izmirli süslüler - bornova myvia'da kiralık daire?

buradan daire kiralamak sizce mantıklı mı? evler hep eşyalı ve pek beğenmedim ama işe yakın (kordon) evlerde, başka yerlerde de kiralar çok uçuk. başka şehirden geleceğim için uzun uzun gezip bakma şansım da yok.

1. (link: https://www.sahibinden.com/kiralik-daire/izmir-bornova-kazimdirik-kazimdirik-mh./myvia-414?a103651=1139073 myvia ilanları)

8 haziran 2021 19:37

2. siz başka nerelerde baktınız ki ev? myvia 414 o civarda bulabileceğiniz en pahalı ve en küçük evlere sahip. Özkanlar bakabilirsiniz, myvianın karşı tarafı zaten.

8 haziran 2021 19:39

3. işime yakın olması için alsancak'ta baktım ama fotoğraflardan pek beğenmedim. beğendiklerim de çok pahalıydı. ilanlara bakarken sürekli myvia reklamı çıktığı için inceledim. kordon'a yürüme mesafesinde (yarım saate kadar olabilir) olmasını istiyorum ama yok bir türlü bulamıyorum ve devamlı aynı evleri yeni ilanmış gibi koyup duruyorlar.

8 haziran 2021 19:46

4. İş yeriniz kordondaysa eğer vapur ulaşımı olan yerlere de bakabilirsiniz. Karşıyakadan mesela 20 dakikada bir vapur var alsancağa

8 haziran 2021 19:50

5. Kordonun ne tarafında bu arada? Eğer konağa doğru değil de diğer tarafa doğruysa(limana doğru yani) izban duraklarına yakın da ev bakabilirsiniz. İzban alsancak durağı kordona çol yakın.

8 haziran 2021 19:51

6. cumhuriyet meydanına yakın bir yer ama pasaport değil, liman/doğu tarafında iş yerim. karşıyaka'ya da baktım ama iskeleye yakın evler de alsancak gibi. ekstra vapur ücreti de olunca daha pahalıya maloluyor. mutfağı, banyosu dökülen eski evler bile 3 binden başlıyor.

8 haziran 2021 20:03

7. yürüme derken alsancak çevresi için demiştim. myvia'dan mecbur toplu taşıma kullanmam gerekiyor, ona baktım.

güzelyalı konak'ın batısı galiba. oraya bakmadım ama bakayım ona da, teşekkürler.

8 haziran 2021 20:15

8. Kira bütçeniz ne kadar soru sahibi? Guzelyali Göztepe , fahrettin altay, uckuyular, Mehmet ali akman o civardaki evlere bakabilirsiniz. Alsancak icin tramvayla tek aracla ulasim saglarsiniz.

Aslinda hatay civari metro guzergahinda olan mahalleler de güzeldir. Arap hasan, basin sitesi,

esenyali, poligon. Karsiyaka ya da bostanli tarafindan yine vapurla trafige bulasmadan gelebilirsiniz. Bornovadan da 963'un guzergahinda rahat gelirsiniz. Ama o guzergahda oturulacak diye bakilan bolgeler deprem yuzunden cok hasar aldi. Oranin mahallelerine güney kismi kadar hakim degilim.

8 haziran 2021 20:48