ingilizce seviyemi b2’den c1/c2’ye yükseltmek istiyorum. kendi imkanlarımla yapabilir miyim?

merhabalar. belirttiğim gibi seviyem b2. yabancı bir dili yeni öğrenmeye başladığınızda daha hızlı yol katediyorsunuz fakat belirli bir seviyeye gelince öğrenme yavaşlamaya hatta durmaya başlıyor. ben de şu an bu durumu yaşıyorum. türkiye’de yaşıyorum ve maalesef şu an yurt dışında bir dil okuluna gidebilecek maddi durumum yok. yurt dışını geçtim türkiye’de de herhangi bir dil okuluna ayıracak bütçem yok. kendi imkanlarımla türkiye’de ingilizce seviyemi c1/c2’ye yükseltmem mümkün mü? mümkünse bunu nasıl yapabilirim? ingilizce öğrenmek ile ilgili başlıklara da baktım fakat orada hep yeni başlayanlar için tavsiyeler var. kendi imkanlarıyla seviyesini c1 ya da c2’ye getirebilen süslüler bana yol gösterirse çok sevinirim.

1. kendimi gördüm resmen, takipteyim🙋🏻‍♀️

3 haziran 2019 17:03

2. süslü bence zaten zor olanı başarmışsınız bundan sonra dil kursuna vs gitmenize gerek yok. yurtdışı imkanı olsa çok çok iyi olurdu tabii ama size tavsiyem bol bol film, dizi, podcast, kitap olacak. bunları sıkılmadan bir rutine oturtursanız çok kısa bir süre içinde, fark etmeden bu seviyelere çıktığınızı göreceksiniz. buradan önemli olan sıkılmadan her gün düzenli bir şekilde ingilizceye maruz kalmak. kendi kendinize konuşmaya çalışın örneğin makyaj yaparken now i'll do my daily makeup... gibisinden bir şeyler üretin, üzerine çalıştığınız, okuduğunuz bir konu varsa onu ingilizce anlatmaya çalışın aynada.

3 haziran 2019 17:10

3. ingilizce altyazili filmler/diziler izleyin. bir not defteriniz olsun yakaladiginiz deyimleri veya phrase’leri o deftere turkce anlamiyla yazin.

bir de bedava uygulamalar oluyor goruntulu olarak gercek insanlarla ingilizce pratik yapbileceginiz, tandem vardi ama bazilari amacindan saptirmaya calisiyor aradtirin yine de boyle bir cok uygulama vardir.

3 haziran 2019 17:10

4. (yazar: padme) site isimlerini verirsen çok sevinirim süslüm. teşekkürler hepinize :)

3 haziran 2019 18:03