içten içe kıskanan arkadaş zararlı mı?

bir yandan beni çok sevdiğini biliyorum ama mesela beni kıskandığını farkediyorum. maddi imkanlarımın iyi olması falan onu rahatsız ediyor. geçen gün laf arasında böyle bir konu geçti hiç parayla ilgili konu açan biri değişimdir ama açıldı konusu. babam zengin olmasa böyle yapamazdım galan dedim samimi şekilde ama bir durdu böyle düşüncelere daldı. aile içi ilişkilerimizin iyi olması da onun kıskanmasına sebep oluyor. mesela diyorum ki işte annemle arkadaş gibiyizdir falan böyle bir anda düşüncelere dalıyor falan. geçen gün işimle ilgili bir şey istedim(bende yüklü olmayan bir programı aylık üye olmuş ) üyeliğim yok acil olduğu halde bana yardımcı olmadı üstünden 2 gün geçti unutsa bile aklına gelirdi çoktan. tamam demişti içten içe bir şeylere engel oluyor gibi hissediyorum abartıyor muyum

1. Belki mutsuz sen yanında söyleyince öyle düşüncelere daldı. İlla kıskanıyor mu oluyor yani belli ki içerlenmiş en fazla. Toplama bilgisayar gibi sorun yaratmaya çalışmışsın.

3 aralık 2021 22:49

2. Anonim 5 gerizekalısı

Yakın arkadaşım her şeyi paylaşıyorum

3 aralık 2021 22:58

3. siz de yanında bahsetmeyin bence. Ya da sınırlayın. Kıskançlık değil mutsuzluktur belki o dalıp gitmesi. Aldatılmış arkadaşınızın yanına gidip sevgilinizi ilişkinizi övseniz o da uzaklara dalıp gitse mesela..

3 aralık 2021 23:01

4. herkes kendine yakın gördüğünden arkadaşınız tarafından bakmış herhalde olaylara ama demek istediğinizi anladım. Burda kıskançlıktan büyük bir mesela var bence, o da 1-2 cümleyle geçtiğiniz şu kısım.

"geçen gün işimle ilgili bir şey istedim(bende yüklü olmayan bir programı aylık üye olmuş ) üyeliğim yok acil olduğu halde bana yardımcı olmadı üstünden 2 gün geçti unutsa bile aklına gelirdi çoktan."

Bu kişi sizin en yakın arkadaşınız olabilir ama siz onun değilsiniz, boşuna ilişkiyi taşımayın omzunuzda. Zaten belli ki sizi bu tür düşüncelere sevk edecek olaylar da olmuş. Ben sizin yerinizde olsam mesafe koyar, hiç bir şeyimi de anlatmazdım bir daha.

3 aralık 2021 23:09

5. Yakın arkadaşsanız aile ilişkilerinin ve maddi durumunun seninki kadar iyi olmadığını biliyorsundur. Bildiğin halde de "babam zengin ondan böyle yapıyorum", "annemle arkadaş gibiyiz" demen çok kötü.

Düşüncelere dalıp gitmesi de seni kıskandığından değildir, yaşadıklarına imrenmektendir. İkisi farklı şeyler. Böyle davranmayı bırakın. Siz şanslı olsanız da ailesi tarafından sevilmeyen, genç yaşta cebindeki parayı kuruşu kuruşuna yettirmeye çalışan ve bu yüzden gençliğini yaşayamayan insanlar var

3 aralık 2021 23:12

6. Ss boyle iki kadinla yakin iliskim oldu. En ufak firsatta ayagina celme takmaya calisacaklar bak ben saf davrandim sen yapma ve mesafeyi koru, etraflarinda senin icin onemli olan seylerden asla bahsetme. Istedikleri kadar iyi niyetli sevgi dolu gorunsunler hic farketmez. Biri 10+ yillik kardesim dedigim en yakin arkadasim, arkadasligimizin ilk birkac yilinda issizlik ve sanssizlik ile ugrastim sonra bir anda hem istedigim ise girdim hem dunyalar tatlisi bir sevgilim oldu ustune bir de hep hayalini kurdugum sehire tasindim. Kiz resmen bir kendini kesmedi kiskancliktan, sevgilin ne kadar yakisikli nasil zengin sana nasil bakti diye mi aglamadi, is yerinde kendi tanidigi vasitasiyla terfime tas mi koymayi calismadi neler neler. Bir de sacma bir donemden geciyordu, once yillik dostum sahip cikayim degisir diye 1 yil bekledim birkac kez konustum sonra bokunu cikarinca aciklama bile yapmadan ghostladim. Ikincisi de yine yakin arkadas statusunde sayilir, en azindan bennoyle sandim basta. O da insan olarak seviyor gibi, ya da yaranmak icin gereksiz iyi davraniyor, ama yaptigi hareketlere bak simdi: yuzmeye basladim havuza yazildi. Reformera gittim ona yazildi. Ama muhabbet esnasinda bak ben de gidiyorum sunu ogrendim mi ne kadar zevkleri diye anlatmiyor. Laf arasinda baskasina anlatirken duyuyorum benim duyduğum farkedince konuyu kapatiyor komedi. Is Alanimla alakali bir egitim almak ve tekrar ulke degistirmek istedim bir onceki adimlari atmadigi halde aynisini yapip -dogal olarak- kabul edilmedi. Turkiyeye dondum Bir ise basvurdum ortak arkadastan haber almis. Haberi veren de bana sen bu pozisyona uyarsin cvni atayim mi diye soran kisi, kiskanc olana da o soylemis. ilk gorusmeler cok iyi gecti insallah iyi teklif verirler de beraber calisiriz diye anlatirken zorla kendisi araya sikistirmis. Yine kalifiye degil, ustune benim ilk gorusme icin kullandigim fikri taklit etmeye calisti, allahtan ben zaten gorusmustum de fikir benim olmasina ragmen kopyaci konumuna dusmedim. Simdi bu ikinci kisiyle ayni okul bolum mezunuyum ve sektorde herkes birbirini taniyor diye direkt ustune gitmedim, yoksa rezil edebilirim o kadar sey birikti. mesajlarini falan gormezden geliyorum artik, hala yasadigim sehre gelince bedavaya gelsin diye evimde kalmaya calisiyor. Ortak tanidiklara da olaylari biraz anlattim, benimle ilgili haberleri paylasmamalarini istedim. Turkiyeye donmek zorunda kalinca Eve ciktim salona koltuk aldim instada fotosu var gitmis ustune koydugum ayri yastiklara kadar kopyalamis, ikilisini almis bir de arkadaki tablolari kopyalamis. Babamla annemle aram iyi, sevgililerimi bilirler beraber tatile gideriz falan, kendi ailesi malum partili, bunu anlatirim yuzu kizarir. Anne baba olayi neyse de diger seyler icin baskasi ne yapiyor diye stalklamayi birakip kendi isine baksa belki o da sahip olur farkinda degil salak. Yaslar da 30 civari bu arada liseli de degiliz ergenlik diye bulup geceyim. Neyse cok dokuldum. Boyle tipler hep var, var olmaya devam edecek. Kendini kucultme az yer kaplamaya kasma ve camur atarlarsa had bildir. Ve ozel hayatina mumkunse mudahil etme.

3 aralık 2021 23:24

7. Onun x'i yoksa sende var diye gozune sokma tribini de hic anlamayacagim. Goze sokmak ve seni mutlu eden seylerden hevesle bahsetmek baska. Arkadasimiza anlatmayacaksak lime anlatacagiz aq? 3 yil sacma sapan islerde calistim mobbingin alasini gordum mahkemelik oldum. O esnada en yakin arkadaslarimdan biri (yukarda bahsi gecen) benim 3 aylik maasimi bir ayda aliyordu, digeri ingilterede yasayip bir yandan dunyayi geziyordu. bir kere de hasetlenmedim aksine mutlu oldum, onlarla gurur duydum, terfileri olunca kutlamaya cikardim. Herkes ezik olacak kendinde olmayani kiskanacak diye bir kaide yok. Imrenip kendini de yukseltmek icin cabalamak ya da kiskanclikla camur atip karsidakini asagi cekmek karakter ve tercih meselesi.

3 aralık 2021 23:33

8. a11 anlatmak ve böbürlenmek farklı. durup dururken annemle aram aşırı iyi ya da zenginiz, o yüzden şunu yaptım demek güzel bi şey değil ki.

zengin olduğunu belirtmeden de anlatabilir mesela

3 aralık 2021 23:52

9. Arkadaslar anlamadan tekrar etmissiniz de ben de ayni seyi soyluyorum zaten ovunmek ve heyecan paylasmak farkli seyler. Daha acik yazayim Karsinda da az biraz ezik bir tip varsa senin heyecanla anlattigin seyi o goze sokmak olarak algilayabiliyor ama bu heyecanlanan insanin problemi degil. Ssin yukarda bahsettigi olay da aile parasi olmasa kendisine acilmayacak bir kapi, gucunun yetmeyecegi bir firsat zaten. Olay boburlenme degil sansim olmasa ben de yapamazdim demis, tam tersi agir baslilik bir gercegi kabul etme var burada ben oyle anladim yani. Bir de babasini kaybedenin yaninda babamla aram cok iyi lafi bu senaryoda zaten yok. O ovunme degil yani, seninki olu benimki sag catla da patla diye ovunme mi olur sacmalamayin.

4 aralık 2021 00:14

10. Düşüncelere daldı ne demek ya gahahah nelerden neler çıkarıyorsunuz hayret ediyorum. Karşımda biri saçma bir şeyler söylediğinde veya saçma değilse de cevap verilmeyecek bir şey söylediğinde gözlerimi kaçırıyorum yere falan bakıyorum ben de sessiz kalıyorum falan. Bu kız da onu yapıyor muhtemelen.

4 aralık 2021 00:27