1. Batık lekesi batağına düşmüş biri olarak kendi yöntemlerimi söyleyeyim belki benim kadar kötü değildir bacağınız ve işe yarar.
Öncelikle Cildim çok kuru ve derim ince. Kıllarım derinin altından çıkamıyor, bir de beyaz tenliyim çok belli oluyor kendim iğneyle çıkarmayı deneyince daha kötü oldular haliyle ve yaralarım geç iyileştiği için öylece kaldılar. Lazere de başladım bu sayede yeni batık oluşmadı ama eskileri aynı şekilde duruyor. Çok da garip yani bir gün uyanıylrum hiçbir leke o gün içinde üşüyorum veya fazla hareket ediyorum(gizlinot:kan dolaşımıyla mı alakalı acaba bilmiyorum) yeniden beliriyor izler. Bir ara baya hafifletmiştim izleri, o sıralar lazere gitmediğim için ağdadan sonra aynı şekilde oluyordu moralim bozulup yine batıklarımla uğraşıyordum sonra yine düzeliyordu yine kıllar çıkarken batık oluşuyordu kısır döngüye girmişti. Ama yine de öncesi/sonrası çok fark etmişti.
Doktora gittim klasik fito ve madecassol verdi. Günde iki kez uyguluyorum. Ayrı ayrı da kullanmıştım sabah madecassol akşam fito(gizlinot: yoğun bir krem o yüzden gün içinde kıyafetlerime bulaşıyordu), şimdi karıştırıp kullanıyorum. Lekelerde azalma oluyor.
Duşta kabak lifi kullanıyorum. (gizlinot: sineksekiz’den almıştım tavsiye ederim doğal üretim) sonrasında kremleri uyguluyorum. Kabak lifini tüm vücudumda kullanıyorum bu arada tüm pürüzleri yok ediyor tavsiye ederim.
Acnecinamide kullandım bir etkisini görmedim. Cildim soyuluyordu sanki, devam etmedim kullanmaya.
Çok kuruluk yaşadığımda veya duştan sonra sarı kantaron yağı kullanıyorum. (gizlinot: onu da sineksekiz’den aldım). Madecassolla da karıştırıp uyguluyorum bazen. (gizlinot:içerik hakkında pek bilgim yok bazı ürünleri karıştırmak sağlıklı sonuçlar vermiyor o yüzden cildin verdiği tepkiye bakmak önemli)
Kabak lifi kullanmadığım günlerde ponza taşıyla kılların çıkıl yönünün tersine ve dairesel hareketlerle bacaklarımı ovalıyorum.
İsis pharma secalia krem kullanıyorum ara ara. Nemlendirmesi çok iyi ama izler konusunda pek bir işe yaramadı gibi sanki. Nohut tanesi kadar sürmek iki bacağı da fazlasıyla nemlendiriyor.
Bapanthol çok kuru ciltler için olan kremini de denedim, arko krem gibiydi yapısı sevmedim.
Şimdi bioderma atoderm serisinden birkaç ürün sipariş ettim onları deneyeceğim, duş jeli, duş yağı ve kremi. Yorumlar olumlu. En azından iz için değil ama nem için. Bir de yeniden doktora gideceğim, doktor önerisi olan olursa da çok sevinirim.
sithleydi