kızlar sizce ikinci el e-kitap okuyucu alınır mı?

kızlar selam. ben senede ortalama 45 kitap okuyan biriyim ve senede kitaplara 1000 lira para yatırıyorumdur. her ay internetten aldığım için bu para öğrenci olmama rağmen bana dokunmuyor (aylık 80 lira gibi oluyor). şimdi ekimde yeni bir kitap yasası gelecekmiş ve kitapların internetteki fiyatları da kitapçılardaki gibi olacakmış. böyle bir durumda benim bu kadar çok kitap almama imkan olmuyor. ben de dedim ki e-reader alayım fakat onların da fiyatları 1200 liradan başlıyor (saçma bir fiyatlandırma). şimdi sorum şu; ben 500-600 liraya ikinci el bulursam alayım mı? yoksa değmez mi? çabuk bozulabilen dayanıksız aletler mi? yoksa beni şöyle 3-4 sene idare eder mi ikinci el olsa bile? bilgisi olanlar yardımcı olursa çok müteşekkir olurum, şimdiden teşekkürler

1. Süslü yıktın beni gece gece. Bu soruya bir cevabım yok, umarım o yeni yasa olayı gerçekleşmez demeye geldim. Bunalıma girerim yoksa.

25 ağustos 2021 23:56

2. neden tüm gecemi mahvettin bu bilgiyle:( kitaba 100 tl mi vereceğiz yani. bence alma. o 1000 tlye ömrün boyu okuyacağın kitapları alırsın zaten ben kendi kobomu sattım kitap hissiyatını alamıyorsun.

25 ağustos 2021 23:57

3. e readerlar genelde sağlam cihazlardır, uzun yıllar gider. cihazın durumuna bağlı olarak ikinci el tercih edilebilir bence

26 ağustos 2021 00:11

4. Süslü ben yıllar önce ulusta bir iş hanı gibi bir yerden gümrüğe takılan kindlelardan almıştım çok uyguna, ismini bulup yazacağım, hala var mıdır bilmiyorum ama bir tanıdık varsa baktır oraya sıfırdan farksızdı ve çok çok ucuzdu öyle diyim.

26 ağustos 2021 00:22

5. kızlar cevaplarınız için çok teşekkürler, kimi süslülerin moralini bozan bir bilgi vermişim, inanın duyduğumdan beri ben de kahroluyorum hala bir umut yalandır falan diyorum.

deneyimini paylaşan süslülere teşekkürler, izmirde olduğum için izmir sınırları içinde bakıyorum, görmeden almak istemiyorum. şimdilik sahibinden, let go gibi siteleri takipteyim bakalım

26 ağustos 2021 02:27

6. Süslüm senede 45 kitap e reader almak için az. Parasını çıkarmaz yani ben telefondan okuyun diyenlerdenim. İkisi de elektronik olacak. Apple kullanıyorsanız, ibook var zaten. İnternetten indirip, programla açıp okuyabilirsiniz. Androidler için de alkido diye bir uygulama var. İkisi de kitap hissiyatını vermeyecek ama bütçenizi rahatlatır.

26 ağustos 2021 02:38

7. süslü ben dolaptan ikinci el kindle paperwhite 4 aldım. normalde 1200 civarı biliyorsun, 800 liraya geldi bana.

bu ürünler asla kısa ömürlü değil, ilk çıkan kindleı bile hala kullanan insanlar var. zaten dolapta vs satanların çoğu ekitap okuyucu alıp sonradan hevesi kaçan insanlar, o nedenle cihazlar sıfırdan neredeyse farksız oluyor.

500-600 lira civarına almaktansa biraz daha koyup kindleın yeni çıkan touch modeline veya paperwhite 3'e bakabilirsin. dediğim modelleri o fiyata bulursan al tabii. ama kesinlikle ışıklı al derim. bırak 3-4 seneyi, on yıldan fazla ömrü olan cihazlar bunlar.

başka sorun olursa bana özelden yazabilirsin, almaya karar verirsen seninle telegram kanalları da paylaşırım. ben o kadar kitap okumamama rağmen 15-20 kitapta bile parasını çıkarıyor.

26 ağustos 2021 02:58

8. + telefondan, bilgisayardan, tabletten okumak asla ama asla kindle hissiyatını vermiyor. sabaha kadar okusan yine şu gözlerimi bi dinlendireyim demezsin. şöyle söyleyeyim ben bir daha elime gerçek kitap alacağımı sanmıyorum. elde tutması ve okuması o kadar rahat ki. yatarken okuyorum genelde, kitap okurken sayfa çevirmek gıcık ediyordu beni. bunda o problemi yaşamıyorum. ayrıca ince bir kitap ağırlığında yani binlerce kitap taşıyabiliyorsun yanında.

26 ağustos 2021 03:01

9. a5 süslü is hanını yazsana lütfenn

26 ağustos 2021 03:43

10. @mmedusa süslüm ayrıntılı yazdığın için teşekkür ederim, dediklerine sevindim, dolap  hiç aklıma gelmedi oraya da bakayım. eğer alırsam özelden size kaynak için yazacağım

anon 7'ye de teşekkür ederim fakat ipadle e-reader aynı hissi vermiyor maalesef. bende 4 senedir ipad var, ibooks ve pdf olarak bir sürü kitap indirdim fakat okunmuyor. bir de e-reader'ın ekranı asla telefon/tablet ekranı gibi değil -e-ink teknolojisi diyorlar yanlış hatırlamıyorsam, onla yapılmış-

bir de ben sosyal bilimlerde yüksek lisansın tez aşamasındayım. alırsam makaleleri de aktarmayı planlıyorum o yüzden parasının hakkını vereceğini düşünüyorum

26 ağustos 2021 03:55