isteme-söz hakkinda tavsiyesiniz var mı?

isteme söz nişan saçmalıklarına karşı biri olarak kendimi olayın tam ortasında buldum. bu pazar isteme olacak. nişanı ağustosta bir mekanda yapmayı planlıyoruz. istemede organizasyona gerek var mı? böyle şeyler hakkında gram bilgim yok. her türlü tavsiyenize açığım.

1. isteme söz nişan Allah ne verdiyse aynı gün yapıp işi bitirdim.

6 haziran 2023 12:50

2. Isteme ve nisan birarada olmayacaksa organizasyona gerek yok bence. Hos birarada olsa da evde sade bir sekilde halledilir yani yine buyuk organizasyonlara gerek yok. Isteme icin ikramlik bir seyler hazirlamak yeterli olur. Maksimum 2 saat icinde biter zaten yuzuk de takilmayacaksa.

6 haziran 2023 13:12

3. yani şimdi instagram gelinlerine bakınca önce evde organizasyonlu kız isteme, ardından bi mekanda düğün gibi nişan yapıyolar. tabi sonrasında kına, bekarlığa veda bride partisi, düğün, after falan envai çeşit etkinliğin içindeler. i said yesten bi başlıyo iki sene bunları paylaşıyolar filan nefretlik :d

ben olsam organziasyon çağırır evde kız isteme ardından yüzük takma bitti gitti al sana nişan. ama siz mekan nişanı yapacaksanız eve organizasyon çağırmayın ya gereksiz masraf. gerçi bu pazara yetişir mi bilmiyorum. hayırlısı olsun tebrik ederim.

6 haziran 2023 13:46

4. Suslu ayni durumdayim hatta bizim de isteme-soz ne deniyorsa, pazar gunu bizim evde olacak. Ben ekstra bir organizasyon yapmak istemedigim icin ayrica nisan yapmayacagiz. Evde de organizasyon sirketi ile susleme tarzi seylere girismedim hic. Hem gereksiz masraf hem de biraz kiro geliyor bana :( Sade, aile arasinda bir merasim iste. Ikramliklar hazirlamayi dusunuyoruz bir de pasta yaptiriyoruz o kadar.

6 haziran 2023 14:42

5. i̇stemede organizasyona gerek yok. söz veya nişan evde olacak olsaydı organizasyon, süsleme iyi oluyor bence. ha evinizde fotoğraf cekilmelik uygun yer vardır gerek yok. ama beyaz perdenin önünde yüzük takmak kıro oluyor, süsleme değil bence. sizin zaten mekanmış gerek de yok

6 haziran 2023 14:48

6. Gerçekten o kadar istemiyorum ki ayrı ayrı uğraşmayı. Hepsi aynı gün aradan çıksaydı keşke. Maalesef sevgilim ve ailelerimiz böyle uygun gördü.

6 haziran 2023 15:22

7. İsteme söz bir, iki gün sonra da nikahı bastık bitti gitti

6 haziran 2023 15:39

8. Gerçekten bu soruyu başkası sorsa ben de aynı şeyi söylerdim. Neden senin fikrin önemli değil diye. Sırf sevgilim üzülmesin diye istemediğim şeylere evet dedim. Neden böyle bir şey yaptım inanın bilmiyorum

6 haziran 2023 15:42

9. nişanın bir mekanda düğün gibi yapılması çok saçma.

7 haziran 2023 03:48

10. benim de bu pazar sözüm vardı inanılmaz güzel geçti, aşırı mutluyum. ben eve organizasyon çağırdım diğer satıcılara göre bi tık daha uygundu ama yine de inanılmaz güzeldi, pasta yaptırdım, kurabiye yaptırdım, annem çeşit çeşit yemek yaptırdı, fotoğrafçı çağırdım. 30 kişi falandık, yazlıkta yaptık eve sığmayız diye. bi ara babama valla bu nişan da olabilirmiş dedim.. ama bizim bir de ayrıyeten nişan yapma sebebimiz düğün şehir dışında olacak, ona gelemeyenler nişana gelebilsin diye. kısacası ben çok memnun kaldım her şey çok güzeldi, evinizde yer varsa en azından organizasyonu ayarlamanızı öneririm hem herkes çok beğeniyor, ambiyans güzelleşiyor hem de fotoğraflarda çok şık duruyor

7 haziran 2023 11:01