ingilizcesi çok iyi olmadığı halde başka bi dili iyi seviyede öğrenmiş olanınız var mı?

örneğin italya'da okuma-yaşama vs. hayaliniz var ingilizceniz çok iyi olmasa da 2-3 senede kendinizi italyanca da belli bir seviyeye getirip italya'da yaşamak, yüksek lisans yapmak, okumaya gitmek vs. gibi

1. Bu ben miyim acaba dedim bir an. Anadolu lisesi çıkışlıyım, İngilizce biliyorum ama mesela ielts e falan girsem öyle baba bir skor çıkmaz. Pandemide İtalyanca öğrenmeye başladım, sadece kulağıma hoş geldiği için. Sonra bi baktım ilerliyorum, hocalarım çok çok iyiydi ve teşvik de ettiler, online Kurs almıştım. Kurs kapandı ama ben hocalarımla görüşmeye devam ettim derslere de devam ettim. 2. Senenin sonunda sınava girdim, başarılı oldum. Şimdi İtalya'yla iş yapan bir yerde çalışıyorum, hiç aklımda planlarımda yoktu. İş alanım bile değildi. Arada defalarca İtalya'ya gittim onun da  katkısı oldu. İngilizcem de ilerledi bu arada. Özellikle b2 seviyesinden sonra dahil olduğum grupta ana dili Türkçe olmayanlar vardı onlar için hocamız İngilizce ile örnek veriyordu karşılaştırmalı, tuhaf bir şekilde ona da faydası oldu. Italyanca şahanedir

24 ocak 2025 01:09

2. Başka bir dili öğrenmekle İngilizce seviyesinin ne alakası var ki. İngilizcem anca b1dir ama anadilim gibi Fransızca ve almanca konuşuyorum. Hevesiniz varsa yaparsınız.

24 ocak 2025 01:25

3. a3 süslü çok iyi ilerlemişsin ne güzel tam da bu tarz bi durumu olan var mı demek istemiştim

a2 a4 genelde ne olursa olsun hayatın her anında karşına çıkacak İngilizce öğrenmeden olmaz önce İngilizce öğrenilmeli + bu yaşa kadar İngilizce gibi kolay bi dili öğrenemediysen başka bi dili hiç öğrenemezsin deniliyor da o yüzden sormak istedim

24 ocak 2025 01:46

4. Darısı başına Süslücüm, İngilizce çok gerekli ama bu demek değil ki başka dil öğrenemezsin. Burada bizim müdürümüzün ev işlerini yapan hintli bir kadın var çat pat İngilizce konuşuyor komplike bir cümle kurarsan anlamaz little little into the middle hesabı konuşabilirsin ancak. Ama kadın çatır çatır Arapça konuşuyor. Uzun yıllar Arapça konuşan bir ailenin yanında çalışmış. Okuma yazması olduğuna bile emin değilim, oradan hesap et. Hem de belki farklı şekilde motive olursun, benim için mesela şöyle bir etkisi oldu, hiç aşina olmadığım çevremde kimsenin konuşmadığı bir dili öğrenebildim ben daha neler neler başarırım diye diye motive oluyorum

24 ocak 2025 01:51

5. a3 çok saol süslü. Ben üniversite okumak için bu muhabbete girişmiştim belli bir seviyeye kadar da geldim. ama sonra insanların dediği gibi düşünüp kendimi İngilizce seviyemle karşılaştırdığım zaman ben bu yaşıma gelmişim hiçbir temelim yokken bir dili üniversiteye gidebilecek kadar öğrenmem imkansız kafasına girip salmıştım maalesef. Kime sorsam onun yerine a2 B1 ingilizceni geliştirip ielts tarzı sınavları kasarak istediğin her yerde bu dediğini yapabilirsine falan getiriyordu muhabbeti ama uzun süre sonra tekrar girdi aklıma :(

24 ocak 2025 02:06

6. aşkım, sen salaksın ve vizyonun dar. bu yüzden öğrenemedin. bürokrasinin bu denli boktan olduğu bir ülkede okumayı ve yaşamayı hayal etmek başka şekilde açıklanamaz. salak olduğun için youtube ve instagram'da gördüğün turist olarak deneyimlenmiş kareleri oradaki hayatın gerçeği sanıyorsun. italyanların hepsi ekonominin çökmesi, kiliseye bile bu çağda vergi vermek, iş imkanlarının yetersizliği, bürokrasinin elini kolunu bağlaması gibi sebeplerle batı avrupa'ya kaçtı. sen oturma izni için polise gittiğinde italyanca dışında hiçbir dilde seni muhatap almayacaklarını duymadın tabi.

24 ocak 2025 13:17