ilk kez uçağa bineceğim tavsiye verebilir misiniz ?

ilk defa tek başıma yurt içi bir yere uçakla gideceğim. 15 kg bavul hakkım var. makyaj malzemesi, parfüm vs bunlarda bir sınırlama var mı? biletimi online aldım. havalimanına gidince yapmam gereken işlemler neler? bana temelden bi anlatabilirseniz çok mutlu olurum. bu konularda çok pimpirikliyim

1. Suslum bir gun onceden check- in yapip ucaktaki koltugunu secmen gerekiyor. Eger secmezsen havaalaninda check in yapabiliyorsun fakat biraz daha erken gitmen gerek. Bazilari bavulsuz veya kabin boy valizle seyahat ettikleri icin check-ini evden yapip hemen direk guveliktekten gecip gatelere(kapi) gidiyorlar. Sivi sinirlamasi kabin boy valizde var, tam boy parfumunu valizinin icine atip. Bagaja verirsen herhangi bir problem olmaz istiyorsan tam boy sampuan koy. Kabin boyda sinir kac ml bilmiyorum. Havaalanina girdikten sonra guvelikten gecince valziini vermek icin bileti nerden aldiysan o giseye gideceksin thy ise oraya atlas jetse oraya o panolarda gidecegin sehrin adi yazar o siraya girersin valizini veririsin, check in yapmis oldugun icinde sana ayirttigin yerin biletini  verirler. Sende sonra sana verilen biletten kapi no (gate) e bakar o kapi numaraya ilerlersin. Turkcem cok iyi degil umarim anlasilmistir bazi yerlerde hata yapmis olanilirim

13 şubat 2020 23:40

2. Kabin bagajında sıvı sınırlaması var ama kabine almayacaksan sorun olmaz parfüm deodorant makyaj sorun olmaz.

Havalimanında kimliğinle birlikte check in yapıp, basılı biletini alacaksın ve uçağının kalkacağı kapının olduğu yere gideceksin (ekranlarda yazıyor).

13 şubat 2020 23:41

3. Bebeğim havaalanından gir kalabalığı takip et yolunu bulursun :d

13 şubat 2020 23:49

4. Bavul teslim edeceginiz icin ucustan en az 2 saat once havaalaninda olun,

Kimliginiz mutlaka yaninizda olsun

guvenlik noktalarindan gecerken oyalanmamak icin mumkunse taki takmayin (kemer de), bot giyecekseniz kolay giyip cikarilabilir olsun, yaninizda laptop goturuyorsaniz mutlaka sarji olsun cunku guvenlik calistirmanizi isteyecek

Ucaga teslim edeceginiz bagaj icin (15 kg olan) kozmetik urun siniri yok merak etmeyin, ama ambalajlara cok guvenmeyin, ayrica posete falan koyun (sise acilir dokulur kiyafetleriniz heba olmasin)

Ucakta yaniniza alabileceginiz "kabin bagaji" 8 kg'yi gecmesin. Kabin bagajinda kesici delici alet olamaz (cimbiz ve torpuye bile el konulabilir). Eger kabin bagajinda sivi, jel ya da krem formunda esyaniz varsa urun boyutunun 100 ml altinda olmasi gerek ve toplamda 1litreyi gecemez (ornegin el kremi 50 ml+ fondoten 30ml+ parfum 50ml+sampuan 100ml varsa toplam 230 ml urunle sorun yok) bu urunlerin de kilitli seffaf buzdolabi posetinde olmasi gerek. Sprey deodorant gibi basincli kutulu urunleri de yaniniza alamazsiniz.

Yaninizda su olursa bagaj tesliminden sonraki 2. Guvenlikte el koyarlar (100 ml'den fazla diye) icin onu.

13 şubat 2020 23:51

5. 2. Guvenlikten sonra (sadece ucak yolcularinin biletleri ve kimlikleriyle gecebildikleri) bence en kisa surede ucaginizin kalkacagi kapiya gidin. Ekranlari surekli takip edin; ucaginizin kapisi degisebilir, gecikme ya da iptal yasanabilir.

Bu arada havaalanlari ulkemizin en pahali yeme icme yerleridir. Ben acikirim diyorsaniz kabin bagajiniza ya da el cantaniza biskuvi, cikolata, musli bar falan atin, sadece su ya da kahveye para verin.

Ben gecenlerde 2 tane muzla gecmisim son kapiya kadar, kimse hayirdir demedi ( tabi ic hat ucusuydu, avrupa amerika ucusu falan olsa o muzlari orda yerdim)

Mumkunse kulaklikla gezmeyin ki yapilan anonslari duyabilin (yeni ist havaalani sessiz tabi, surekli ekran takibi gerek)

14 şubat 2020 00:00

6. Çok teşekkür ederim cidden bilmediğim şeyler vardı. Peki yanımda bilgisayarımı götüreceğim. Yani uçakta benimle olmasını istiyorum. Bunda bir sınırlama var mıdır?

14 şubat 2020 00:16

7. Soru sahibi; ultra ucuz bilet almadiysaniz (ki saniyorum degil 15 kg bagaj hakkiniz var) bir el cantasi + 8 kg kabin bagaji hakkiniz var. Bilgisayarinizi sirt cantasinda tasiyabilirsiniz o da sizin kabin bagajiniz olmus olur. Tekrar belirteyim sarjin dolu olmasina dikkat edin.

A7; uluslararasi ucuslarda taze mevye gibi urunlerle potansiyel hastalik tasiyor gorunursunuz. Ya da avuaturalya, yeni zelanda gibi ada ulkelerinin ekolojisini bozabilecek bitki tohumu tasiyor durumu olur. Tasinan gidalarin vardiginiz ulke standartlarina uygun olmasi gerek. Her ulkenin gumruk kurallari turkiye konsolosluk sayfasinda detaylica yazar.

14 şubat 2020 01:25