insanlar neden yaşı ilerledikçe irileşir?? hiç dikkat ettiniz mi? kemikler mi kalınlaşıyor?

bilekler kalınlaşıyor, yüz daha iri bir hale geliyor, vs bunun bilimsel bir açıklaması var mı?

1. burun ve kulak büyümeye devam ediyor ömür boyunca, metabolizma hızı düşüyor dolayısıyla kilo alınıyor yaşla birlikte, deri incelip gevşiyor ayrıca

11 mart 2019 22:20

2. Bunu ben de merak ediyorum süslü, mesela annelerimiz biz yaştayken incecik oluyorlar şimdiki yaşlarında da mesela kilolu değil ama kalın. Yani annem mesela kilolu değil ama o dediğiniz parmak, bilek, genel olarak kendi içinde orantılı bir kalınlaşma. Ben de merak ediyorum mesela parmak et et kalın olsa yumuşak olur. Kemikler mi kalınlaşıyor? Ne oluyor anlamıorum iyi ki sordunuz :)

11 mart 2019 22:28

3. anonim 5 bilimsel açıklamasını bilen biri olsa keşke

11 mart 2019 22:34

4. Kemiklerin kalınlaşma imkanı yok yaşlılıkta özellikle Kadınlarda kemik erimesi oluyor, keşke kemik kütlesi kazanabilme olsa. Bağ dokunun kasların gevşemesi, sertliğini yitirmesi, lenf dolaşımının gençliğe göre daha bozuk olmasından ödem sebepli kalınlaşma olabilir. Burun, kulaklar büyüdüğü için yüz daha büyük gelmiş olabilir ama benim ailemdeki yaşlılar ufaldı hep irileşen görmedim hiç.

11 mart 2019 22:48

5. yaşla birlikte metabolizma hızı yavaşlıyor eskiden hızlı çalışan metabolizma belli bir yaştan sene eskisi gibi yağ yakamıyor. hani gençlikte zayıftım ben aslında denen durum. bununla birlikte vücutta kas kaybı da yaşanırsa eğer sizin irilik ve kalınlaşmış dediğiniz kemikler göze çarpmaya başlıyor. olay metabolizmada saklı. bir de bazal metabolizma hızı denen bir şey var yani vücut dinlenirken bile uyurken hatta yağ yakmaya devam eder. bu yaşlılıkta iyice düşüyor uykular bölünüp eski kalitesini kaybediyor derken kilo alma eğilimi artıyor tabii bu da etkili.

11 mart 2019 22:50

6. yaşlılık olarak kast etmedim aslında birinin 18 yaşındaki ve 40 yaşındaki halinin farkı gibi düşünün. 60-70 yaşında insanlar zaten küçülür kemik erimesi sebebiyle.

11 mart 2019 23:06

7. Hoff süslü 35-55yirmi senelik bir gap ya neresinde kalınlaşacağız acaba tam kimbilir snfkhjdkfkdkl gerildim hayal edeken bile

12 mart 2019 01:35