kız arkadaşım beni kıskandırmaya mı çalışıyor nasıl anlarım?

insanlar için böyle şeyler düşünmek istemiyorum fakat kendime engel olamıyorum artık sürekli böyle hissettiriyor beni ben mi arkadaşıma haksızlık ediyorum acaba diyorum onu seviyorum ve 10 yıldır arkadaş olduğumuz için konduramıyorum. yaşadıklarımızdan birkaç örnek yazacağım ve fikrinizi merak ediyorum kızlar. mesela bugün arkadaşım beni aradı, erkek arkadaşı o hasta olduğu regl olduğundan, ağrısı sebebiyle yatıyormuş ve erkek arkadaşı yüksek lisans ödrvini işyeirnden çıktı alıp ve 1,5 saat servisle yol yapıp sadece o çıktıları vermeye evinin oraya kadar getirmiş ve tekrar evine dönmüş böyle dedi. (ben de baya çıtayı yükseltmiş çok iyi falan düşünmesi dedim, bu devirde kimse kimse için yapmaz dedim ve istemsiz imrendim ne yalan söyliyim vay be dedim)  daha sonra anladımki sadece çıktı için gelmemiş meğerse çocuğun annesine telefon da almışlar, kahve falan içip buluşmuşlar yani. ama o öyle anlatmıyor sanki onun için bu sebepten gelmiş, karnının ağrısına kıyamamış ve yardımcı olmak için 3 saat yol yapmış gibi anlatıyor, kıskandırmak için ekstra bir çabası var gibi hissediyorum.  ya da mesela geçen hobimden bahsettim kpss hazırlanıyorum arada da onunla ilgileniyorum.(etamin örgü gibi bir şey yapıyorum) sen de yapabilirsin dedim benim vaktim yok dedi (sadece yüksek lisansı var şuan ve bazen iş alıyormuş eve mimar kendisi) ve mesela kendisi işsiz ama sürekli herkes onu istiyormuş ama o kabul etmiyormuş gibi davranıyor bazen internetten birileri ona yazıyor ve aldığı işleri çok iyi fiyata alıyormuş gibi davranıyor, halbuki mesela benim hissettiğim söylediği kadar çok iyi fiyatlara o işi yapmadığı. nedense her şey çok iyiymiş mükemmelmiş gibi davranıyor. ben de safım gerçekten erkek arkadaşıma dedim imrendiğim için sevgilisi taa oralardan gelmiş çıktı götürmüş ne düşünceli gibisinden seni kötü etkilemek istemiyorum ama kıskandırmak için söylüyor bu kadar saf olma dedi ve üzüldüm, konduramadım çünkü. onunla konuşurken sanki sadece ben işsizim gibi hissediyorum nedense. o böyle muazzam gibi davranıyor, halbuki normal davransa sıkıntı yok el üstünde tutuyor gibi her şeyi en iyisi onunkiymiş gibi. bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz.

1. bana sizi kıskandırmaya çalışmasından bağımsız olarak kendini olduğundan daha iyi bir konumdaymış gibi göstermeye çalışıyor gibi geldi. erkek arkadaşınız da yapıştırmış hemen seni kıskandırmaya çalışıyor bence diye... erk*k işte...

1 kasım 2020 23:07

2. Kendi hayatını çok iyi göstererek kendini de kandırıyor olabilir süslü. Bazı insanlarda oluyor bu. Çok mutsuz örneğin, size kendini mutlu gösterdiğinde kendisi de bundan etkilenip mutlu oluyor. Bir süre sonra da alışkanlığa dönüşüyor. Bence böyle bir durum

1 kasım 2020 23:09

3. Birde kızlar bunu demem ne kadar doğru bilmiyorum ben cidden iyi niyetli düşünüyorum böyle şeyler asla aklıma bile gelmez milleti kıskandırmak gibi şeyler.

Birazda safım anlamam bile biri söyleyince aa cidden mi olabilir mi diye düşünüyorum üzerine.

Nasıl davransam bu arkadaşıma karşı? Her şeyimi anlatmak doğru mu bilemiyorum. Çünkü ben erkek arkadaşımla yaşadığım sorunlara kadar anlattığım tek kişi. Ve hatta ne zaman ona anlatsam erkek arkadaşımla aramız açılıyor. Birde o her şeyini anlatmıyor bana bunu hissediyorum, ben saf gibi inanın koşarak söylüyorum en yakınım olarak gördüğüm için.

Son zamanlardan ne yapsam işlerimin rast gitmediğini düşünüyorum. Sebebi nazar olabilir gibi geliyor.

Nasıl davranılması gerek böyle insanlara karşı?

1 kasım 2020 23:15

4. sanıyorum ki 22 yaşında falansın. ben geçen iki yılda bunu çok yaşadım süslü. birebir. on yıllık arkadaşım. yüksek lisansı bitirdi. doktoraya başladı. ben lisans mezunuyum ve iki yıl işsiz kaldım. kpss çalıştım. şimdi sınırdayım atamada. birkaç kişi ile ya olur ya olmaz. ben iki yıldır inanılmaz yoğun ders çalıştım. sevgilim yok iki yıldır. kendisi de tam iki yıl önce ilişkiye başladı.

sürekli anlatıyordu ama sürekli ilişkim şöyle mükemmel, böyle güzel. sevgilim şu kadar iyi yerde çalışıyor. bu kadar maaş alıyor.(sevgilisi cidden inanılmaz büyük sayılı firmalardan birisinde) ben de burs alıyorum. hemen iş bulurum. onun şirketine girmemi istiyor ama ben üniversitede çalışacağım falan. sabahtan akşama kadar övüyordu sevgilisini. şuraya tatile gidelim dedi. bunu aldı. bana şöyle aşık falan. hatta buraya sormuştum iki yıl önce. böyle böyle yapıyor katlanamıyorum sevgilisi dışında sohbetimiz kalmadı diye.

benim hayatım 2 ay önce değişti. bir işe girdim. maaşım çok iyi değil ama şans yüzüme baktı. daha önce başvuru verdiğim bir yer aradı. gittim ve başka bir yerde çalışıyorum 2 aydır dedim. bazı özel sebeplerden dolayı en azından şubat ayına kadar orada kalmam gerekir vs dedim. aslında reddedecektim. gelin bir görüşelim dediler. görüşmeye gittim ve sebeplerimi mantıklı buldular. şubat ayına kadar yerinize birisini almayacağız ama hafta sonu bir gün gelin buranın işleyişine alışın sizin için de alışma süreci olmaz şubat ayında buraya temelli geçersiniz dediler. kabul ettim. ve maaşım tatmin edecek bir maaş. şansıma çok cana yakın insanlar var. flört işlerinde bir anda açıldı kısmetim. aniden birkaç kişi yürümeye başladı vs. ekonomik olarak rahatladım şu bu.

ama ben arkadaşımdan bu sürede biraz mesafe koymuştum. eskiden olsa detay detay konuşurdum. öyle arada söyledim gitti bu gelişmeleri. bi tadı kaçtı falan derken daha bugün ağladı. ilişkim şöyle kötü ite kaka yürüyor diye. e iki yıldır dünyanın en mükemmel adamıyla gidiyor diyorsun...

özetle. anlatsın. he deyin. konuşun ama belli bir yaştan sonra insan her şeyin konuşulmayacağını öğreniyor. hayatınızdaki her detayı anlatmayın. hayatındaki her detayı dinlemeyin. bir de mesela çıktı olayı. arkadaşınızdan böyle şeyler hissediyorsanız "herkes yapmaz aman ne incelik" diye götünü kaldırmayın

1 kasım 2020 23:36

5. Evet 23 olacağım bu ay. Ben dediğim gibi biraz olgun değilim gibi hissediyorum son zamnalarda herkese çok güveniyorum. Herkesin derdini sahipleniyorum çözüm arıyorum, dinlemiyor gibi hiç yapmam mesela her şeyi dinler en ayrıntısına kadar düşünürüm bu beni yoruyor artık sanki herkes mükemmelmiş bir ben eksikmişim gibi hissediyorum. Bir yandan da biliyorum aslında insanların bilerek böyle yaptıklarını ama işsizken insanın cidden özgüveni yerlebir oluyor, kpss hazırlanırken sanki ben bir hiçmişim herkes mükemmelmiş gibi hissediyorum. Berbat bir his, umarım her şey hallolur 1 yıl içinde dostlar.

1 kasım 2020 23:43

6. Hiç öyle düşünme. Arkadaşımın iş alanında iş bulmak daha zor. Yani mesela akrabamın çocuğu yazayım mı dese iyi düşünün derim. Benim alanımda da iş bulmak 6,7 yıldır zorlaşıyor.

Bu kız benim işsiz olduğum zaman açık açık suratıma "ya canım üzülüyorsun ama iki senedir evdesin keşke yüksek yapsaydın en azından. Bu kadar senen boşa geçmezdi. Kpss olacak diye düşünme. Mesela ben bak yüksek yaptım ama yetmedi doktora yapıyorum. Kolay iş bulurum arasam ama burslar yetiyor. İşe girsem bursum kesilir. Canım istemiyor" diyordu meğer yana döne iş arıyormuş.

1 kasım 2020 23:51

7. Kız sizi kıskandırmaya çalışıyorsa baya başarmış gibi duruyor. Başkasının sevgilisi şöyle yapmış böyle yapmış diye kendi sevgilinize anlatmanıza gerek yok, o kişinin ilişkisi anlattığı kadar iyi değilse o onun problemi siz ne güzel diyip geçin kendi ilişkinize bakın. O sizinle ne kadar paylaşıyorsa o kadar paylaşın. Bu insan üzerine de bu kadar kafa patlatmayın yok işi şöyleymiş boş vakti yokmuş neyse ne

2 kasım 2020 11:12

8. arkadaşın düşler aleminde yaşıyor :((((((((((((