herkes sürekli bana bakıyor ama çok çirkin ve fakirim? resmen psikolojim bozuldu?

1. baştan belirteyim psikolojimin normal olmadığının farkındayım yüzüme vurmanıza gerek yok. çok çirkinim ama çirkinim diyip fotoğraf atınca tatlı ve güzel olduğunu anladığımız kızlar gibi değil direkt çirkinim, tatlı bile değilim. bir de fakirim ne doğru düzgün kıyafetim var ne de doğru düzgün makyaj malzemem var ki olsa bile makyaj bile toparlamıyor beni(gizlinot: altyapı yoksa makyaj ne yapsın). bu da yetmezmiş gibi üstüne boyum aşırı uzun yani çirkin ve fark edilmeyen sıradan biri olarak yaşamam gerekirken evden adımımı attığım anda herkes bana bakmaya başlıyor çünkü dünyanın en sıradan kıyafetini bile giysem boyum sağ olsun insanlarda bana bakın diye bağırıyormuş etkisi yaratıyorum(gizlinot: bana öyle gelmiyor, insanlar bile bu durumdan bahsedip gülüyor dikkat çekmenin ne demek olduğunu senin yanında anladık diye). her gün beni gören insanlar bile ben ortama girdiğim zaman anlık olarak bile olsa dönüp bakıyorlar. çirkinim ve sürekli aynı kıyafetleri giyiyorum, insanlar kötü bir şekilde bakmıyor bana ama herkes bana baktıkça bu durum içimde büyüyor ve aşırı kötü hissediyorum, bu kötü hissetme durumu ruh halim olmuş durumda. psikoloğa gidebilecek durumum olsa giderdim ama öyle bi imkanım yok. bu kompleksimden nasıl kurtulabilirim? bu durumu nasıl kabullenebilirim?

21 eylül 2021 21:05

2. çirkin olduğunu düşündüren ne?

21 eylül 2021 21:07

3. boyun uzun diye dikkat çekiyorsundur süslü. kimsenin "çirkin (?)" diye birine bakacağını zannetmiyorum.

21 eylül 2021 21:07

4. anonim 2 süslü insan çirkin olduğunu bilir, sonuçta sokakta yüzlerce çirkin insan görüyorsunuzdur onlardan biri de benim işte.

anonim 3 süslü boyum uzun diye bana baktıklarını farkındayım zaten ama çirkin olduğum için bu durumdan çok rahatsızım. çirkinliğimi kimse görmesin diye bir durum yok zaten yoksa insan içine çıkamazdım da rahatsız oluyorum işte çirkin olmama rağmen herkesin bakmasından. fakirlik konusuna gelince de mesela normalde bir insanın giydiği sıradan kıyafetleri kimse hatırlamaz ama sürekli bana bakıldığı için insanlar hatırlıyor giydiklerimi çünkü sıradan kıyafetler giyiyor olmama rağmen sürekli baştan ayağa süzülüyorum.

21 eylül 2021 21:12

5. Aynı durumu yaşıyorum çok sinir bozucu. Boyum uzun değil ama bacaklarım vücuduma göre uzun. Kadın/erkek fark etmeden bacaklarıma kilitleniyorlar, hatta bazen abartıp birkaç kere dönüp dönüp o kısma bakıyorlar şaka yapmıyorum. Benimle yürüyen insanlar da fark ediyor bunu, söyleyip duruyorlar bi de🤦‍♀️

21 eylül 2021 21:14

6. belli bir örnek veremiyorsan çirkin değilsin, örneğin burnum yamuk gibi.

21 eylül 2021 21:26

7. Süslü senin özgüvene ihtiyacın var. Uzun boylu olmak aslında çok güzel bi şey mesela bak voleybolculara. Onlar güzel diyeceksin ama hepsi değil. Mesela Sırp voleybolculara bak bazıları güzel değil hem de upuzun. O insanları takip et. Böylece çirkin uzun ve özgüvenli mutlu olmanın mümkün olduğunu görürsün. En önemli şey kendini nasıl hissettiğin. İnsanlar ona göre davranıyor inan ki.

21 eylül 2021 22:07

8. insanlarla içli dışlı olduğum bir işim var. bu zamana kadar kim bilir kaç insan gördüm. hiçbiri için içimden "aa ne çirkin" biri demedim. bazı insanlar için "ne kadar güzel" dedim ama. üstteki süslüye katılıyorum, özgüvenin üzerinde çalışmak da çok çirkinim diye kendini şartlamak da senin elinde. sadece normal psijolojide, işinde gücünde olan insanların dğer insanların "dış görünüşleri" ile sandığın kadar ilgilenmediklerini bilmeni isterim.

22 eylül 2021 07:39

9. Süslüm sokakta yüzlerce çirkin insan falan görmüyorum ben. Istatistiksel olarak Çok güzel sayısının az olduğu gibi çirkin sayısı da az. Çoğumuz ortalamayız işte.

Ama Sen diyorsun ki sokakta yüzlerce çirkin insan var. Bence güzellik algında bir sorun olabilir. Bakma sen burda birileri ortalama bir kız atınca çirkin dediklerine.

22 eylül 2021 19:07

10. boyunuz kaç süslü?