itü&boğaziçi yüksek lisans yapanlar?

itü veya boğaziçi yüksek lisansa kabul edilen süslüler kaç ortalama ve ales puanıyla girdiniz? ve hangi üniden mezunsunuz? ortalamam iyi, alesim fena değil ama top bir üniden mezun değilim, sanki sadece iyi üniden mezunları alıyorlar gibi :(

1. süslü boğaziçide yüksek lisans yapan bir öğrenciyle aynı sınıftaydım bir ara. elektrik elektronikti bölümü bilgide de lisans eğitimi görmüştü, bir şey ifade eder mi bilmiyorum ama %100 bursluydu. bir diğeri de jeoloji öğrencisiydi ama okulundan emin değilim, aklımda itü diye kaldı ama emin değilim. sizin bölümünüz ne acaba?

4 nisan 2020 22:50

2. İtüde yüksek yapan arkadaşım ytü'de metalürji mezunu aynı zamanda makineyi de okudu. Ortalamasını bilmiyorum ama notları genelde AA olduğu için yüksektir.

4 nisan 2020 23:08

3. ikiniz de iyi üniler söylediniz süslüler ama ben mezun oldukları ortalamaları da çok merak ediyorum o da önemlidir değil mi? benim bölümüm bilgisayar müh

4 nisan 2020 23:16

4. süslü ben maalesef notlarını bilmiyorum ya yardımcı olamayacağım. şu dönemde denk gelmemde mümkün değil, ama eğer ulaşabilirsem soracağım sizin için.

4 nisan 2020 23:20

5. Hacettepe de iyi ya ben daha düşük puanlı okullardan girenleri duyup rahatlamak istemiştim ama rahatlayamadım kızlar :D

5 nisan 2020 00:08

6. merhaba ben lisansımı ITUde tamamladım. Yuksek lisans için de aynı şekilde devam ediyorum. Benim ortalamam çok yuksek degildi (2.8), avantajım itu'den mezun olmam ve hocaları tanıyor olmamdı diye düşünüyorum. ALES-YDS sırasıyla 82 ve 79du. Yüksek lisansta tanıştığım arkadaşlarımda itu-boğaziçi-bilgi-yıldız teknik-bahcesehir'den

5 nisan 2020 00:27

7. itü'de bazı bölümler yazılı değil sözlü sınav yapıyor sanırım. makina mühendisliği için öyleydi benim dönemimde en azından. ben ytü mezunuyum itü'den kabul alan çok arkadaşım var. ales ve ortalamaları çok yüksek değildi bir kısmının. bir arkadaşımın alesi 79'du mesela ama lisans döneminde çok iyi projelerde yer almıştı, jüri insiyatif kullanıp kabul etti arkadaşımı. yani eğer parlak bir öğrenciyseniz hocalar sizi almak istediğinde alıyorlar itü'de (en azından makina müh. için böyle çok kişi biliyorum.) bilgisayar mühendisliğinde rekabet çok daha yüksek sanırım. ytü mekatronik mezunu 4 konferans bildirisi olan bir arkadaşım giremedi mesela.bir de itü'de hocaların kendi araştırma lablarında çalışan öğrenciler var, tabii öncelikli olarak onları almak isterler.

5 nisan 2020 01:06

8. İTÜ'de lisans okuyorum (son sınıfım ama mezuniyetimiz biraz sıkıntıda güncel durumlardan dolayı). Birçok farklı bölümde Yüksek/doktora yapan arkadaşlarım var ve başka ünilerden gelen asistanları da görme şansım oluyor. İTÜ'nün tarzı özel okuldan çok ama çok farklı süslüm, hatta diğer devlet okullarından da çok farklı, nasıl anlatayım bilmiyorum ama teknik eğitimi dibine kadar hissediyorsun. (Siz mühendis olacaksınız, İTÜ'yü temsil edeceksiniz, İTÜ'yü rezil etmenize izin vermeyiz diyen ve her anlamda sıkıştıran hocalar ve çok daha fazlası..) Her şey çok zor, sosyal hayatın ciddi anlamda 0lanıyor. İTÜ lisanslı olanlar bu durumu bildiği için çok yipranmiyor ama dışarıdan gelenler çok zorlanıyor ayak uydurmakta. Sırf etiket için gelmek istiyorsan sonra çok üzülebilirsin.

Bir de elektrik elektronik fakültesinden bahsediyorsun (tabi şu an ayrıldı Bilg muh ama yıllardır birlikteydiler), hocaları aşırı egolu ve aşırı kaprisliymiş. Havuz derslerin birinde Bilg muh öğrencilerinden sınavlarının yazılı yapıldığını duymuştum. Yani kodları filan kağıda yazıyorsun bilgisayara değil... Lisans öğrencileri illallah etmişti aşırı idealist bir azınlık dışında. Boğaziçi hakkında hep çok olumlu şeyler gördüm/duydum ve ben akademik olarak Boğaziçi olmazsa İTÜ hiç düşünmüyorum hocalarla aramın iyi olmasına rağmen.. koç'a giderim de mis gibi imkanlarla gençliğimi de yaşarım İTÜ'de kalıp insanlıktan çıkmam diyorum.

Umarım kendine uyani bulursun suslucum ❤️

5 nisan 2020 14:09

9. boğaziçi'nde bölümden bölüme değişmekle birlikte eğer lisans ortalamanız, alan bilginiz ve ales'iniz iyiyse bi deneyin derim. bir tanıdığım ege inşaat'tan mezundu, sonrasında bir yıl kadar çalışmış ve boğaziçi'ne çok kolay alındı. mutlaka orada yüksek lisans yapanlarla konuşun, sınavda ve mülakatta neler soruyorlar öğrenin. hocalara mail de atabilirsiniz, tanırlarsa ve hevesinizi anlarlarsa şansınız yükselir. alanda staj veya iş gibi tecrübeler de şansınızı artıracaktır.

ancak şöyle bir bilgi vermem gerek: boğaziçi ekolü teorik akademi üzerinedir. Tabii ki mühendislik alanında pratik de önemli ancak sanırım teknik üniversite olmamasından kaynaklı olarak alandaki teorilere ve akademik bilgiye daha çok önem verirler. bunu göz önünde bulundurun lütfen. başarılar.

5 nisan 2020 15:34

10. bu arada, 83 ales boğaziçi için düşük, çünkü puanınızın %50'sini ales'ten almak zorundalar. 90'dan aşağı ales görmedim orada. 90 üstü yaparsanız çok iyi olur.

5 nisan 2020 15:36