işsizlik beni bitirdi. yaşama isteğim kalmadı, kendime bir yol çizemiyorum?

arkadaşlar mezun olalı iki yıl oldu. iki yıldır atanamıyorum. ilk yıl çok çalıştım kpssye olmadı. bu yıl bari özel okullarda çalışayım dedim yeni mezun, deneyimsiz olduğum için hiç geri dönüş olmadı. yapılmasına karşı olduğum halde son çare ücretli öğretmenliğe başvurdum. ondan da ses çıkmadı. ne yapacağımı şaşırdım iyice. tekrar kpssye girsem ne olacak belli değil, bir yandan parasızlık zorluyor. çalışayım desem kimse almıyor. zaten şuan çalışan okul arkadaşlarım hep torpille iş buldular. öyle boşluktayım ki en zor dönemlerden birini yaşıyorum. bütün kapılar yüzüme kapandı gibi sanki. hiç yaşama isteğim de kalmadı. ailemin yanında küçücük bir ilde sıfır arkadaş ile yaşıyorum. süslüde çok görüyorum işsiz olanların girdilerini. nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumla? öğretmenlik diplomamı çöpe atıp garsonluk falan mı yapayım ne yapayım ben?

1. Ben çok yaşadım bu durumları hala daha atanamadım. 3. Yılım. Eninde sonunda olacak olmak zorunda diye teselli ediyorum kendimi. Ailenizden destek alın. Atanan arkadaşlarınızla konuşun. Bir yol çizin kendinize. Ben bu yıl atanacakmışım gibi hayal ediyorum evrene mesaj gönderme gibi sfsjjd şunu alınan bunu yapıcam diye hayaller kuruyorum. Bunaldığınız zaman yazabilirsiniz birbirimize destek oluruz :)

28 eylül 2017 20:48

2. Bu nasıl ülke ya. Torpilsiz bize iş yok mu yani çıldırcam.

28 eylül 2017 20:48

3. (yazar: Notalice) sağol desteğin için. ben geçen yıl çok yaptım onu. Stresim yoktu, yaparım diyerek çalıştım ama olmadı. arkadaşsız, parasız da olunca insan mutsuzluktan şevkle çalışamıyor. Belki de bu yüzden normal bir işsizden daha fazla yıpranıyorum. Sen İnşallah atanırsın :)

28 eylül 2017 20:56

4. Torpil her zaman var türkiye'de olmaya da devam edecek. Bakan çocuğuysanız, yeğeniyseniz, eşi veya kızıysanız yırttınız. En güzel mevkide(deneyiminize ve birikiminize bakılmadan) her zaman yer bulunuyor. Ama işte biz olmayanlar atamalarla uğraşıyoruz

28 eylül 2017 20:57

5. Sağolun süslüler iyice içim karardı :( bu durumu atlatıp bizi teselli edecek kimse yokmuş anlaşılan. Allah hepimizin yardımcısı olsun

28 eylül 2017 21:09

6. Bölümünüz ne?

28 eylül 2017 21:17

7. Alese girseniz? Yuksek lisans yapınca özel okulda çalışma şansınız artabilir bence

28 eylül 2017 21:21

8. Süslüm güzel diyorsun ama bana iş gerek, parak gerek :( yüksek lisans demek araştırmak, çalışmak demek. Benim daha fazla ailemden okul için maddi desteğim yok maalesef. tezsiz ve devam zorunluluğu olmayan var mı varsa da işe yarar mı bilmiyorum açıkçası :(

28 eylül 2017 21:36

9. tamamen aynı durumdayım. her şeyde torpil var. referans=torpil. sosyal ilişkilerim çok kuvvetli olmadığı için gerçekten çok zorlanıyorum. çevresi geniş olan, ağzı iyi laf yapanlar hep bir adım önde. geçen sene kpssye iyi çalışmıştım ama öabtye çalışmaya biraz geç başladığım için alan sınavından dolayı hedeflediğim puanı alamadım. mülakata çağrılabilirim de çağrılmayabilirim de. atamalar da şubatta olacak deniyor. bu sene yine de tekrar hazırlanacağım, 2-3 kaynak daha alacağım. bu arada özelde bir yerde çalışmak da istiyorum ben de para konusunda ciddi sıkıntıdayım. aileme maddi anlamda bağımlı olmak çok rahatsız ediyor. hem bir yerde part time da olsa çalışıp hem de kpssye tekrar hazırlanacağım.

28 eylül 2017 21:48

10. Arkadaşım aslında benim ağzım iyi laf yapar ama hiç çağırılmadım ki sorun orda. Özel okullarda sizden asgari ücrete mükemmel bir öğretmen olmanızı istiyor. O yüzden hem özelde çalışıp hem kpss zor. Ben güya kpssden umudumu kestiğim için özele başvurmuştum ama olmadı. Şimdi garsonluk gibi sırf para kazanmak için bir iş ve kpss düşünüyorum. Kafam karışık yani.

28 eylül 2017 22:08