Yetişkine göre cevap veriyorum iç dış parazit, yıllık aşılar + mama vs en az 500-600.
Üstteki süslüye katılıyorum bir arkadaşım var kedisini çok özel besliyor gerçekten lüks mamalar en lüks veterinerler sorduğumda düşünün kediye aylık nerden baksan 1000 lira harcıyorum demişti bu ekstrem olabilir belki ama ben de geçenlerde bir golden yavrusunu sahiplenmeye niyetlendim yuva arıyorlardı hala o yüzü aklımda ama öğrenciyim ve masraflarının altından kalkamam diye alamadım :( gerçekten geniş çaplı düşünmek gerekiyor o yüzden umarım iyi birinin elinde olur diye dua ediyorum :(
Herhangi bir yavru köpeğin, ilk 2 aylık masrafı 4 bini buluyor. Mamasından aşılara, tasmalardan oyuncaklara, kafesten(gizlinot: Crate) çiş pedine, ödül mamasından kemirip zarar verdiği ufak eşyalara...
E hayvan büyüdükçe daha fazla yiyor falan, hep dışarı çıkıldığından parazit ilaçları kediye göre daha sık olmalı.
Köpek ne kadar büyükse, masrafı da büyükmüş. Benim 4 aylık sokö yavru, 1 yaşı da 20 kg olur muhtemelen. 5 günde 1 kg mama yiyor şu an. Golden yetişkin kilosu 25-30. Aylık 15 kg mama tüketir, orta kalitede 15 kg mama 500 lira.
ilk aylar daha fazla harcama olacağını düşünüyorum evet ama ayda 500-600 'ı karşılayabilirim çok sağolun süslüler ^_^