kac ayda hamile kaldiniz kizlar cok heyecanlıyım yeni yeni deniyoruz ilk ayda olmadı ?

1. 2 seneye yakındır korunuyorduk, hadi bi deneyelim dedik ama şöyle ki ilk denediğimiz ay(bir uygulamada uzun yıllardır regl günlerimi kaydettiğim için orada her ayın en doğurgan(fertile) üç gününü gösteriyor, o günlerde sadece bir kez yani) bir kez korunmadan denedik, ikinci ayda öyle bir kez denedik ve 4 hafta sonra hamileydim. max haftada bir kez birlikte olabilen üşengeç bir birey olduğum için benden bu kadar oluyor. yani biraz kafada ve kadında bitiyor bence. aşırı çocuk isteklisi değildim, kafama takmadım, olmazsa da olmaz düşüncem de vardı. çevremde de isteyip hamile kalamayan çok fazla kişi var, eşimin fikri bu işin kadında bittiği, kafası rahat ve kendini farkında olmadan ve içten hazırlamışsa, ciddi bir sağlık problemi yoksa hamile kalabiliyor diyor. ben de kendi sürecime bakınca mantıklı geliyor açıkcası.

18 ekim 2020 19:25

2. Anonim 1 eşiniz tam bir cahilmiş kusura bakmayın da. İş kadında bitiyormuşmuş, içinden geliyorsa olyuormuşmuş. Hay yarabbim bari bu cahilliği buraya yazmayın ya.

Süslüm bizim 3 senedir olmuyor. Deniyoruz ama olmuyor yani bir sıkıntımız da yok. Ha olmazsa da sıkıntı değil evlat ediniriz ama bizde durum bu.

18 ekim 2020 20:19

3. Bebek ne zaman isterse o zaman geliyor. Rahat olmak onemli tabii de öyle olsa sadece istenmeyen iliski sonrasi (yani tecavuz demek istemiyorum ama) kimse hamile kalmazdi. Kadın kendini mi hazırladı? Oyle bir travmadan sonra kafası mi rahatti??? Olacagi zaman oluyor iste. Siz de soru sahibi daha ilk aydan takilmamaya calisin lutfen. Tadını cikarin hayatinizin sadece. Forumlara falan girip girip okumayin.

18 ekim 2020 20:27

4. 3.senemde hamile kaldım. Tüm değerler normaldi. Saçma sapan stres yaptıkça her şey sarpa sardı. Umursamayın, ve lütfen bu sefer olacak kafasıyla birlikte olmayın.

18 ekim 2020 20:37

5. İlk 2 sene korunduk. Sonra 1 sene dikkat etmedik ama hamile kalamadım. Doktora gidince çok acı gerçeklerle yüzleştik.

Eşimde oligospermi varmış(sperm azlığı). Normal yolla çocuk sahibi olamazsınız dedi doktor. Üstüne 1 sene kendimizi toparlamak ve tüp bebek için karar vermekle ve tüp bebek için görüşmekle geçti.

Tam tüp bebek için karar vermiştik ki hiç beklemediğim anda hamile kaldığımı öğrendim. Kendi kendine hamile kalmışım. Olmaz denen oldu.

Toplamda 4 sene.

18 ekim 2020 22:45

6. Tesekkur ederim cevaplarınız için her birinize. Tabii ki bir cok faktore bağlı bunu biliyorum. Rahatlik da bunlardan biri saglik sorunları da şans da...

Son anonimcim bir seyi anlayamadim sadece. Zaten ilk iki sene korunduk demissiniz toplamda nasil 4 sene oluyor?

18 ekim 2020 23:32

7. eşimin bilgisi,eğitimi ve kültürüne laf söyleyebilecek seviyede değilsindir muhtemelen. ben sadece çok genel bir istemek ve birkaç anonim kişinin de burada bahsettiği annnenin de-stress olması haline dair ikimizin muhabbetinden bahsettim. umarım sizin için de en yakın zamanda gönlünüze göre olur her şey.

19 ekim 2020 13:25

8. ve evet son cümlenizde bahsettiğiniz gibi ben büyük bir hamilelik, kutsallık fikriyle yaşamadım hiçbir zaman. olmazsa da evlat edinmeyi deneriz ilerleyen yaşlarımızda derdim hep. kendi aramızda bahsettiğimiz biraz böyle bir rahatlık. bu arada bu konuyla ilgili rahatlığım kendi kanımdan olan birini yıllardır kaybetme korkusuyla da ilintili, anne olamamak ayrı bir kaygı, hayatında var olan birini kaybetme korkusu bambaşka bir kaygı. uzuuun uzuun yazmadığım için sebebinin algılanmaması normal, siz de çok yüzeysel ve kendi dünyanıza göre doğrunuzla yazmışsınız. hiçbir sebep yokken olmama halini de çevremde şahit oluyorum. hayatta imtihanlar türlü türlü. diğer anonimin dediği ve takıldığı 'rahatlık' tecavüz vs örneği de çok konuşmak istemesem de kötü bir durum ve tüm süreç için söyleyebileceğim bir şey, eğer o çocuk olacaksa oluyor, anne karnında düşecekse düşüyor, bi şekilde olacak olan zamanı,yeri geldiyse oluyor. ben soru soran arkadaşa çok genel bir şeyden ve iletişim kurabildiğim eşimle aramızdaki komik bir diyalogdan yola çıkarak çevresine kulak tıkayıp,stres olmadan süreci yönetebilsin bi nebze diye bir yorumda bulunmak istemiştim sadece. ama olmayışlar, tecavüz örnekleri falan uçup gitmiş her şey. herkesin gönlüne göre ve hayırlısı olsun dilerim.

19 ekim 2020 13:34

9. İlk 2 sene korunduk. Sonraki 1 sene hiç korunmadık ve hamile kalamayınca doktora gittik. Eşimin sperm problemini öğrendik. Kendimizi toparlamak için de 1 sene geçti ve şuan yeni hamileyim. Yani toplamda 4 sene geçti. Zaten 4 senelik de evliyim.

19 ekim 2020 14:46

10. Şunu soruyorsun sanırım süslü yani korunmayı bıraktıktan 2 sene sonra hamile kaldım.

19 ekim 2020 14:47