her gün bekunis alınır mı ?

merhaba süslüler doktora uzun zamandır yaşadığım gaz sancısı ve tuvalete zor çıkma şikayetleriyle gittim. bundan önce de epey ilaç kullandım ama çoğu işe yaramadı. bu sefer gittiğim doktor her gece yatmadan önce bekunis al düzene girer dedi. kızlar kullandıysanız bilirsiniz her gün alınacak ilaç mı sizce? ben ayda yılda bir aldım şu ana kadar çok şiddetli ishal şeklinde çıktım. ve ondan sonra da aksine hiç kolaylaştırmamıştı. zaten şu anda da tuvalete çıkıyorum ama zorlanma var ve sıklığı epey azaldı. çok kararsız kaldım, düzenli kullanan oldu mu hiç?

1. Düzenli kullanmadım ama çok zorlandığım zamanlar kullanıyorum. Ben bu tarz ilaçların düzenli kullanılmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta bağırsağı tembelliğe alıştırıp iyice ilaca bağımlı hale getirme söz konusu olabilir. Eğer karnınız aşırı şiş, gergin ve 4-5 günden fazladır büyük tuvaletinize çıkmadıysanız kullanın. Bağırsaklarınızı ilaçla bi rahatlatın ama o kadar. sonrası içinde probiyotik kullanımını araştırın. bağırsak düzenlenmesinde faydasını gören çok diye biliyorum. Tabi en önemlisi lifli ve sulu beslenme. Suyu bol bol tüketin gün içinde. Kabız olacağınızı hissederseniz detox suları yapın birkaç gün öğün araları tüketin.

3 mart 2020 18:36

2. Süslü kesinlikle sürekli kullanmak doğru değil. Bu tedaviye yönelik bir şey değil zaten sadece kullanıldığında rahatlama sağlar ama ileride kabız olmamayı sağlamaz. Kesin ve uzun vadeli bir çözüm değildir. Çok şaşırdım ben eczacıyım özellikle uzun süre kullanılmaması gerektiğini söylerim alan kişilere.

3 mart 2020 18:38

3. A2 doktor musunuz

3 mart 2020 18:46

4. A1 teşekkür ederim öneriler için ben bunlarla çok uzun süredir uğraşıyorum bu yüzden dediklerinizin çoğunu uyguluyorum aslında. beslenme düzenim iyi.

A2 ben de çok şaşırdım. bir süre daha kullanmamayı düşünüyorum Dr bir ilaç daha verdi sadece onu kullanmayı denicem.

3 mart 2020 19:10

5. Tuvalete çıkmayı sağlayan ajanlar çeşitli gruplara ayrılır. Osmotik ajnlar , iritan ajanlar vs . Bekunis etken maddesi bağırsak mukozasını irite ederek etki gösterir, ki bu istediğimiz bir durum değildir. Ben bir hekim olarak kendim için asla kullanmam.

3 mart 2020 21:16

6. Süslü bende irritabl bağırsak sendromu var zaten hayatımı kabız ya da ishal geçiriyorum. Genelde kabız gittiğimde veriyorlar 3er ishal yapıcı, ishalken veriyorlar kabız yapıcı sonu yok bunun. En son gastroenteroloji doktoruna sordum dedi ki hasta olarak bunun ayarını senin yapman gerek, mantıklı da geldi sonuçta benim bağırsak durumumu doktor nasıl kontrol etsin. Kısaca iş sizde bu noktada.

3 mart 2020 23:54

7. son süslü doğru söylüyorsun, bende de henüz netleşmedi ama ibs çok büyük bir ihtimal.

yine de her gün bu ilacı alamam çünkü öyle bir durumum yok doktora da söyledim bunu. Şikayetlerimi yanlış anladığını düşünüyorum.

4 mart 2020 09:31