kızlar selam farz edelim ki baba çalışıyor anne çalışmıyor gece bebek uyandığında baba da ilgilenmeli midir?

1. Anne ilgilenmeli. Baba sabah kalkıp bir mesai yapacak ama kadın gündüz bebeği uyutup o boşlukta da uyuyabilir.

14 aralık 2023 17:42

2. Anne çalışmıyorsa anne ilgilenmeli. Yani aslında ben her türlü olayda annenin ilgilenmesi taraftarıyım çünkü çok küçük bir bebekten bahsediyorsak anneye bağımlı, güven duygusunu anne ile gideriyor, babayla değil.

Kadın erkek eşitliği olayını abartmayalım. Kadın çalışmıyorsa ev ile kadın ilgilenmeli, baba evin giderlerini karşılamalı.

14 aralık 2023 17:46

3. Anne ilgilenmeli ama adam da kadinla ilgilenmeli.

14 aralık 2023 17:49

4. "kadın erkek eşitliği olayını abartmayalım"

14 aralık 2023 17:50

5. pozitif ayrımcılıktan değil, eşitlikten yanayım.

eve erkek para getiriyorsa evle kadın ilgilenmeli. ev işi, yemek totalde üst üste koyunca 2 -3 saate bitecek şeyler. ki abartmış bile olabilirim bu süreyi. yani bebekle ilgilenmeye gani gani vakit kalıyor. gündüz annenin ilgilenmesinde sıkıntı yok. ama akşam babanın mesaisi bitince anneninde bitmiş gibi düşünmeliyiz. bu yüzden akşam ve gece saatleri iki taraf ortaklaşa ilgilenmeli bence.

14 aralık 2023 17:51

6. Sürekli olmasa bile baba da ilgilenebilir gayet, o kadın evde yatmıyor ki hem bir ton ev işiyle uğraşıyor hem bebeğine bakıyor zaten. a2 umarım erkektir ya

14 aralık 2023 17:51

7. Bu sitede ne b.k gibi insanlar türedi ya? Erkek diye mi ölüyorsunuz yoksa kadın nefretinden mi emin olamiyorum.

14 aralık 2023 17:57

8. Sorsaniz en esitlikligi savunan sizsiniz. Annenin tek isi bebek mi ya da babanin tek isi calismak mi? Neden gece uyaninca anne bakiyor? Yanlis anlasilmasin ne evliyin ne cocugum var ama kardesimin buyumesine sahit oldum aramizdaki ucurum yas farkindan. Annem evlenince calismayi birakmis dolayisiyla benim de kardesimin cocuklulugunda da ana bakimi veren kisiydi. Ama ne kadar yoruldugunu babam gorebilecek duzeyde bir insandi. Oyle cok egitimli falan zannetmeyin lise mezunu esnaf adam. Geceleri uyaninca kardesimi sallar, uyumazsa gezdirir uyuturdu annem zaten tum gun cocuk bakmaktan evi toparlamaktan bitkin haldeydi. Babaannem kardesime bakarken ayiplardi ayni kafa yapisindasiniz yazik.

14 aralık 2023 18:05

9. Eksik yazmisim babaannem, babami ayiplardi bakima yardim ediyor diye

14 aralık 2023 18:06

10. Evet. İlgilenmeli. Anne de tğm gün bebekle ilgileniyor. Ev işi konusunda çalışmayan taraf daha aktif olmalı gelgelelim bu da kirli çatal değil arkadaşlar.

14 aralık 2023 18:06