ilgisiz eş? boşanmalı mıyım dersiniz??

kızlar eşim bana karşı çok ilgisiz. kırmızı oda'daki boncuk gibi hayali arkadaşlar üreteceğim diye cok korkuyorum. tek bir güzel sözü yok. muhabbet 0. evde bilgisayarını alır çekilir. ben netflix izlerim o artık oyun oynar, maç izler. 9 yıllık evliyiz. maddi sorunumuz yok. telefonu şifresiz ve ortada. sevgiliyken sabahlara kadar muhabbet ederdik. şimdi mi aklına geldi denebilir, küçük bir kızım var, onu düşünüyorum hep. ne yapmalıyı bilmiyorum. görünmez gibiyim sanki. kendimi iyi hissetmiyorum hiç. konuştuğum zaman haklısın diyor, sabahına gene aynı...

1. Üçüncü bir kadın olmadığından emin misiniz peki? Ya da kafaya taktığı büyük bir sorun olmadığından? Eğer eminseniz muhtemelen ilişkiniz monotonlaşmış ve heyecan bitmiş youtube da adil yıldırımın videolarınızı izleyin güzel taktikler veriyor

16 ocak 2021 23:50

2. Kadın olmadığına emin gibiyim telefon ortalarda. şifresiz. sosyal medya kullanmaz cok. yılların monotonluğu sanırım :( çok üzülüyorum

16 ocak 2021 23:54

3. Boşanmak için pasif bir sebep kalıyor, kolay kolay boşan cevabı çıkmayacak sorudan o yüzden. Bence çok kötü bir durum. 9 sene az zaman değil. Hayatınızın kalan oldukça büyük bir bölümü var. Hayatınız bitmiş değil. Ayrılıp istediğiniz şeyleri deneyimlediğiniz mutlu bir hayat sürebilirsiniz. Maddi durumunuz yeterliyse tabi. Paylaşımsız partner kötü bence, aynı evde iki yabancı sürekli. Hiçbir hayal istek yok belki kalmamış bile artık. Şöyle bi 50ye geldiğinizde dönüp baktığınızda "hiçbir şey yaşayamadım" diye krizlere girmeyin. Annemden biliyorum. Hadi o eski kuşak ayrılamamış, bence siz yapabilirsiniz. Bu tür pasif sorunların acısı çok ilerde ve iş işten geçtikten sonra cana tak etmeye başlıyor. İlle dövülmeye sövülmeye gerek yok bence ayrılmak için. Ayrıl ayrıl diye gaz vermiyorum, ama mutlu değilseniz hiçbir isteğiniz hevesiniz kalmamışsa hayata karşı adam tüm enerjinizi çekmişse ayrılın. İnanın geçerli bir sebep.

16 ocak 2021 23:54

4. süslü ne kadardır böyle eşiniz? ilgisizliği biz kendimizce meşrulaştırmaya çalışıyoruz ama şiddetin bir başka türü bence, misal size sürekli fiziksel şiddet uyguluyor olsa ama kızım var diye herhangi bir karar almaktan çekinir miydiniz? sanmıyorum. ihtiyaçlarınıza cevap veremeyen, sizi görmeyen, sevdiğini hissettirmeyen, hayatı yalnızca aynı çatı altında olmanızdan dolayı fiziksel olarak paylaştığınız bir insanla geçirmek ancak kendinize vereceğiniz çok kötü bir ceza olabilir. kaç yaşındasınız, kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama benim ailemde de benzer bir durum vardı ve 25 sene sonra ayrıldılar annem hala sen küçükken ayrılıp kendi yoluma bakmadığım için çok pişmanım der. unutmayın hepimiz duyulmayı, görülmeyi, sevilmeyi hak ediyoruz, eğer duygusal anlamda desteklendiğinizi düşünmüyorsanız ve konuştuğunuz halde bir şeyler düzelmiyorsa en kısa sürede kurtulun bu saçmalıktan. Hayatıma nasıl devam edicem, kızımın psikolojisi bozulacak diye de endişe etmeyin lütfen emin olun sorunlu bir anne babayla aynı evde büyümektense iki tarafın da mutlu olduğu bir ayrılık hali çocuk için kat be kat sağlıklıdır.

16 ocak 2021 23:59

5. 3-4 senedir böyleyiz. ciddi konuşmak istediğimde kaçıyor.

teknolojiyi bırakıp hai muhabbet edelim dediğimde senin istediğin zaman mı olacak hep gibi saçma bahaeler buluyor.

17 ocak 2021 00:03

6. çift terapisine gitmeye ikna edin bence eğer kabul etmezse de ben sizin yerinizde olsam boşanırdım. aynı evin içinde 2 yabancı olarak aile olunmaz sonuçta

17 ocak 2021 00:20

7. Aman bacım bunu boşayıp yenisini alsan nolacak hepsi aynı bence bunların. Öyle anlatımlarda alfa erkek var diye duyuyoruz ama hiç inancım kalmadı benim artık. Yemini suyunu ver oynasın oyununu sana bulaşmasın. Yeniden evlilik düşünmeyeceksen de boşan tabi. Ama %99.9 u böyle bunların. Fazla beklenti insanı yaralıyor sadece.

17 ocak 2021 00:25

8. hala ilişkiye devam etmek istiyorsanız kesinlikle iyi bir çift terapisi (iyi diyorum çünkü bazıları taraflı olabiliyor), siz de artık sevmediğinizi düşünüyorsanız boşanmada sıkıntı yok. çocuğunuzu düşünüyorsanız zaten ilgisiz, iletişim kurulmayan bir ailenin de ona zarar vereceği ortada.

17 ocak 2021 00:57

9. eşinizle derhal konuşmanızı ve terapi tavsiye edeceğim ben de... hem kızınız hem eşiniz, hem de herbirinizin birbiriyle olan ilişkisi için... bunun dışında, ikinizin de aynı anda kızınızla bol bol vakit geçirmesi çok önemli- en azından bunu konuşun, eşiniz ve siz, kızınıza sevgi dolu bir aile sunmak ve onun ihtiyaçlarını karşılamak zorundasınız-... birlikte (ücünüz birlikte) aktivelerde bulunun. danslar, oyunlar, sesli okumalar, bilmeceler gibi... oyunlarda konuşmak bile çok önemli hem kızınız, hem eşlerin iletişimi için. hatta sonrasında başka dil biliyorsanız onları da ekleyin.

yazdıklarımın ilişkinize faydası olur mu bilemiyorum ama umarım kızınıza faydalı olur.

17 ocak 2021 01:00