kızlar doktor enzaflu verdi influenza için ama covid tedavisinde de veriliyormus kullanayım mı?

4 gündür düşmeyen ateşim var antibiyotik kullanıyorum ateşim 38-39 gidip geliyor. influenza olmusum. ilacı içtikten sonra mide yanması yaptı ve kustum belki başka bir şeyden dolayı da kusmus olabilirim bilmiyorum.  ağır bir ilaç mı içmeli miyim?

1. Ne öffff cevabın yoksa uza

31 aralık 2021 21:48

2. Antiviral bi ilaç. Corona da influenza da virüs olduğu için ikisine de etkin. Her ilaç herkeste farklı yan etikler yapabilir ama Durumunuza uygun bi ilaç Kullanıp kullanmamak size kalmış.

31 aralık 2021 21:59

3. Covid için verilmesi detayı soruyla ne alaka anlayamadım. Ona göre cevap verecektim ama üstteki süslü anlatmış güzelce. Eğer midenizi etkiliyorsa ki olabilir ilacın kutusunun içindeki kağıdı açarsanız (prospektüs deniyor) orda yan etkiler kısmını ve ayrıca başka ilaçlarla etkileşim etkilenmediğini va görebilirsiniz. (Kullandığınız başka ilaç varsa) Mide için bir koruyucu ile alabilirsiniz ama bunu bir ecz.ya en azından danışın. İlaç çok etkili bu arada influenza için, çok kötü yapmazsa kullanmaya çalışın.

31 aralık 2021 23:23