ingilizce öğretmenliği okunur mu? herkes ingilizceye ihtiyaç kalmadı diyor? akademide ilerlenir mi?

1. ben ingilizce öğretmenliği okuyorum 3. sınıftayım. geçen hafta yl yapanlarla ders işledik kariyer dersi kapsamında. yüksek ortalama+yüksek ales yds ile gayet kolay bir şekilde akademiye adım atabilirsiniz ama içinizde akademi aşkı olması lazım çünkü zor. ben yapamam mesela o yüzden öğretmenlikten ilerleyeceğim

15 nisan 2021 14:25

2. bilimsel ve akademik ne varsa ne gerek var zaten bazılarına göre. ihtiyaç var tabii ki eğitime ihtiyaç yok diyen yallah ortaçağa.

15 nisan 2021 14:31

3. araştırma görevliliği için kadrolar çok az, mezun/ihtiyaç oranında yetersiz kalıyor. yüksek lisans sonrası öğretim görevlisi kadrosu daha fazla olabilir ama yine de akademiye çok rahat girilir denemez. ama atanmak gerçekten rahat, temel bilgilerle kpss'den atanacak puan alınıyor, meb öğretmeni kontenjanı -özellikle diğer branşlara kıyasla- çok iyi. 4 yıl sonra nolacağı bilinmez ama ingilizce öğretmenleri uzun zamandır kontenjan sıkıntısı çekmiyor.

iki seçenek de olmazsa kolejlerde iş bulmama şansı yok gibi bir şey. bunun dezavantajı daha az maaşa daha çok iş yükü. ama ingilizce öğretmeni olup tamamen işsiz kalmak bence çok düşük bi ihtimal.

15 nisan 2021 15:18

4. Okunur ve ister öğretmen olarak ister dili kullanarak baska alanlarda cok da rahat is bulunur. Hatta yurtdisina giderseniz her yerde gecerli mesleklerden biri. Ing öğretmeniyim bu arada. Yurtdisinda yaşıyorum. Hic issiz kalmadim. Sadece cok paralar kazanma hayaliniz varsa secmeyin çünkü cok para kazandiran bir meslek değil.

15 nisan 2021 15:25

5. Bilmiyorum süslüler hep herkes ingilizce biliyor muhabbeti var, size de sormak istedim :)

15 nisan 2021 15:35

6. Son süslü, yurtdışında olmanıza şaşırdım çünkü bAna hep iş bulamazsın ing öğretmeni olarak diyorlar. Siz öğretmenlik mi yapıyorsunuz acaba? Nasıl yurtdışına taşındınız, biraz anlatırsanız çook sevinirim

15 nisan 2021 15:36

7. Evet öğretmenlik yapiyorum hatta esim de ing ogretmeni ve türk. Yuksek lisansimi almanyada yaptim sonrasinda ozel okulda is buldum. freelance olarak hemen hemen her ulkede is bulabilirsiniz. Sadece anadili ingilizce olan ülkeler belki zorlayabilir. Sabit calisma olarak da belli prosedurleri var her ulkenin onlari yerine getirdikten sonra taninir oluyorsunuz ve çalışıyorsunuz. farkli ulkelerde ing öğretmenliği yapan arkadasim da cok fazla.

15 nisan 2021 15:58

8. Almanyadaki çalıştığınız okulun şartlarından memnun musunuz? Bir de ben lisans eğitimi almanyadan değilse "ausbildung" (??) denen bir şey yapıldıktan sonra işe kabul alınabildiğini sanıyordum. Yüksek lisans ile de bulunuyorsa çok iyiymiş. Burada öğretmenlik okuduktan sonra Dilbilim yüksek lisansı ile iş bulunur mu sizce

15 nisan 2021 16:22

9. anonim 5 rica etsem bana ulaşır mısın? teşekkür ederim

15 nisan 2021 16:51

10. Almanyada çalıştığım okulun şartlarından memnunum evet. Muhtesem degil ama turkiyede ogretmenlik yapan arkadaslarimdan daha kotu değil. Dilbilim yuksek lisansiyla is bulursunuz. Sadece devlette ogretmen olmak isterseniz sıkıntı olur o zaman farkli bir sistemleri var belli sınavları gecmek zorundasiniz.

Ausbildung kısmını tamamen yanlis biliyorsunuz. Ausbildung lisans egitimi yapmayan insanlarin meslek edinme amacli (bizdeki myo'lar gibi) aldıkları egitimdir.

15 nisan 2021 17:58