hamilelikte bulantı kusmanın aniden kesilmesi?

kızlar 9 haftalık hamileyim. iki haftadır çok ciddi bulantım kusmam vardı, su bile içemez haldeydim. ama bir anda kesildi. çok susuz ve halsiz kaldım, acilde serum takıldı. eve geldiğimde bulantım vardı, sonraki gün hiç olmadı, sadece akşam biraz bulandı. o zamandan beri yemem içmem kısmen normale döndü, bulantım yok denecek kadar az, çok aç kaldığım için dün gece biraz öğürdüm. halsizliğim falan da azaldı. ama internet ortamı malum öyle şeyler okudum ki. aniden bebeğinin kalbi duranlar falan. bebek karnında öldüyse hamilelik belirtiledi bir anda kesiliyormuş. benim de içimi kurtlar kuşlar kemiriyor şimdi. randevu aldım ama taa cuma günü en etrken. şimdi cumaya kadar kendimi yiyeceğim. sizce normal midir benim durumum yoksa okuduklarım gibi bişey olabilir mi? yaşayan başına gelen bilen gören fikri olan  var mı? :(

1. Eğer içiniz rahat etmiyorsa doğum bölümü olan bir hastanenin acilinde ultrasonla bebeğin kalp atışlarına baktirabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım hemen baktılar.

10 temmuz 2018 13:56

2. ben ben ben :) şuan 28+5 haftalık hamileyim. tam dediğiniz haftalarda ben de aynı şeyleri yaşadım ve internetten aynı korkunç senaryoları ben de okudum. bir panikle doktora koştum ve bebeğim gayet iyiydi. anlattığımda bana güldü :) böyle ani bulantı, kusma, göğüs ağrısı vd belirtilerin kesilmesi çok ormalmiş. kiminde zamanla azalır, kiminde hiç gezçez, kiminde hiç olmaz, kiminde de sizin gibi bir anda kesilir hiçbir sorun yok demişti.

bence endişe etmek yerine durumunuza sevinin :) ne güzel bulantılarınız geçmiş :)

ama sizi anladığım için kendinizi rahatlatmak açısından doktorunuza gidip muayene olmanızı da tavsiye ederim. o stresle günler geçmek bilmiyor çünkü biliyorum. doktorunuza giderseniz en azından içiniz rahat, kafanız rahat oh mis.

10 temmuz 2018 13:58

3. Zaten normalde de aniden kesiliyor korkmayın :) ama içiniz rahat değilse hemen gidin rahatlayın :)

10 temmuz 2018 14:10

4. Sağolun içimi rahatlattınız. Yine de ben doğum acile gidip baktıracağım ama sayenizde gerginliğim azaldı <3

10 temmuz 2018 14:32

5. Süslücümm hiç kafaya takma, ben de 12 haftalık hamileyim şimdiye kadar hiç mide bulantım olmadı. Her beden, her bünye ve her hamilelik farklıdır.

10 temmuz 2018 14:37

6. İçinizin rahat etmesi açısından bir acile gidebilirsiniz. Ben hiç bir hamilelik belirtisi yaşamadım, ilk zamanlar hep bu yüzden doktora gidip durdum. Aynı zamanda hamile kaldığım arkadaşım her akşam serum yiyordu ve benim bir kez olsun midem bulanmadı.

10 temmuz 2018 18:48