iyileşmeyen piercing? kafayı yicem artık?

2,5 ay önce burnumu deldirdim. 1,5 sonunda nerdeyse iyileşmişti, iyileşme sürecinde hiç iltihaplanma vs olmadı. sonra bir gün röntgen için piercingi çıkarmak zorunda kaldım, geri takarken çok zorlandım ve baya kanattım. ondan sonra olan oldu. 1 aydır deliğin tam üst kısmında sivilce gibi bir şey var, irin dolup patlıyor, tekrar doluyor, tekrar patlıyor. antibiyotik krem vs. işe yaramıyor. sürekli dikkat ediyorum, temizliyorum ama gram ilerleme yok. benzer bir süreçten geçen var mı? ne tavsiye edersiniz?

1. Deldirdigin yere gidip sor süslü, baktın hala iyilesmiyo cildiyeye görün. Ben tragus için aynı süreçten geçmiştim bana impetex önerdi deldirdigim yer geçmişti. Sonra kulağımla alakali bir sorun yaşadım doktor piercingten olabilir demişti. İçi sisiyodu kulağımın bogazimda hissediyodum. Çıkardım rahatım su an. Benim bes alti yil oldu deldireli, istediğim zaman takiyorum

18 şubat 2022 15:28

2. burun piercingi gibi kıkırdak dokusu olan piercingler 6 ay geçmeden tam iyileşti sayılamaz ve bu da herkesin bünyesine göre değişebilir yine. Sizin uğraştığınız o baloncuk iritation bump olarak adlandırılıyor. (link: https://www.trendyol.com/coldmer/izotonik-yetiskin-izotonik-bebek-deniz-suyu-burun-spreyleri-100-ml-2-urun-p-59346640?boutiqueId=594383&merchantId=234998&filterOverPriceListings=false&sav=true bu sprey) (gizlinot: kesinlikle izotonik yazandan alın ve bebek veya normal uçlu arasında karar verebilirsiniz. şahsen ben bebek versiyonundan daha çok memnunum)ile günde sadece iki kere kulak çubu kullanmadan piercingin üstüne sıkın. Sivilcemsi şeye ve piercinginize hiç dokunmayın. Kanarsa kuruluklar oluşursa yolmayın. Sadece takının iyi olduğundan emin olun. Cerrahi çelik değil de titanyum arkası düz yani labret model bir piercinge geçmeniz iyileşmesini hızlandıracaktır. Takibe aldım başka sorunuz olursa cevap verebilirim :)

18 şubat 2022 15:58

3. Çok teşekkür ederim süslüler:)

A2, evet dezenfekte etti takmadan önce. Ucuza kaçmayı düşünmedim hiç. Kötü bir delim yapmış olsa ilk etapta iltihaplanırdı diye düşünüyorum. İlk 1,5 hiç sorun olmadı dediğim gibi. Büyük ihtimalle ben tekrar takarken fazla zorladım ve iyi dezenfekte edemedim

18 şubat 2022 16:08

4. Ben de tragusta aynı şeyleri yaşadım. Çok steril bi delimdi ama iltihap olayı insanın vücuduyla alakalı 6-7 ay geçmeyen top gibi şişlik oldu. Diğer kıkırdak delimlerimde de hep aynı şeyi yaşadım ama tragus artık işin nirvanasıydı😄 cildiyeye gittim tabi ki çıkarmamı önerdi ama o kadar dayandıktan sonra çıkaramazdım. Fucidin diye antibiyotikli bir krem verdi. Kısa sürede şişlik küçülerek yok oldu. Şu an kendisiyle çok mutluyum ama yenisini bir daha yaptırmadım. orta kulak iltihabı da geçirdim onunla bağlantılı mı bilmem  ama hangi doktor görse çıkar diyordu.

18 şubat 2022 16:34

5. Keloid olursa bir daha geçmez, at gitsin piercingi. Çok uzun süre yara kalmış.

18 şubat 2022 17:58

6. nazotfer burun spreyi+asprini karistirip sur