kürtaj yaptıran arkadaşlar sonrasında ilişkiniz?

merhaba sorum kürtaj yaptiranlara. kürtaj sonrası ilişkinizde iyi veya kötü yönde ne değişti? sizi yakınlaştırdı mı uzaklastirdi mi? anlatır mısınız

1. Başta ortak bir kayıp olduğu için yas tutma mantığında yakın olursunuz. Sonra birbirinize baktıkça bunu hatırladığınız için uzaklaşırsınız.

26 kasım 2019 15:33

2. Bi arkadasim erkek arkadasiyla kurtajdan sonra evlenme karari aldilar, yil sonu dugunleri var, bir diger tanidigim da nisanlilardi ayrilma raddesine geldiler. Taraflara bagli biraz da aslinda birbirinizi ne olursa olsun sevmenize bagli

26 kasım 2019 16:47

3. Ayy dramatize etmeyin birbirinize baktıkça hatırlar uzaklaşırsınız falan noluyo? Hayatın acı bi gerçeği bu da her şey gibi, başımıza gelebilir.

Ben de oldum kürtaj 25 yaşında, 28 yaşında evlendim sevgilimle. Şimdi 35 yaşındayım hala evliyiz. Hiç de sorun olmadı. Evet üzüldük, dertlendik bi süre ama her kayıp gibi bu da geçti. Kürtaja bakış açınız önemli, duygusal değil makul ve mantıklı olmak lazım.

26 kasım 2019 16:57

4. kendim deneyimlemedim ama yakın arkadaşlarımdan birinde gözlemlediğim durumu yazacağım. arkadaşım bebeği istiyordu, zaten evlenme niyetleri olduğu için çocuktan destek beklemişti ama beklediği tepkiyi görmeyince kürtaja karar verdiler. bundan kısa süre sonra çocuk tatil için şehir dışına çıkıp kızı yalnız bıraktı. ilişkileri hala devam ediyor (olayın üzerinden 5-6 ay geçti) ama eskisi gibi değiller. kızcağız çöktü zaten. artık sevgilisine güvenini kaybettiğini söylüyor. bence şimdilik hayatını stabil tutmaya çalışıyor (kpss hazırlık sürecinde) ama güvenebileceği birini bulunca veya tutunabileceği başka bir şey bulunca ilişkisini bitirecek. buradan okuyanlara, özellikle genç arkadaşlara mesaj da vereyim. sizi psikolojik veya fiziksel şiddetle cinsel ilişkiye zorlayan, kendi isteğinizle olduğunda ise korunmak istemeyen veya sürpriz gebelik durumunda yanınızda olmayan insanları bırakın. zararın neresinden dönseniz kardır. biz arkadaşımıza bunu anlatmaya çalıştık ama çocuğu çok sevdiğini söyledi, bizi dinlemek istemedi. lütfen aşk gözününü kapatmasın.

26 kasım 2019 17:21

5. a3 demişsin ya "ayy dramatize etmeyin birbirinize baktıkça hatırlar uzaklaşırsınız falan noluyo? hayatın acı bi gerçeği bu da her şey gibi, başımıza gelebilir." diye asla katılmıyorum.

başımıza gelebilir dediğin şey bilinçli olarak bir cana kıyma.

tecavüz durumu olur, korunmana rağmen istenmeyen bebek olur, psikolojik-fiziksel anne durumu uygun olmaz dünyanın her türlü hali var kabul ama bunu da bu kadar normalleştirmeyin ,başımıza gelebilir diyip geçmeyin allah aşkına ya.

evlenmeyi düşünürken kendinden olan bebeği istemeyen, bize destek olmayan erkekler var çevremizde...

lütfen bu girdi bazılarına kırıcı gelmesin. geçen sene kürtaj olduğu halde bunu nolacak ki diye anlatan korun diye benim yalvardığım dışarıya boşalıyor ya artık döllenme günlerinde birlikte olmuyorum diyen yakın bir arkadaşım var. beni bu vurdumduymazlık bitiriyor...

26 kasım 2019 19:43

6. anon 6 bu olayı cana kıyma olarak değil sadece hücre aldırmak olarak görebilirsiniz. sonuçta canı yanan veya irade sahibi olan herhangi bir canlı yok ortada. bu kadar dramatize etmeye gerek yok ve herkesin başına gelebilir evet. normal.

26 kasım 2019 19:48

7. Ben im kürtaj olma sebebim o sırada öğrenci olmamızdı. Bakacak maddi durum yoktu, ailelere açıklayamazdık. O zamanki sevgilim, şimdiki eşim hep destek olmaya çalıştı, güçlü olmaya çalıştı, en üzgün anımda beni güldürmeye çalıştı. Eğer çalışıyor olsaydık ne olursa olsun ikimiz de istiyorduk çünkü. Bizi kesinlikle birbirlerimize yaklaştırdı.

26 kasım 2019 19:48

8. Anonim 6, normalleştireceğiz! Asıl sen anormalleştirme! Evet herkesin başına her an gelebilir. Belki senin başına henüz gelmedi ama sen de yaşayabilirsin bunu.

Cana falan kıymadım, ortada henüz can falan yoktu. Tecrübe etmediğin konularsa bağnaz görüşlerini kendine sakla. Tecrübe edince ahkam kes!

26 kasım 2019 20:34

9. niye tecavüz olunca veya korunup hamile kalınınca o henüz bebek olmaya yakın bile olmayan hücre farklı bir şey mi oluyor? ikisi de aynı yani ve gaaayet doğal bir şey kürtaj olmak. sonra çocukluğu rezil edilmiş iğrenç insanlardan geçilmiyor etrafımız.

26 kasım 2019 20:46

10. anonim 3: dramatize etmekle ne alakası var? Kürtaja bakış açınıza göre değişir. Benim için böyle olmuştu. Ben soğumuştum adamdan.

26 kasım 2019 21:27