ingilizce öğretmenliği iyi para kazanır mı?

devlet de çalışmanın yanı sıra özel ders vs para kazanılabilir mi

1. Kişiyle alakalı bence. İnsan ilişkilerin iyise sürekli ders verirsen çok para kazanırsın

28 temmuz 2022 13:26

2. Daha Türkçe bilmiyorsun?

28 temmuz 2022 13:36

3. Anon 3 yemek yerken yazdım valla aklım dolmadaydı. Kusura bakmayın lütfen :d :d sonradan fark ettim

28 temmuz 2022 13:45

4. Cevap verenlere teşekkür ederim. Bir de ingiliz dili edebiyatı ve öğretmenlik arasındayım. Sıralamam ilk 2000. Sizce hangisi daha mantıklı ya da iyidir. Evet soru saçma ama ben daha önce kafa patlamadım bu konuya :-/

28 temmuz 2022 13:50

5. arkadaşımın aylık geliri yaklaşık 25 bin falan.

40 bin kazanan mat öğretmenlerini biliyorum yani. tabi bunlar özel dersle beraber.

sadece devlette çalışan arkadaşım ek dersle 14 falan alıyor

28 temmuz 2022 14:17

6. Dil edebiyat okudum şimdi ki aklim olsa öğretmenlik okurdum.

Toefl, yds gibi sinavlara yönelik calisiyorsaniz ve isim de yaptiysaniz cok iyi kazanabilirsiniz. Kendi yerinizi bile acabilirsiniz dil kursu olarak size kalmis. Yurtdisi icin de celta gibi sertifikalarla isinize devam edebilirsiniz her yerde yapılabilecek bir is.

Arkadaslarimin da hepsi ogretmenlik yapmiyor mesela. Otellere girenler, yabancilara yonelik saglik turizmi merkezlerinde olanlar, medya sektöründe olanlar var. Ben kendime vakit ayirmak istediğim icin öğretmen olarak atanmaya çalışıyorum. Cok parada gozum yok. Ama öğretmenken çeviri yapanlar, ozel ders verip parayi kiran da cok zaten.

28 temmuz 2022 14:26

7. ay süslüm ne güzel bi sıralama tebrik ederim. ben de 5000 küsürlerdeydim öğretmenlikten yeni mezun olup atandım hemen sana detaylı anlatayım umarım yardımcı olurum. şimdi öncelikle öğretmenliğin okuması daha kolay dil edebiyata göre. burada ilgi alanı çok etkili oluyor. ben okumayı araştırmayı incelemeyi severim dersen dil edebiyat okumak zevkli gelir. ha bu arada sen bu güzel sıralamayla çok güzel ünilere girersin, sanma ki öğretmenlik seçersen orada yan gelip yatasın. ben sadece iki bölüm arası karşılaştırdım. iş imkanına gelirsek, benimle aynı sıralamardaarkadaşım dil edebiyat yazdı.o da şu an evden bir sosyal medya platformunun içeriklerini yayınlanmadan önce kontrol ediyor.bilinen bir uygulama değil. maaşını bilmiyorum ama 2 3 bin üstünde olduğundan çok eminim. belki daha da fazladır. şimdi eğer öğretmenlik istiyorsan dil edebiyata gitme çünkü formasyon işi sıkıntılı. bi kaldırıp bi getiriyorlar. 4 yıl sonrası ne olur bilemem.gelelim bana. istanbula atandım. meslek lisesindeyim. tahmin ettiğim kadar korkunç değil. tabii ki de zorlukları var, muhteşem değil ama korktupum kadar da değil. öğrencilerimi ve okulumu seviyorum. devlet öğretmenleri maaş karşılığı 9800 küsür alıyor şu an. maaş karşılığı 15 saat ders demek. dönem açıldığında daha çok derse girersem mesela toplam 30 saat, maaş karşılığı haricinde girdiğim ek derslerden para alıyorum. çok uzatmayacağım; tam ek dersi olan bir öğretmen şu an 12 500e yakın para alır dönem içinde. özel ders vemedim çünkü atanalı 6 ay oldu ortama işime evime alışmaya çalışıyorum. ama boolca vaktin olacak. iyi ki atanmışım diyorum her gün şükrediyorum. ama özelde çalışmak çok zor. daha düşük maaşlar çok yoğun mesailer... umarım zamanla bunlara bir düzenleme gelir öğretmenlerimiz için. onun haricinde belirtmeliyim ki ben hep öğretmen olmak isterdim. oldum atandım. hayalim buydu. o yüzden biraz öğretmenliği övdüm. sen biraz da gönlünü dinle. sınıfta yapabilir misin? 40 kişiyle aynı yerde durup sabahtan akşama kadar yorulmadan, üzgünsen belli etmeden ders anlatabilir misin? kalbi kırılmış bir çocuğu ya da genci incitmeden güldürmeye çalışabilir misin ya da ukala bir öğrenciyle sinirlerini bozmadan öğretmen olduğunu unutmadan sabırla konuşabilir misin? her mesleğin zorlukları var. bunları güzelce düşün. ben öğretmenliği öneririm. her meslekte işini iyi yapan kişi çok kazanır. bu ister temizliğe giden bir kadın olsun ister işinde iyi olan bir cerrah olsun. başka soruların varda lütfen sor, soruyu takip edeceğim. biraz hızlı yazdım, hata varsa kusura bakmayın lütfen, şimdilik iyi akşamlar

28 temmuz 2022 22:58