iyi okulda türkçe bölüm mü daha düşük bir okulda ingilizce bölüm mü?

bu yıl üniversite sınavına girdim tercih yapacağım. itü endüstri mühendisliğiydi hedefim fakat büyük ihtimalle ingilizcesine sıralamam yetmeyecek. türkçesini okumak çok dezavantaj olur mu sizce? itü’yü çok istiyordum ama başka bir okulda ingilizce mi tercih etmeliyim? okulun ismi için türkçe tercih edilir mi, hata mı yapmış olurum?

1. Gerçekten çok zor bir karar. Ben yine de itü isminin önemli olduğunu düşünüyorum. Okul dışında bir şekilde İngilizceyi öğrenirseniz Türkçe itü yazın derim

8 temmuz 2018 12:53

2. Kesinlikle iyi okul ve türkçe. Erkek arkadaşım itü'de ingilizce bölüm okudu ve sürekli türkçe okusaydım diye hayıflanıp durdu. Halbuki hazırlığı da yarı dönemde geçmişti ama dersleri takip etmekte falan zorlanıyordu. Yani katkısı olmadı zararı oldu ona. Bence ingilizceyi kendi kendinize gayet geliştirebilirsiniz. İş hayatında zaten maruz kalıp iyice geliştireceksiniz muhtemelen.

8 temmuz 2018 12:58

3. Çok teşekkür ederim görüşleriniz benim için önemli çevremde danışabileceğim pek insan yok bu konularda. Diğer düşündüğüm okul yıldız teknik. Tercih döneminde gidip göreceğim yine de öncesinde sizin görüşünüzü almak istedim.sağolun tekrardan:)

8 temmuz 2018 13:10

4. türkçe okuyun, ingilizcenizi geliştirirsiniz

8 temmuz 2018 13:43

5. benim okuduğum bölüm %30 ingilizceydi, 1 tane ders görüyorduk ama o bile bizi acayip zorlamıştı, hazırlığı atlamama rağmen. hoca sürekli hazılıktan gelenler yetersiz diye söyleniyordu. ingilizceniz iyiyse emek verecekseniz ingilizce bölümü yazın . yoksa çekilmez.

8 temmuz 2018 13:49

6. kesinlikle itü türkçe. ingilizce okuyanlar pişman öyle söyleyeyim

8 temmuz 2018 14:26

7. itü gibi bir seçeneğiniz varken kesinlikle yıldız teknik'i yazmayın. ayrıca ingilizce de gözünüzü korkutmasın, hazırlıktayken oturun ingilizce çalışın. zaten dersler teknik olduğunu için anlamasanız da formülü görünce anlayacaksınız.

8 temmuz 2018 15:15

8. (yazar: Rendelka) Teşekkürler tavsiyeniz için ben ingilizce okumak istiyordum zaten ama sıralamamın yeteceğini düşünmüyorum türkçesini okumak çok geride bırakır mı onu merak etmiştim

8 temmuz 2018 15:21

9. iyi okulda türkçe bölüm tabi ki. ben de itü %30 ingilizce bölüm mezunuyum dili her şekilde öğrenirsiniz ama diplomanıza itü damgasını bastıramazsınız.

8 temmuz 2018 18:10

10. yıldıza gitme. itüye git. ingilizceni hayvan gibi geliştir ki zaten gelişir %30 ingilizce. irregular ol yarımdönem de olsa hazırlık oku.

8 temmuz 2018 20:31