ibs(huzursuz bağırsak sendromu ) olup b12'si hep düşük olan birileri var mı ?b12'nizi nasıl yükseltiyorsunuz?

benim devamlı b12 değerim düşük ya da sınırda çıkıyor.eczaneye ilaç almaya gittim.ilaç kullansam da yükselmediğini söyledim.eczacı ibs varsa yükselmez dil altı ya da sprey olarak alabilirsiniz dedi.benim gibi durumda olan var mı?çözüm bulabildiniz mi?tekrar doktoruma danışacağım ama işlerim biraz yoğun.hemen gidemeyeceğim.benzer durumda olup çözüm bulanlar paylaşırsa sevinirim.şimdiden teşekkürler...

1. Bende de ibs var hap ile yükselmişti ancak birkaç ay sonra hapı birakinca geri düştü

14 eylül 2021 20:04

2. B12 iğnesi var süslüm anneme vermişti doktor.

14 eylül 2021 20:09

3. Ben suslu. B12 hap denedim olmadi. Igne denedim belli bir dereceye kadsr fayda sagladim.

Yillardir ayakta kalmami saglayansa cok basit ama b12 dil altı hapı. :) dilinin altina koyup emilmesini bekledigin turden.

14 eylül 2021 20:19

4. Cay, kahve kestim. Ayrıca, hapı emdigim zaman (genelde sabah ac karnina) sut urunu tuketmedim o ogün.

Bu arada suslu, bende hem ibs hem gastrit var. Gastrit de 5 aydir surekli gel git döneminde. Az yemeye basladım haliyle ve az yemek ibs'ime inanilmaz iyi geldi. Bir de benim cogunlukla stresle tetikleniyor, sicak kompres yapmak bagirsaklarima cok iyi geliyor. Sisligi geçiyor, en azindan agrisi diniyor. Bagirsak spazmlarinin gittigini hissediyorum o zamanlar.

14 eylül 2021 20:22

5. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.Anonim 4 ben de şuan diyet yapıyorum.Çok az yiyorum.Pek bir sıkıntı yok.Zaten dönem dönem oluyor.Ama dil altı hapı için aydınlattığınız için teşekkürler...

14 eylül 2021 20:38

6. İbs yok ama benim de zor yükseliyor. Zaten emilim sorunu varsa o çok yaygın olarak bilinen b12ler hiç emiliyor. Ben bir kutu dil altı kullandım biraz düzensiz bir şekilde birimini unuttum şimdi ama yaklaşık 70 değer arttı. 2. Kutuyu içiyorum daha düzgün bir şekilde şimdi. 600lere çıkana kadar devam edeceğim.

Bu arada tek eksik b12 değildir başka vitamin ve minerallerde de sorun vardır büyük ihtimalle. Ve hepsi birbirine bağlı. Tam çalışmasını için düzenin hepsinin yükselmesi gerekirmiş. D, demir, mg, ferritin, folik asit gibi gibi

14 eylül 2021 20:44

7. Demir, b12 emilimini azalttigi icin kesmistim ama sonra gastritten dolayi da kesmem gerekti tamamen. Birkac aydir hic icmiyorum. Aksam yemekten sonra yesil ancak, bir de bazen genis kahvaltida acik siyah cay.

14 eylül 2021 22:37

8. Nutraxin dil altı b12 ile ben normal referans değerleri yakaladım.

15 eylül 2021 01:05