bulursam bi tane de maskara alırım tamamdır oldu bitti işte.

31 ekim 2024 10:16

8. kremlerim ve saç bakım ürünlerim dışında düzenli bir gider kalemi yok. kaliteli şeyler bulursam ve hoşuma giderse alıyorum. bir ay 200 tl harcayıp ertesi ay da 10.000 harcayabilirim. çok alışveriş yapmam zaten, az ama kaliteli kıyafetlerim var. inditeks giymiyorum. yıllardır giydiğim zamansız kıyafetlerim var hala yeni gibi duruyorlar. çünkü elimde kibarca yıkayıp güzelce asar ve ütülerim. kozmetik de bittikçe aldığım şeyler.

31 ekim 2024 14:41

9. Ben de aylık düzenli olarak kozmetik ve giyim harcaması yapmıyorum artık. Öğrenciyken harçlığım olurdu, işe ilk başladığımda sürekli ceket, bluz vs alırdım çünkü yetmiyordu (her gün takım veya elbise üzeri ceket giyilen bir işim var).

İş hayatında 8. Yılıma giriyorum, artık çok spesifik bir ihtiyacım olmadıkça (örneğin bir tane daha siyah pantolon, kırmızı ceket gibi) çıkıp alışveriş yapmıyorum. Bazen avm'ye gidersem de güzel bir şey denk gelirse alıyorum. Bu anlattıklarımı kapsül dolap gibi düşünmeyin zira 40 kadar ceketim, 10-15 tane pantolonum var. Çoğunu da ilk senelerde aldım.

Günlük hayatta sadece kot ve tshirt dolaşıyorum. Orda da 4 çift kotum var, 2 lacivert 2 siyah. Bacakların arasından aşınıp yırtılmadıkça almıyorum yenisini öyle söyleyeyim.

Gerçek anlamda makyaj yapmaya 10 sene önce başladım ve Renkli kozmetiğe, özellikle ruja ve allığa düşkünüm. Herhalde ilk 7-8 yılda drugstore'a hazineler harcamış olabilirim. Son dönemde drugstore almıyorum artık. Son 3-4 senedir kendimi frenliyorum, sürekli project pan yapıyorum ama bazen yine gidip alıyorum. Ancak bu her ay sürekli bir şey değil. Mesela gecen aralık'ta mac'ten 3 ürün aldım, mart'ta 5 tane dudak ürünü aldım (rare beauty, mac ve clarins), bir de bu ay yine 2 tane clarins dudak ürünü aldım. Bu sene içinde 2'si büyük, 2'si küçük boy 4 tane parfüm aldım free shoptan. Eskiye göre çok alışveriş yapmadığımı düşünüyordum ama bunları böyle yazınca ve kafamda toplayıp 12'ye bölünce yine çok geldi gözüme lol.

Onun dışında şampuan, dus jeli, orkid, gargara vs vs hep aynı marka kullanırım ve en fazla iki-üç yedeğim olur. Marka değiştirmediğim için alıp da kullanmama durumum yok, hepsi kullanılıyor.

31 ekim 2024 15:48

10. kozmetik alışverişim genelde rujdan ibaret çünkü diğer aldıklarımı uzun süreli kullanıyorum. allık, bitene kadar diğer rujları kullanmaca, rimel, far vs. 6 yıldır kullandığım ve hep fırçayla sürdüğüm bir farın panını yeni gördüm mesela. yine en az 5 yıllık bir allığım var. vs vs. bir şey hoşuma giderse alırım modunda değilim, sürekli mağaza da gezmiyorum açıkçası sürdürülebilirlik açısından da doğru bulmuyorum. kıyafet konusunda da, bundan tam 3 yıl önce kartlarım sonuna kadar patlaktı, almışken kaliteli alayım derken üç kuruş kenara koymayı beceremiyordum. artık kıyafet almıyorum olanlarımı değerlendirmeye çalışıyorum çünkü zaten dolaplardan taşıyor kıyafetler. tarzım da pek değişmiyor. tek değişen kilom, onu da işte elbiselerle, eteklerle idare etmeye çalışıyorum.

31 ekim 2024 22:26