kafasina yag uygulayarak sac cikartan var mi gercekten?

soru basit kizlar. sac derisine yag uygularak saclarini gurlestirmis, dokulen saclarini cikartmis biri var mi? youtubeda goruyorum cesitli yerlerde okuyorum, duyuyorum ama birinci agizdan tarafsiz yorum yapabilecek birine ihtiyacim var. ve yag uygulamasi yapan arkadaslar, neden yag surerken ve sonrasinda yikarken saclarimiz daha cok dokuluyor?

1. soruyu gorup bilgisi olup sirf usendigi icin cevap vermeyenlere teessuf ettigimi de belirteyim. suslu sozlukte suslu sozluk konularini konusamaz olduk.

9 şubat 2021 17:05

2. suslu cevabin cok dokundu bana o yuzden cevap vericem fjdkdkf. ablam yapti bunu ise yaradi, aylarca saclarina yaglar surdu seyrekti saclari gurlesti sonra epey. ben de yaptim ama bende ise yaramadi pek cunku erkek tipi dokulmem var (: yine de kullaniyorum ama doktorun verdigi bir yag karisimini. bu arada bilmeyen varsa diye yazayim yagladigimizda saci dusta kesinlikle islatmadan sampuanliyoruz, yavas yavas islatip kopurterek yikiyoruz aksi halde sac arinmiyor.

9 şubat 2021 17:11

3. bu yaglar konusunda soylemek istedigim bir sey daha var. 10 lira verip aktardan badem yagi yilan yagi falan almayin, 10 liraya badem yagi olmaz. icine ne yagi koyuyolarallah bilir, zeytinyagi alin surun daha iyi.

9 şubat 2021 17:13

4. suslu tesekkur ederim. inan oyle biktim ki bu sorulara hic cevap gelmemesinden. isyan etmeden duramadim valla ben bilgim olan her soruya cevap yazmaya calisiyorum cunku. bu sozluk bunun icin vardi zaten onceden, simdi dedikodu drama yuvasi oldu neyse.

erkek tipi sac dokulmesini nasil ayirt ediyorsun? yani dokulmenin yogun oldugu bolgelerden mi anliyorsun yoksa tum hormon/vitamin degerlerin iyi olmasina ragmen dokulmenin durmamasindan mi? kendini bildin bileli hep sacin mi dokuluyor mesela yoksa birkac sene iyi olup sonra tekrar dokulmeye mi basliyor?

yag konusuna gelirsek. suan icinde sarimsak beklettigim saf zeytinyagi kullaniyorum, buna biraz da biberiye ekliyorum. kafamdan kucuk kucuk saclar cikiyor ama oyle fiskirma derecesinde degil. acikcasi yagdan mi oluyor, yoksa sac dokulmem azalinca kaybettigim saclar geri cikmaya mi karar verdi bunu anlayamiyorum cunku henuz 3-4 kez kullandim. haftada 1 yada 10 gunde 1 yapiyorum. ustelik sanki her uygulamada faydadan cok zarar gordugum hissine kapilmadan edemiyorum cunku dedigim gibi hem yikarken hem surerken normalden fazla sacim dokuluyor. 10-15 tel degil yani.

ablaniz hangi yaglari kullandi ve yag uygulamasi yaparken saclari dokuluyor muydu acaba?

9 şubat 2021 17:29

5. anonim 3 tesekkur ederim suslu cevabin icin.  sarimsak etkili demek ki gercekten. suan yaptigim sarimsakli zeytinyagina devam edeyim ben o halde. ah bi de surerken dokulmese...

9 şubat 2021 18:34

6. süslü ablam ne bulursa sürüyordu kafasına dkskdds çeşit çeşit yağlar var zaten. yağların dışında sarımsak da ezip sürüyordu bi de mayonez sürüyordu fdkdfksd mayonezi ben tavsiye etmem ama sarımsak gerçekten etkili sanırım, kaşlarına sürüp sonuç alan da varmış çünkü okumuştum burda. yağlar içinde çam terebentin en etkilisi diye biliyorum onu mutlaka kullanın.

erkek tipi dökülme doktorun koyduğu teşhis, genetik olunca ve tepe bölgesinden olunca dökülme erkek tipi dökülme oluyor ve durdurması zor maalesef. "hormon/vitamin degerlerin iyi olmasina ragmen dokulmenin durmamasindan mı?" aynen öyle. eğer kafanıza çok takıyorsanız mutlaka doktora gidin bence değerlerinize baktırın, çok fazla nedeni olabilir çünkü dökülmenin bir şey eksikliğinden kaynaklı olabilir, d vitamini demir feroton vb. doktor sonuçlarınıza göre bir ilaç verir, biotin de kullanabilirsiniz.

uygulama yaparken açıkçası neden o kadar dökülüyor bilmiyorum. belki saçınıza yedirirken sert hareketler yapıyorsanız kopmalara nden oluyor olabilir? ben saçım çok az olduğu için ultra hassas davranıyorum, yağ sürerken aşırı dökülme hissetmedim.

9 şubat 2021 18:36

7. anonim 2 suslu. inanin ben de cok cok cok hassas davraniyorum cunku fazladan bir tel dokuldugunu gormek bile artik beni cok uzuyor. onceden yagi boca ederdim, simdi az az suruyorum cilk yag yapmiyorum yani derimi. yikarken de cok nazik davranirim. kan degerlerimde de hormonlarimda da sorun yok. hatta 3 ay demir, cinko hapi ve d vitamini kullandim, hicbir etkisi olmadi. stresli donemlerden gectim, belki de bundan diyorum. suan ilk zamanki gibi degil epey azaldi dokulmem ama saclar da azaldi iste. diplerden geliyor ama gidenin hepsi gelmiyor gibi hissediyorum. ki o gelenler de uzayip sacima karisacak mi bilmiyorum.

anonim 4, cam terebentin yagim evde var. zamaninda saclarimi hizli uzatmasi icin sampuana katmistim gercekten etkili. suan kullandigim karisima ekleyebilirim onu. hindistan cevizi yaginin sacima iyi gelecegini sanmiyorum cunku sac tipim low porosity. epey arastirmistim bu mevzuyu. tesekkur ederim yorum icin

9 şubat 2021 19:14

8. acaba yag bakimlarimi sac yikama gunlerimde kirli saca uyguladigim icin mi ekstra dokuluyor? siz temiz saca mi uyguluyorsunuz kirli saca mi?

9 şubat 2021 19:15

9. süslü ben de kirli saça uyguluyorum. bir de ben normalde taramam saçımı, siz de öyleyseniz yani 2 gün saçınızı taramayıp üçüncü gün yağladıktan sonra tarıyorsanız bir miktar saç gelmesi normal, yağlamadan önce halihazırda kopmuş dökülmüş saçlar geliyordur yani. temiz/kirli saçla bağlantısı olduğunu sanmıyorum ama.

9 şubat 2021 19:21

10. anladim suslu. sanirim gozunden kacti ama sey demistim hep mi dokuluyordu sacin? donem donem durdugu oluyor mu?

9 şubat 2021 19:35