isveç diyeti yapmak ne kadar sağlıklı ve neden 6.güne kadar dayanma zorunluluğu var?yakınlarda yapan var mı?

süslüler merhaba, kuzenim 80 kilo, çok kez diyet yaptı ve hep kilolarını geri aldı. şimdi onla birlikte diyet araştırması yapıyoruz. çok fazla yemek yemeyi seviyor ve maalesef yedikleri de aşırı yağlı ve kalorili.. tek denemediği isveç diyeti kaldı galiba.  55 kg’a kadar düşmüştü ama inatla 80’e çıkıyor tekrardan. ben de merak sardım şu sebepten; kiloma göre yağ oranım çok fazla. bir de diyet miyet bana göre değil ve korkunç geliyor kulağıma ama bunda kahve durumu cezbetti beni çünkü kahveyle gün geçirdiğimi bilirim. makaleler okudum, videolar izledim fakat neden 6. güne kadar sürdürülmesi gerektiğini anlamadım. kendisiyle kardeş gibiyiz o yüzden onun yerine yazıyorum ve araştırma yapıyorum. çoğu diyetinde gaza getiren de bendim ama kendisi koruma durumuna gelemeden bırakıyor. denemiş olanların cevaplarını ve yorumlarını bekliyorum

1. A1, yorumun için teşekkür ederim. Evet buradaki yorumları okudum ama çoğu negatif yönde. Ekşi sözlüğe baktığımda ise olumlu yorum daha fazla. Peki bu kadar az kaloriye nasıl enerjin olabildi bu kadar? Sabah akşam sporla bir de helal olsun

27 nisan 2021 17:48

2. Süslü İsveç diyetini zamanında araştırıp denemekten vazgeçmiştim. Ben kilomu kurmak için uygulayacaktım ancak olumsuz yorum çok fazla ve bana sağlıksız geliyor. Her şeyden önce sağlık önemli.

Denemediği diyet kalmamış demişsiniz yine de aralıklı orucu öneriyorum. Ben 25 kilo verdim ve kalıcı veriyorum geri almadım.

27 nisan 2021 17:52

3. bence çok sağlıksız değil. 2-3 sene önceye kadar "auuvvv ara öğün yapmadan olur muğğ çok sağlıksız" diyen herkes 2 öğün beslenmeye döndü. ara öğünde yedikleri de etiform falandı neyse.

becerebiliyorsanız yapın; sabah kahve öğlen ve akşam salata ve proteinle birer öğün mantığındaydı diye hatırlıyorum. bir de sabah kahvesine şeker konuluyordu, ben olsam koymazdım.

hatta yerinizde olsam isveç'teki kadar kısıtlı sebzeler değil de istediğim gibi sebze+proteinden oluşan öğünlerimi öğlen ve akşam yerdim. örn: isveç diyetinde ıspanak, brokoli vardı artık mevsimleri geçti, ben olsam kabak, semizotu yerdim. sabah da kahve ve spor.

27 nisan 2021 18:31