istanbul’da gezmek için araba mı toplu taşıma mı daha iyi?

dört beş günlüğüne istanbul’a gelmeyi düşünüyoruz süslüler 7-8 saatlik mesafeden geleceğiz otobüsle de gelebiliriz arabayla da. eşim arabayla gitme taraftarı değil park yeri sorun olur zaten oralarda ve toplu taşımayla gideriz her yere çabuk diye düşünüyor ne dersiniz önceden gidip gezmiş olan orada yaşayan süslüler tavsiyenizi bekliyorum

1. gezeceğiniz yerlere bağlı. metro bağlantısı olan yerlerse toplu taşıma kullanmak mantıklı ama otobüs aktarması varsa araba daha rahat olabilir bu sıcakta. çünkü otobüslerden nefret ettim yıllardır kullana kullana. hem klima açmayan şoförlere denk gelebiliyorsun hem çok kalabalık olabiliyor.

araba için park yeri bulmak merkezi yerlerde zor, vale ve park ücretleri de çok yüksek bir taraftan.

17 temmuz 2024 00:22

2. Bu sıcakta kesinlikle arabayla gezmelisiniz

17 temmuz 2024 00:23

3. Eger tarihi yarimada, taksim, besiktas,kadikoy gibi yerleri gezecekseniz mesai saatleri disinda kesinlikle metro ve marmaray derim. Avrupa yakasi'nda otopark daha ciddi bir problem zaten arti trafik var. Sahsen anadolu yakasi'ndan avrupa'ya gezmeye gelecekken asla arabayi almiyorum.

17 temmuz 2024 00:28

4. valla otopark sıkıntı, ama toplu taşıma için sıcak da çok sıkıntı. siz gelmeyin en iyisi sonbaharda gelin kaşslxlcp

17 temmuz 2024 01:19

5. Yani arabayla gelmezseniz zaten gezmez istediğiniz yere ulaşana kadar yorulacak, terleyeceksiniz. İstanbul'da bütün toplu tasimalar sonuç olarak kalabalık ve eziyet ve ayakta seyahat edeceksiniz. Otobüse binerseniz bir de otobüste trafikte olmak arabada trafikte olmaktan %5 milyon daha kötü bir şey.

Arabayla gelmemek ancak şöyle mantıklı olabilir. Mesela kadikoy de merkezde bir otel tutup orayı gezersiniz. Sonra vapura binip Eminönü'ne gecersiniz. Zaten Eminönü'nde dolaşmak için her türlü yürümeniz gerek zaten. Bir de Beşiktaşa falan geçersiniz yine vapurla merkezinde biraz dolanirsiniz bu kadar.

Ama yok biz x yerleri de gezicez, su arkadaşlarımızın yanına gideriz vs. Vs. Gibi yol yapmanız gereken şeyler yapacaksanız kesinlikle arabayla gelin bence.

17 temmuz 2024 01:33

6. ben araba olmayınca haftasonu evden çıkmıyorum. İstanbul inanılmaz yorucu ve kalabalık süslü

17 temmuz 2024 09:13

7. Arabayla gel sonra bazı yerleri araba ile bazı yerleri toplu taşıma ile gezersiniz

17 temmuz 2024 19:21