kızlar gerdek gecesi yapılması gerekenler neler ?

bugün kuzenim evlendi. bir tanıdığı abdest aldığın suyun birazını evize damlalar halinde dök, yatak odanda yatağını görünce bi dua oku falan dedi benim annemle pek muhabbetim yokta kızlar acaba yapılması gerekenler neler biliyor  musunuz ?? yani bunu cinsel ilişki olarak sormuyorum eskilerden duyduklarınız olarak soruyorum

1. sadece namaz kılınıyor diye biliyorum ben de.

7 haziran 2019 21:57

2. Guya iliskinin kutsalligini beyinlere islemek icin uydurulmus hurafeler. Allah askina yatagi gorunce dua oku nedir , kabe mi bu ya tovbe tovbe

7 haziran 2019 21:58

3. Bak senin de dediğin gibi " eskiler" yani çağ dışı, batıllar bunlar. Belli ki 20 lerinde internet çağında bir kızsın abdest suyunun mu peşine düştün gerçekten? Kanlı çarşafını balkondan salla desek sallayacak mısın? (ki bu eskilerde yapılan birşey)

7 haziran 2019 21:59

4. Yapacağımdan falan sormuyorum kızlar merak ettim ilk defa duydum çünkü böyle bir şeyi mesela damat tarafı gelmeden geline aynaya baktırıp ayna parlak bahtım daha parlak dedirttiler üç kere bunun gibi şeyler yörenizde varmı diye soruyorum neden bu sinir ..

7 haziran 2019 22:02

5. Süslü ayna vs. Gibi şeyler hurafe. O gece düğün telaşından kan ter içinde kalınacağı için önce duş alınır. Sonra namaz kılınır. Seccade üzerindeyken dua edilir. Sonra ister dinlenirsin ister o gecenin tadını çıkarırsın. Yatağa dua etmek eve su damlatmak ilk defa duydum. Hurafe hepsi

7 haziran 2019 22:09

6. Bizde yok böyle adetler ama hakikaten ultra saçmaymış. İnançlı olan insan duşunu alır, 2 rekat şükür namazını kılar, sonrası onların bileceği iş.

7 haziran 2019 22:19

7. Off ne kadar saçma şeyler bide ben bi büyükten silinme bezi duymuştum anneler evlenmeden önce kızlarına dikermiş bu bezlerden

7 haziran 2019 22:19

8. aynaya bakıp ayna parlak bahtım daha parlak demek mi.... hemen positive vibes rutinime ekliyorum

7 haziran 2019 22:42

9. Benimde ilk kez gördüğüm bişeydi daha öncede birsürü kuşak bağlama gördüm ama bunları duymamıştım

7 haziran 2019 23:35

10. Namaz kılınır, dua edilir. Başka bir şey duymadım ben de. Silinme bezi ise eskiden bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Şimdiki gibi tuvalet kağıdı vs. Olmadığı için öyle bezler kullanılırdı. Bez mendil mantığı işte. Kadınlar büyük metrelik kumaş satın alıp dikerlermis. Eski kadınlar çok çekmiş yaa.

7 haziran 2019 23:57