iş için sizce istanbul’dan çorlu’ya taşınmak mantıklı mı?

şu an istanbul’da çalışıyorum ama işimi ve departmanımı sevmiyorum. geçen gün tekirdağ ergenede bulunan bir firmayla skype üzerinden iş görüşmesi yapmıştım bugün aradılar sizinle olumlu düşünüyoruz diye. çok da bilinen bir firma değil ama daha fazla maaş verecekler. çorlu’ya yakınmış ve oradan servis varmış. şu an istanbul’da da yalnız yaşıyorum açıkçası burada hayatımdan da pek mutlu değilim. taşınmak mantıklı mi sosyal açıdan oraya alışıp arkadaş bulabilir miyim korkuyorum ve iş ortamına alışamazsam tekrar başka iş bulma ve taşınma derdi de olabilir. burada 4 aydır erkek arkadaşım var o da ben senin kariyerine karışamam istiyorsan git diyor. gideceğim pozisyon da aslında şu anki pozisyonumla aynı yani yine sevmediğim bi departman olacak. olur mu bilmiyorum ama görüşme esnasında diğer departmanlara ileride geçiş yapabilirsiniz filan dediler. çok kararsızım süslüler :( siz olsanız böyle bi risk alıp gider miydiniz? çorlu hakkında bilgisi olanların da yorumlarını bekliyorum.

1. süslü çorluyla istanbul bitişik nerdeyse ben olsam düşünmeden giderdim daha fazla parayı duyunca :d

19 eylül 2019 17:40

2. Üstteki süslüye +1

Kiralar vs daha uygun o açıdan rahat edersiniz. Maaşınız şimdikinden fazla olucaksa ve farklı departmanlara geçme ihtimaliniz varsa bence taşının süslü.

İstanbula gidip gelmekte kolay erkek arkadaşınızla görüşmek için zorlanmazsınız da.

19 eylül 2019 17:42

3. ergenede yaşıyorum. Çorlu için konusmak gerekirse istanbul'dan sonra size küçük gelebilir. aslında bize göre normal ama koskoca İstanbul'dan geleceksiniz. küçük İstanbul gibi düşünebilirsiniz çorluyu. daha başka sorularınız varsa yanıtlarım şuan nesini anlatayım bilemedim neler merak ediyorsunuz ? :)

19 eylül 2019 17:42

4. Tekirdağ'da okumuş birisi olarak Çorlu'da zorlanmayacağını söyleyebilirim süslü. hatta Tekirdağ merkezden bile güzel daha gelişmişi. İstanbul'a da daha yakın. Kiralardaki son durumu bütçeni falan bilmiyorum ama ben olsam giderdim yani. istanbul'a yakın olduğu için mesela bu hafta sonu bir gidip bak vakit geçir istersen.

19 eylül 2019 17:48

5. Aa anonim 3 çok sevindim Çorlulu birini bulduğuma şu an :)) ya ne bileyim mesela bana Çorlu çok sanayi şehri gibi geliyor yani sanki sadece fabrikalar varmış gibi. Sosyal hayat nasıl iş çıkışı vs neler yapabilirim mesela şehire adapte olmam zor olur mu diye korkularım var. Ev de baktım ama kiralar yine 1000 TL civarı çok da ucuz gelmedi bana. Hatta ergendeysen şirketi de sorayım belki biliyorsundur :) polifarma

19 eylül 2019 17:48

6. İstanbulda hangi semtte oturuyorsunuz?

19 eylül 2019 17:57

7. süslü sen Çorlu'da oturacaksan sana çok sanayi şehri gibi gelmeyecektir. sanayi şehri diyeceğiniz kısım ergenede sonra başlıyor marmaracıktan itibaren ulaş, vakıflar diye köyler gelir fabrikalar daha çok bu kısımdadır sizin bahsettiğiniz firma misinlideymiş yani vakıflardan sonra geliyor. şahsi aracınız varsa misinli çorlu arası 20-25 dk sürer çarşıda oturacağınızı varsayarsak. iş çıkışı çorlu heykelde kafeler vs var oraya gidebilirsiniz ama öyle farklı şeyler pek yok yani standart :) o bahsettiğim köy diye yerlerde bazı markaların outletleri var mesela yeşil kundura. veya yine Çorlu'ya yakın olan Velimeşede avantaj outlet var kıyafet vs oradan alabilirsiniz.

Çorlu'da orion ve trend arena diye iki AVM var ama zara hm falan beklemeyin üzülürsünüz (gizlinot: bizde bekliyoruz hm, bershkaları o gemi bir gün gelecek 😂) şehire adapte olmanız pek zor olmayacaktır.yani dedim ya küçük istanbul gibi :) daha başka sorunuz varsa yanıtlarım :)

19 eylül 2019 17:58

8. ev seçiminde ise şahsi arabanız yoksa misinliye gitmek için köy otobüslerini kullanacaksınız. dolayısıyla otogara daha yakın yerlerde ev bakmanızı öneririm :) eğer arabanız varsa yine heykel, Reşadiye, şeyhsinan, havuzlar mahallelerine bakabilirsiniz. heykelden sonrası daha pahalı. eğer isterseniz ergenede de oturabilirsiniz tabi. bu ergene dediğim yerde genelde müstakil evler var bahçeli veya aile evleri kiralar daha uygun olabilir.

19 eylül 2019 18:11

9. Giderdim. istanbul’da yaşamaktan nefret eden biri olarak hiç durmam