kıskançlıktan nasıl kurtuluyorsunuz? sevgili falan değil bildiğiniz yakın arkadaşımı kıskanıyorum?

hayatı hep yolunda gidiyor her konuda hayat ona yardım ediyor sanki ve bunun için çabalamıyor. çabalamamasına rağmen de sürekli efor sarf ediyor gibi davranıyor. hayatındaki her şey çok zormuş gibi davranıyor ama öyle değil. benimse her şey dikenli. biraz da insanları kullanan bir tavrı var ve buna rağmen etrafındakiler onu seviyor, araya mesafe koyayım diyorum ama onun hayatındaki gerçekten güvenebileceği bir ben varım (çok arkadaşı var ama aşırı yakın değil, ailesi biraz sorunlu) hem onu yalnız bırakmak istemem hem de çok yakınız durduk yere kıskanıyorum diye mesafe koymak ona haksızlık. onun kuyusunu kazmıyorum, hatta onun beni düşündüğünden çok onu düşünüp yardım ediyorum. ama artık hem görüntü olarak hem tavırlar olarak onu kendimden üst görüyorum ve o hep yükselirken ben yerimde sayıyorum bu kıskançlıktan kurtulmak istiyorum ama olmuyor. aşağı yukarı aynı ortamlardayız ve ben birinden bile hoşlanmamaya çalışıyorum çünkü biliyorum kesin onu beğenecekler en başından üzülmeyeyim diyorum. bu kıskançlık hissinden nasıl kurtulabilirim sorun kendimi sevmemem mi anlamıyorum.

1. knk niye 5 dk arayla aynı soruyu soruyon aşağıya yazmışsın işte

30 mart 2024 20:31

2. Knk  başka soru sormadım. Bakmadım bile sorulara yanlışlıkla 2 kere mi diye kontrol ettim diğer soru benim değil

30 mart 2024 20:32

3. kıskançlık hasetlik negatiftir süslü. sen arkadaşını sevmeye onun iyiliğini istemeye devam ediyorsan kıskanmaktan çok imreniyor gibisin.

30 mart 2024 20:51

4. Mesafeden başka çaren yok. Kıskançlık öyle bir huy ki asla geçmiyor. Kendini kandırıyorsun anca. Sürekli kıyas halinde olmak büyük cehennem... ama bırakamazsın da.. benden sana abla tavsiyesi senden daha iyilerle en yakın arkadaş olma. Tecrübe konuşuyor.

30 mart 2024 21:26

5. çok arkadaşı yok çünkü çoğu kişi senin gibi, bunun da farkında bence

31 mart 2024 02:04

6. Hayatı hep yolunda gidiyor demişsiniz sonra da ailesi "biraz" sorunlu demişsiniz. Acaba o "biraz" sorun arkadaşınıza neler hissettiriyordur. Benim hayatım da çok yolunda gidiyor mesela, ama bu hayatı emek emek kendim kurdum, arkamda kimse yoktu. Ve her zaman bunun ağırlığını hissettim en başarılı, en mutlu olduğum zamanlarda bile. Siz kıskançlıktan arkadaşınızı kafanızda idealize etmişsiniz.

31 mart 2024 02:43

7. A4e hiç katılıyorum. Kıskançlık geçer çünkü bizle ilgilidir ve sana kendinle ilgili bir şey söyler. Sizin dediğiniz durumda sadece zeka, sosyoekonomik durum, dış görünüş vs her konuda eşit insanlar arkadaş olurdu ancak öyle bir durum yok.

31 mart 2024 08:34

8. Anonim 7 peki nasıl geçer? Siz yaşadınız mı nasıl geçirdiniz?

31 mart 2024 14:13

9. Sürekli ortamı domine ediyor geçen içmeye gittik mesela çok yakın olmadığımız kişiler de vardı. Acıktım falan diye tutturdu insanlar da hemen seferber oldu ortamı bozdu resmen bebek gibi ilgi bekliyor ve hem tavrı çok itici geldi yeseydin bize ne yani, hem de insanların ona hemen ilgi gösterip aa hadi sen bir yemek ye moduna girmesini kıskandım. Ayrıca kendi yediğinin hesabını başkası ödedi. Hep hesabını birileri öder mesela, ama çok gururluymuş gibi davranır, yani erkek bile değil hesabı ödeyen kadın bir arkadaşımız ve yani ısrar edip o parayı verebilir. Kendisi kimsenin hesabını falan ödemez. Geçen bana geldi, gelmeden markete uğrayacaktı ben dışarıdan yemek söyledim parayı ben ödedim o marketten ucuza kaçmış her şeyde, hatta bir yemek yapacaktı sözde malzemesini bulamamış ama bence o malzemeyi giderken evine götüremeyecek diye almadı koskoca markette nasıl bulamazsın o ürünü yani. Böyle garip garip şeyleri de var. Böyle insanları kullanan bir tavrı var, ama kabul etmez. Mesela hesabı ödeyen kız için ben de ona bir şey ısmarlarım diyor ama asla ve asla ısmarlamaz. Bazen beni de mi böyle kullanıyor acaba diye düşünüyorum

31 mart 2024 14:26

10. Ya bence neden diretiyorsun anlamadım. Sen baya baya bu kızı sevmiyorsun. Anlattığın kadarıyla da çok sevimli biri değil. Ya da diğerlerinde işleyen numaraları sende işlememiş. Sal gitsin ya. Böyle kafayı yersin yani. Normal bir insan bu düşünceler aklına geldiği an mesafe koyar zaten. İş kıskanmayı aşmış bence.

1 nisan 2024 07:51