isteme & nisan ayni gunde. restoran?

susluler biz isteme ve nisani ayni gunde yapmayi dusunuyoruz. erkek arkadasim uzak o yuzden bu sekilde yapmayi dusunuyoruz. nisan aile arasi kucuk birsey olucak, restoranda bir yemek yemeyi dusunuyoruz. istemeyi orda yapsam cok asiri tuhaf olur mu? tabi sadece biz olucaz yani baska insanlar olmadan. kafam karisik bilemedim :(

1. biz de öyle yaptık bence gayet ok. hatta kahveyi mekanda yapıp benim elime verdiler :) ben pek adet vs sevmiyorum gereksiz buluyorum ondan bir taşla iki kuş gayet mantıklıydı bence. üstelik evde o kadar kişi ağırla et zor iş. oturacak yer bulmak bile problem ( bizim evimiz büyük değildi) restaurantta herkes yemeğini yedi rahat rahat.

7 mart 2022 19:54

2. İsteme ve nişan yıllardır çoğu kesim tarafından ay ı gün yapılır. Farklı günlerde olması iki taraf için de eziyet ki erkek tarafı şehir dışından gelecekmiş. Ben ve çevrem hep aynı gün yaptık, benimki öyle büyük bir organizasyon değildi. Çekirdek aile eve geldi, kahve ikram edildi, sonra 50 kişilik küçük bir yemek daveti verdik bir restoranda. Kahveler içildikten sonra oraya geçtik, eve gelmeyenler de oraya geldiler. Aynı mekanda da kahve servisi yapan var neden olmasın. Biz daha sıcak bir ortam olsun, biz bize olalım diye evde yaptık istemeyi ki bunların hepsi formalite. Size ve erkek arkadaşınıza bağlı hepsi, insanları zora sokmayı, adet diye tutturmayı da anlamıyorum, nasıl kolayınıza geliyorsa öyle yapın

7 mart 2022 20:14

3. Anonim 2, sen gelin evine katılsana.

7 mart 2022 21:09

4. Farklı günlerde yapacak kadar vaktiniz var mı cidden? Görmemişlik, kendini kanıtlama çabasından başka birşey değil, kız isteme, söz,nişan, bekarlığa veda, kına gecesi, çeyiz bilmem nesi, düğün, yok ev görmesi.... cidden mi ya? Buldumcuk olup diğerlerini fakir edebiyatı ile suçlamak ki bu kadar çok merasim yapanların çoğunlukla malum partiden olması. Yahu parayı geçtim vaktiniz var mı gerçekten?

7 mart 2022 21:12

5. hesabı kız tarafı olarak biz ödedik, çok da tuzlu değildi ayarlayacağınız mekana kişi sayısına menüye göre değişir.

7 mart 2022 22:20

6. anon2 seni üzecek bir detayım daha var. düğün de yapmadık :) sadece nikah akşamına arkadaşlar arası takılmaca. ben aşırı gereksiz buluyorum şahsen sen farzet ki çulsuzluğumuzdan yapmadık^^

bu arada altın getiren yine getirdi düğün yapmamış olmamıza rağmen. sizi düşünen yine düşünüyor yani.

7 mart 2022 22:23

7. a2 fakirlikle ne alakası var. herkesin böyle boş şeylerle uğraşacak vakti olmuyor

8 mart 2022 10:07

8. alinmissiniz ama a2 hakli. hem mantiken hem gelennek olarak once isteme olur. belki istemede soz kesilir. nisan sonra yapilir. o gun nisan yapilacaksa isteme neden yapiliyor zaten sonuc belli nisan olacak. kizin babasi yok vermiyorum mu diyecek? adet yerini bulsun diye ikisi bir arada yapiliyorsa sebep ekonomidir. gel-git, hazirlik, giyim-kuşam masraf olmasin diye ikisini birlikte yapiyorsunuz. zamanimiz yok diyorsaniz da sebep maddidir. zengin adamin zamani vardir, zamansizlik kopek gibi calismak zorunda olan alt-orta sinifin sorunudur. "artik" herkes boyle yapiyorsa bunun tek sebebi ekonominiz ve sosyal haklarinizin olmamasidir. bunu dile getirene yeni gelin, malum partili demeden once inandiklarinizi, hayatinizi ve razi olduklarinizi bir sorgulayin.

8 mart 2022 13:25

9. Ne güzel düşünmüşsünüz .Bana kalsa beyaz şortumla atarım imzamı oldu bitti.O kadar stres imkanı çok çekemem

8 mart 2022 17:45

10. offfff anonim 2, nişan ve sözü aynı gün istememizden malum partiye nereden bağladınız ya? En basit soruların altına bile nefret dolu cevaplar yazılıyor gerçekten bu kafaları anlayamıyorum.Kendi hayatınızın iğrençliğini,mutsuzluğunuzu buraya dökmeye hakkınız yok gidin başka yerde havlayın ya.Ciddi anlamda psikolojik problemlerin var..Acıyorum sen ve senin gibilere

8 mart 2022 17:53