hem zeki, çalışkan olan hem de bakımlı olan ve güzel giyinen insanlar bunu nasıl başarıyorsunuz? bir gününüzü anlatmanızı istesem?

ya da belki etrafınızda böyle insanlar vardır. çok özeniyorum öyle kişilere. neler yapıyorlar? böyle hem zeki olan, eğitim ve kariyer hayatında iyi yerlere gelmiş insanlar vardır. ve bunlardan bazıları dış görünüş anlamında da iyidir, bakımlıdır. güzel giyinir. aynı zamanda kültürlüdür, güzel konuşur. kitap-film kültürü vs. de iyidir. sosyal ilişkileri de kuvvetlidir. nasıl böyle olunuyor? nasıl onca şeye vakit ayırılıyor? çok merak ediyorum, aydınlatsanız?

1. O kadar merak ediyorum ki bunu, bu kişiler hayatın sırrını çözmüş gibi geliyor bana skjdjd. ben mesela evde yemek yapıp sağlıklı beslenip Spor yapıp iyi uyuduğum düzende kimseyle görüşemiyorum, ilk sosyalleşmede veya mesaide bozuluyor. Regl dönemi ve iş stresi ertesi gün suratıma vuruyor ve sivilce kaplıyor, bütün modum düşüyor makyaj vs yapmıyorum. eğer arkadaşlarımla çıkıp eğlendiysem uyku ve beslenme düzenim bozuluyor bakımlarım aksıyor skdjdjd bir ara her şeyi istediğim gibi yapabilmeyi denedim, bu kez de az uyumak zorunda kaldım ve hayat acayip tatsızlaştı, verimim düştü. var mı bakalım bir sırrı takipteyim

25 ağustos 2020 14:04

2. Napıyor süslü çocukluk arkadaşınız? Yakınsınızdır, görmüşsünüzdür herhalde bir aydınlatsanız bizi fndnfnd

25 ağustos 2020 14:06

3. Zeka ve güzellik doğuştan onları geçiyorum.

Aslında sorunuzun cevabı da içinde gayet. Yani bu kişiler kültürlü çünkü kendilerini geliştiriyorlar. Okuyorlar,geziyorlar, arastiyorlar,izliyorlar ve bütün bunları yapmış olmak için yapmıyorlar. Eleştirel bir bakış açısına sahip olmak, alt metinleri anlamak, zevkini çıkarmak gerekiyor. Herkes okuyabilir,arastirabilir ancak herkes aynı verimi alamaz. Neyi nasıl yapmaniz gerektiğini öğrenebilirsiniz belki. Mesela bir kitabı okurken okuyup geçmeyin, yazarı ve eseri araştırın, aklınıza takılan şeylerin üstüne düşün, makale okuyun, dönemin şartlarını ve kitapta sembolize edilmiş şeyleri öğrenin. Bunları yaparken başkasının değil kendi pencerenizden bakın.

İş hayatı ve okulda başarılı olmak da tabii azim ve çalışkanlık. Her bölümde,meslekte farklı şeyler gerekir tabii ama genel olarak girişken olmak,ne istediğini bilmek ve harekete geçmek gerek.

Bakımlı olmak da zaten birçok şeyi içerir. Çok fazla bilgiye ulaşabilirsiniz bunun hakkında zaten, anlatmaya gerek yok bence çünkü tarz,temizlik,makyaj,cilt bakımı,saç bakımı,koku... Bir sürü konu var.

Sosyal olmak çok önemli bence. Nerede ne konuşacağınızi bilirseniz,karakterinizi düzgün bir şekilde karsiya yansıtır ve insanları tanırsaniz sosyal ilişkileri güçlendirebilirsiniz. Çevre oluşturmak gerek. Ayrıca kültürlü,bilgili bir insan bunu karşıya hissettirir yani o yüzden kişisel olarak bir şeylerin oturmuş olması önem arz ediyor. Birilerini taklit etmekle olmaz sonuçta. Yani kimisi mizahı ile ön plana çıkar kimisi konuşma tarzı ile mesela. Kendiniz olmanız gerekir.

Ben bu saydığınız özelliklere sahibim diye yazmadım,yanlış anlaşılmasın. Düşüncelerim bu şekilde olduğu için yardımcı olmak istedim

25 ağustos 2020 14:09

4. Cevap veren herkese teşekkürler, anonim 5 harikasınız. Birazcık daha detay istesem? Gününüzü nasıl planlıyorsunuz? Her şeye nasıl vakit ayırıyorsunuz? Sosyal medya konusunda haklısınız, ben de önceden çok bakmazdım fakat evde bomboş oturduğum için sosyal medya batağına düştüm. Ortalama bir gününüzü anlatsanız? Mesela şu saatte uyanıyorum, şu saatte uyuyorum, şu kadar saat kitap okuyorum, şu kadar ders çalışıyorum gibi...

25 ağustos 2020 14:24

5. aylar önce bu soruya verilen sabah 5te kalkıp sporumu yapıyorum, kahvaltı duş derken o gün olan dersimin saatine göre bir ya da iki saat ders çalışıyor ya da kitap okuyorum diye başlamıştı bir süslü, uzun bir yazıydı bu yüzden devamını hatırlamıyorum. altına en az yedi sekiz tane he canım kesin öyledir tarzı cevap gelmişti ve hepsi +20 beğeni almıştı. bunları yazanların kafasında olursanız yapamayacağınızdan eminim. sanırım bu tarz insanların böyle olmasının sebebi vaktini boş geçirip pineklemeyi sevmemesi.

25 ağustos 2020 14:26

6. O kafada bir insan değilim süslü, elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum ben de. Okul zamanı düzenim daha iyiydi de şu dönem koyverdim biraz. Soruyu arattım ama bulamadım, çok merak ettim verilen cevabı

25 ağustos 2020 14:32

7. Son yıllarda bu seviyeye erişmeyi düşe kalka öğrendim. Bir dönem çok çalıştım, diğerlerine zaman ayıramadım, sonra bir dönem çok boşladım, haliyle diğerleri kaldı. Sanırım bu işin en büyük sırrı her şeyi zamanında yapmak. Zaten küçüklükten beri oturttuğum bir müzik-oyun-kitap kültürüne sahibim. Film ve dizilerden geri kalmamak adına da sık sık takip ediyorum imdb'yi vs. İzlemeyecek olsam bile konularına bakarım filmlerin. Örneğin netflix'ten indiriyorum telefonuma, müzik dinleyesim yokken açıyorum bir şeyler izliyorum. Belgesel vb gibi seriler de bilgilenmek açısından harika. (Explained serisi örneğin). Bunun dışında spor ve beslenme hakkında çok bilgilendim, bu sayede ne yiyip içmem gerektiğini bilip gün içinde ona göre davranıyorum. Sporu birinci önceliğim olarak koydum, o da bu sebeple harika gidiyor. Dersler konusunda en büyük tavsiyem ders saatini orada bırakmak. Dersi iyice dinle, notunu al ve o orda kalsın. Benim dersin dışına taşan, kendi özel saatlerim içinde de ilgilenmem gereken projelerim var, onları da örneğin projenin olduğu gün yapmaya özen gösteriyorum. Sonraki günler araştırma yapmak, farklı şeyler görmek (ders için bu arada:)) geçiyor. İnsan ilişkileri konusunda da eskiden daha içe dönük bir insandım, her ne kadar iyi arkadaşıklar kurmuş olsam da şu an olduğu kadar güçlü bağlarım yoktu arkadaşlarım ve sevgilimle. İnsan ilişkileri bi anlamda zor aslında, deneysel takılmak gerekiyor anlamak için. En büyük taktik politik davranmak bu kısımda, nabza göre şerbet vermek. Arkadaşlarımla sık konuşmaya özen gösteriyorum, tabii herkesle her gün konuşmak gibi değil bu bahsettiğim fakat atıyorum bir müzik dinlersin, arkadaşının da seveceği bir tür olur, gönderirsin ona, hem böylece bir paylaşım olur hem de ilişki kuvvetlenir. Son 3 yılım zor bir okulun zor bir bölümünde yüksek ortalama yapmaya çalışmak ama aynı zamanda kendi kişisel gelişimimi de devam ettirmeye çalışmakla geçti, gerçekten çok zor oldu ve bazen bazı şeyleri keşke en önceden bilseydim diye hayıflanıyorum geçen zamanlarıma :D başta da dediğim gibi, her şeyi zamanında yapmak en önemlisi. Zamanı güzel kullanınca gerisi geliyor:)

25 ağustos 2020 14:33

8. Başaramadık abi

25 ağustos 2020 14:38

9. Açıkçası ben mutlu ve ozgur bi hayatim oldugunda bu tarz bi insanim, aile evindeyken böyle değildim. Ne zaman ki kendi hayatimi kurmaya başladım, her seyi istekle ve mutlulukla yaptim, dediğiniz gibi bi kadın olmaya bi adim daha yaklastim. İkinci olarak sosyal medya kullanmıyorum, cok mutlu oldugum bir uzun iliskim var. hayatımda beni olumsuz etkileyen bir insan yok, gereksiz dramalar da yok. Zaten dediginiz kadin tam olarak ben değilim ama eski hayatımla arada cok fark var bence. Siz de neden böyle bi insan olamadiginizi iyice dusunup bunu cozmeye calisabilirsiniz bence.

25 ağustos 2020 14:58

10. benim tecrübeme göre tek cevap var: ertelememek.

tamamen erteleme hastalığına kapılmışız. ben çalışmaya başladıktan sonra eşyalı evlerde oturdum geçiştirme yaptım sürekli yaşamımda. neden çünkü evlenirsem yeni eşya zaten alınacak. kendimi bağladığım ümide bak ??

şimdi önüme bakıyorum sadece.. bikaç ay önce evdeki eşyaların çogunu yeniledim, diyetisyene gitmeye başladım, terapiye gidiyorum, hep ertelediğim fotograf makinesi, akıllı saat gibi ihtiyaçlarımı alıyorum, giysiye verdiğim paranın yüzde 1 ini vücudum için harcamadıgımı farkettim, online spor dersi almaya hazırlanıyorum, bekleyen işler listemi yaptım tiki attıkça mutlu oluyorum..

eğitim kısmı için diyebileceğim herkesin eşit şartlarda büyümemesi hatta kariyer için de doğru. şimdi robert kolejinde okuyan adamla hakkari lisesindekinin ilerleme şartları eşit olmaz.

kitap-film kültürü olmayabilir ama gezmeyi seviyorsan her yeri bilirsin sen de o konuda iyisindir. ya da ne bileyim kısatlmaları ezberleyen bir arkadaşım vardı ne varsa açılımı bilirdi. o da yetenek bence :) ben film izlemeyi sevmiyorum bu cahil yapmaz beni..

bakımlı, güzel giyinmek de bir alışkanlık (hatta bence mizaç meselesi) zaman zaman olmayabilir bu kadar yüklenmeyin kendinize. kadınız her ay regl olup tüm sistemimiz altüst oluyor, o dönemde de süslü olmayabilirsin.. kimi doğuştan topukluyla doğar kimi spor ayakkabıyla kişilik ön plana çıkıyor burda bence

sonuç olarak: erteleme, bekleme, şarta bağlama yap gitsin. go beybi go :)

25 ağustos 2020 16:11