ingilizce kitap okumak istiyorum harry potter iyi bir başlangıç mı?

daha önce hiç okumadım. seviye seviye olanlardan gitmektense direk romanlardan dalmayı düşünüyorum. zorlar mı sizce harry potter?

1. o ince kitapları 7.sınıfta okuyoduk biz sjsjsjsjhh

ingilizcen nasıl süslü? harry potterın dili zor değil, ilk kitabı daha çocuksu zaten. ama bazı kelimeler zorluyor, okurken anlamlarına bakarak kelime dağarcığını genişletebilirsin.

ama yine de en az b1 falan gerektirir diye düşünüyorum.

28 temmuz 2019 01:12

2. İngilicem fena değil, o yüzden seviye  seviye kitapları eledim. Intermediate - advanced arası bir şey şuanda. İngilizce kitap okuma deneyimim olmadı daha önce sadece o nedenle sormuştum soruyu aslında süslülerim. Böyle novel okumak istiyorum artık

28 temmuz 2019 01:15

3. süslüm harry potterın ilk kitapları kolay bence. b1 seviyesinde ve akıcı. ama kitaplar ilerledikçe, tema koyulaştıkça, karakterler büyüyüp yazar da kalemini güçlendirdikçe dili de zorlaşmış ve ağırlaşmış. bunu fark etmiştim ben okurken. ilginiz varsa, az buçuk da terimleri falan biliyorsanız okuyabilirsiniz

28 temmuz 2019 01:16

4. Seviyenizi kestiremiyorum ama harry potterı ingilizce okumak ayrı bir keyfli bence. Seriyi bitirin, sonrasında da witcher serisine bir göz atın. Dediğim gibi seviyenizden emin değilim ama kendimden örnek vereyim: 2 hp okuduktan sonra direkt daldım bu seriye. Başta zorlandım ama sonra gayet alıştım ve akıcı bir şekilde okumaya başladım. Ayrıca short story de okuyabilirsiniz, bence oldukça güzel hikayeler var. Reading for pleasure olarak geçiyorlar genelde bu hikayeler.

28 temmuz 2019 01:23

5. benim dil seviyem de sizin gibiydi ben gayet rahat okudum. gerçi ben türkçesini de okumuştum zamanında

28 temmuz 2019 13:47

6. Herkese teşekkürler süslüler uygun fiyata bulursam alacağım mutlaka, sıfırı biraz pahalı geldi gözüme.

28 temmuz 2019 15:10

7. Dilerseniz epub olarak indirip lithium programından rahatça okuyabilirsiniz telefondan. İngilizce romanlar cep yakıyor gerçekten :c

28 temmuz 2019 16:33