icerikbilgisi/ dimethicone hakkında?

nemlendirici almak istiyorum ama içerik olarak da temiz bir urun olsun istiyorum. gözüme kestirdiğim ürünlerin içinde de hep dimethicone var. internetten baktığımda zararlı silikon yazıyor. ne alacagimi şaşırdım. madem bu ürün zararlı o zaman niye dermokozmetik ürünlerde bulunuyor? yoksa düşük miktarda zarari mi olmuyor ?

1. dimethicone kendi başına zararlı bir içerik değildir. daha doğrusu ciltten emilmez ve endokrin sistemine zarar vermez. moleküler botutta bir streç film gibi düşünün. saç kremlerinde de bolca bulunur ki nemi saç tellerine hapsetsin, saçı kaplayarak pürüzsüz göstersin.

kuru ciltliyseniz nem veren içeriklerin cilde hapsedilmesine ve ciltteki su kaybının önlenmesine yardımcı olur.

yağlı ciltliyseniz fazla sebumu ve akneye sebep olan bakterileri de cilde hapsedeceği için bu tarz ciltlere önerilmez. yani yarar/zarar hesabını yapmak size kalmış bir durum.

10 mayıs 2023 23:13

2. Coooook teşekkür ederim harikasınız 😇😇 beyne vs herhangi bir organa ciddi bi zararı olmaması benim için kafi. Sağ olun🥰

11 mayıs 2023 00:36