istanbul'da gidebileceğim psikolog önerisi?

merhaba, düzenli olarak psikiyatristimle görüşüyorum, aktif olarak da antidepresan kullanıyorum. depresyon tedavisi ve ailemin üzerimde olan etkileri için psikologla görüşmek istiyorum. ilaç kullanımına devam etsem de yaşadığım sorunların kökenine inmedikçe depresyondan çıkamayacağımı düşünüyorum, bu yüzden yardım almaya karar verdim. daha önce deneyimlediğiniz ya da iyi olduğu duyduğunuz psikologları ücretleri ile beraber belirtebilir misiniz ? psikolog olan ya da psikoloji okuyan süslüler psikolog tercih ederken nelere dikkat etmeliyim yönlendirebilirseniz sevinirim.

1. süslü öncelikle klinik psikolog olarak sorularınıza yardımcı olmaya çalışayım. yaşadığınız sorunlar ve semptomlar için BDT yönelimli bir psikolog yardımcı olabilir. eğer travmatik bir sürece bağlıysa (çocukluk çağı travmaları dahil) EMDR terapisi işe yarayabilir.ücret konusunda ben başka bir büyük şehirdeyim ancak 300-350 bandı büyük şehirler diyebilirim.

Aslında tek önemli nokta gideceğiniz insanın gerçekten psikoloji diplomasına sahip olması süslü. maalesef ruh sağlığı alanına müdahil olmaya çalışan çok farklı sektörler var. diplomasını ve sertifikalarını görmek isteyebilirsiniz. internetteki olumlu yorumlara da çok güvenmeyin. çünkü doktor sitesi gibi yerlerde pozitif yorumlar yayımlanıyor sadece. bizim alanımızda kimse doğru düzgün yorum yapmaz çünkü psikoloji ve psikiyatri gibi bölümler genelde önyargılıdır çevre tarafından.

4 ekim 2019 17:59

2. onun dışında istanbul psikiyatri enstitüsü, us psikiyatri gibi merkezleri önerebilirim. madalyon ve np hastahanesini önermem. başka merak ettiğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.

sevgiler

4 ekim 2019 18:05

3. Cevabınız için teşekkür ederim süslü, evet alanınızda çok fazla meslektaşınız var ve bir danışan olarak doğru bilgiye ulaşmak zor olabiliyor. Travmatik bir süreç olabilir, aslında yaşadığım çok fazla küçük küçük şeyler var kendisini depresyonla beraber göstermeye başladı diyebilirim. Fiyat bandı şu an bütçemi aşıyor, alt segmentlerde de alacağım hizmet ne kadar faydalı olur onu tam kestiremiyorum, bunun hakkında bir öneriniz var mı, özel hastanelere başvurmayı düşünüyorum ? Gerekirse bütçemi zorlayacağım gibi görünüyor.

4 ekim 2019 18:08

4. yani süslü, özel hastanelerde de yine iyi diyebileceğimiz acıbadem tarzı yerlere bakman daha iyi gibi yine bütçeyi aşabilir tabii ki. isterseniz emdr derneğinden terapist listesine bakabilirsiniz. bu süreç için iyi hissetmek kitabını önerebilirim -kendi kendine terapi için oldukça iyi. çok alt fiyat skalası için çok faydalı olur mu bilemiyorum.

4 ekim 2019 18:27