hindi eti yikanmadan yenir mi?

merhabalar susluler, google babaya sordum ama cevap alamadım. dalgınlıkla hindi soteyi yıkamadan atmışım ocağa. zehirlenir miyiz acaba? babam da hep yıkıyoruz dedi aklım karıştı.

1. Kesinlikle zehirlenmezsiniz süslü korkmayın. Düzgün pişirdiğiniz sürece sorun olmaz

7 ekim 2023 15:49

2. Ne alaka ben hiçbir et yıkanmaz diye biliyorum. Paketsiz alıyorsaniz bilmiyorum

7 ekim 2023 16:08

3. Aksine yikarsaniz problem oluyor

7 ekim 2023 16:16

4. et yıkanmaz her yere bakteri saçarsınız daha da yayılır

7 ekim 2023 16:18

5. Üstünde taneli şekilde pislik yoksa et yıkanmaz zaten.

7 ekim 2023 16:25

6. Suslucum kan pihtilari vardi açıkçası biraz arada kaldim önce suyla hasladim o suyu döktüm.

Hepinize Çok teşekkür ediyorum susluler ben kıyma hariç her şeyi yikiyordum bayagi yanlış yapıyormuşum o zaman ya. Beni ciddi bir hatadan döndürdün gerçekten.

7 ekim 2023 16:49

7. Hindi etini paketli aldım suslu ama bazen kasaptan da kuşbaşı veya parca et falan alıyorum tabi. Onlar açık oluyor

7 ekim 2023 16:49

8. senelerdir her gün yıkamadan yiyorum hiçbir şey olduğu yok. yıkanmazzzzz

7 ekim 2023 17:22

9. Hiçbir et yıkanmaz. Üstündeki bakteriler hem çoğalıyor hem de yıkanınca her yere dağılıyor. Tiktokta (İnstada da var) genetikmühendisi adıyla bir kadın var yıkanmış/yıkanmamış eti incelemişti bir videosunda bakteriler deli gibi çoğalmıştı. Izlemenizi öneririm.

7 ekim 2023 18:56

10. süslüler şimdi bu soruyu görünce içime şüphe düştü az önce mezgit fileto aldık marketten, paketinde üzerindeki buzları yıkayın yazıyordu, yıkadık. Acaba bu söyledikleriniz balık içinde geçerli mi? (ilk defa balık pişiriyorum cahilliğimi mazur görün)

7 ekim 2023 21:03