herhangi bi olumsuz durumda el ayak boşalması tuvaletin gelmesi panik atak mıdır?

süslüler son 1 yıldır bunları yaşıyorum ben. bi telefon bi mesaj ya da tahmin etmediğim planlamadığım bi durum çıkıyor karşıma diyelim tüm kan yüzümde toplanıyor elim ayağım boşalıyor hemen. bazen mide bulantısı da oluyor. bunun için doktora gitmeli miyim ve hangi bölüme gitmeliyim? benim yaşadıklarımı yaşayan var mı daha önce?

1. Anksiyete gibi duruyor bir psikiyatriste gidebilir veya terapi yardımı alabilirsiniz psikologdan

20 şubat 2022 17:22

2. Ben yıllardır böyleyim süslü panik atak olduğumu düşünmüyorum. Duruma verdiğimiz tepki sadece. Bir şeyden korkayım endişeleneyim hemen tuvaletim gelir karnıma vurur, kendini sakinleştirmeyi öğrenmekle geçebilecek bir durum

20 şubat 2022 17:53

3. Gelen cevapları görünce tekrar yazmak istedim. Normal tepkiler değil bunlar. Normal olsa sadece son 1 yıldır yaşamazdınız zaten bildiğiniz bir şey olurdu. Yardım almazsanız daha çok ilerleyebilir, bayılma gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Geçmiş olsun. İyi günler dilerim

20 şubat 2022 18:22

4. (link: https://www.acibadem.com.tr/ilgi-alani/panik-atak/#nedenleri Buna) bakabilirsiniz süslü. Belirtilerin en az 4 tanesi olması lazım. Ben bir kere panik atak geçirdim hayatım boyunca, onda da göğüs ağrısı, nefes darlığı, kalp atışında hızlanma ve ölüm korkusu olmuştu çünkü kalp krizi gibi bir şey geçiriyorum sanmıştım.

20 şubat 2022 20:04

5. Evet sonradan oldu önceden sempatik sinir sistemim çalışmıyordu size göre o zaman. Yaşayan insanlar ne gibi süreçlerden geçti merak ettim ondan sordum soruyu ayrıca neyse.

20 şubat 2022 20:55

6. birkaç kere panik atak krizi geçirmiştim ama 1 tanesi çok çok fenaydı. kalp krizi geçiriyorum, ölüyorum sanmıştım. bahsettiğiniz şeyleri şiddetli versiyonuydu. ama arada bahsettiğiniz durumu da yaşıyorum. psikologa gitmeye başladım o da kaygıdan ve stresten kaynaklandığını söylemişti. size tavsiyem şiddetlenmeden destek alın. şiddetlendiği zaman yaşadığım şeyi kelimelerle ifade edemem dikkali olun

21 şubat 2022 11:26

7. Üstte süslünün attığı linkte en az 5 demiş ya bende 6-7'si var. Stresli durumum da kapının çalması değil mesela servis gecikti diyelim, kaçırıp işe gidemezsem şöyle şöyle olur sonrası bu diye diye ölümüme kadar kurguluyorum. Okulu uzattığım yıl oldu benim bu sınavlara artık ağlayarak giriyordum ve sınav saatine kadar okulda tuvaletten çıkamıyordum biri gelip muhabbet bile edemiyordu sınav öncesi benle o kadar gergindim ki cevap veremiyordum ya da istemsiz saçmalıyordum yani o kişi de farkediyordu bunun kafa gitmiş diye anlatabildim umarım.

Daha önce böyle değildim hatta arkadaşlarım beni çok rahat biri olarak tanımlardı.

Dediğiniz gibi benim bi psikayatra gitmeye ihtiyacım var.

21 şubat 2022 20:26