ingilizcede esmer için brunette mi kullanılıyor yoksa kumral için mi kullanılıyor?

şimdi sözlükten baktığımız zamanda esmer için brunette deniliyor ama ben dizi/filmlerde(gizlinot: evet anca o kadar görebildim) gerçekten ten olarak esmer olan insanlara brunette denildiğini görmedim daha çok beyaz/buğday ten+kahverengi saça diyorlar brunette diye. genelde latin/orta doğulu falan diye bahsediyorlar brunette demek yerine teni esmer insanlara. tawny, swarthy gibi kelimelerde yazıyor ama hiç duymadım kullanıldığını. (link: https://www.instagram.com/p/b6_lmhtlaiu/?utm_source=ig_web_copy_link böyle görünen bir kadına da) brunette deniliyor mu?

1. link ölü. (link: https://www.instagram.com/p/B6_LmhTlAIU/?utm_source=ig_web_copy_link )

12 ocak 2020 23:35

2. saç rengi için kullanılıyor. ten renginden bahsederken genellikle ırkçı kelimeler kullanılır.

12 ocak 2020 23:40

3. yani süslü saçları kahverengi ve siyah olan her kadına brunette diyorum dimi? peki o kadın siyahiyse de böyle mi kullanılıyor, yani beyonce brunette mi oluyor mesela?

12 ocak 2020 23:44

4. Hayir beyaz irktan olup saci koyu renk olan kadinlara brunette deniyor. Latinse sac renginden bagimsiz latina siyahiyse yine sac renginden bagimsiz black deniyor zaten.

12 ocak 2020 23:50

5. Bariz bir esmer kumral ayrımı yok bence İngilizcede

12 ocak 2020 23:54

6. ay kusura bakmayın çok soru sormuş olacağım ama türk ve esmer olana söyleyecek bir şeyleri yok mu? bir süredir ara ara aklıma geliyor bu soru bir türlü cevabına ulaşamadım, bilenler varken sorayım :d

12 ocak 2020 23:55

7. aydınlatma için teşekkürler süslümler :)

13 ocak 2020 00:04

8. Ano5, o kız dikkat çekmek için öyle başlık oluşturmuş.

13 ocak 2020 00:12

9. kumraldan daha koyu saçlar için dark da diyebilirsin süslü. dark hair with a fair skin tone falan olur

13 ocak 2020 00:27

10. en alakasız cevap en çok beğeni almış ilginç