kaliteli pilav tenceresi arıyorum yardımcı olabilecek olan var mı?

teflon, granit vb malzemelerden yapılan pilav tencereleri maalesef çiziliyor, kaplaması kalkabiliyor. üstelik ahşap kaşık ile karıştırıyoruz. çelik tenceremiz var fakat pilav yaparken biraz yapıştırıyor. ömürlük bir pilav tenceresi (mümkünse çelik) arıyoruz. her sene tencere almak istemiyoruz. wmf, zwilling ayarında olabilir fakat bu markaları hiç kullanmadık. tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?

1. yani teflon ve benzeri malzemeleri hem çizildiğii için hem sağlıksız olduğu için istemiyorum, mümkünse çelik ve asla yapışmayan bir model istiyorum.

20 aralık 2020 16:50

2. Asla yapışmayan çelik olur mu bilmiyorum süslü. Bende Tefal ve Korkmaz'ın çelik tencereleri var. İkisinde de pilav yapıyorum, dibine tutmuyor ama yaptığın an Yemen lazım, ısınmaz, isitirken yapışır.

20 aralık 2020 16:57

3. Çelik her türlü yapışır markaya bağlı değil bu, emsan perge kullanıyorum, çizilme bozulma yok memnunum

20 aralık 2020 17:18

4. haftada 2-3 kez kullanılıyor sanırım. son aldığımız tencere blnen bir marka değildi, dışı yepyeni fakat kaplaması kalktı.

fissler düdüklü için "patates yağsız koyuyorsun asla yapışmıyor pişiyor" demişti biri. ben de oradan yola çıkarak çelik ve yapıştırmayan pilav tenceresi bulabliirim diye düşündüm.

çelik değil de kaplama bir ürün alacaksam uzun yıllar çizilmeme garantsi beklerim bahsi geçen markalar için. yazılanları araştıracağım, teşekkür ederim. başka önerisi olan arsa beklerim.

20 aralık 2020 17:29

5. wmf seramik kaplamalı olan seriyi kullanıyorum, kaplaması seramik oldugu için sağlıklı şimdiye, kadar çizilmedi çizilse de altı çelik oldugu için sağlıksız hale gelmeyeceğinden kullanmaya devam ederim çok eskiyene kadar sanırım. diğer kaplamaların hem kaplaması sağlıksız hem de alüminyum üzerine kaplama oldugu için çizilmesi sağlıksız hale getiriyor. fisslerin de sanırım var çelik üzerine kaplamalı ürünleri.

20 aralık 2020 17:31

6. a6 hangisi oluyor acaba o seri?

hangisi daha uygun bana acaba?

(link: https://www.wmf.com.tr/index.php/tava-ve-tencereler/3201001454-wmf-profi-select-pilav-tenceresi-28-cm.html 1. mi?)

(link: https://www.wmf.com.tr/index.php/tava-ve-tencereler/3201001455-wmf-pilav-tenceresi-28-cm.html 2. mi?)

20 aralık 2020 18:05

7. bunların ikisi de çelik üzerine yapışmaz kaplama, seramik değil ama materyali bilmiyorum aşağıda yazmışlar ordan içeriğini araştırabilirsiniz. benim kullandıklarım seramik kaplama olanlar durado serisinden tencere değiller ben uygun kapakla pilav tenceresi olarak da kullanıyorum çünkü tavaya göre bi nebze daha derinler. (link: https://www.wmf.com.tr/index.php/eticaret/search?keyword=durado&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=0 link) ten bakabilirsiniz.

20 aralık 2020 20:57

8. Kafama uyan bir tane bile tencere bulamadım ya. Dediğinizi de inceledim biraz daha düşüneceğim. Döviz kuru acısın artık bize.

20 aralık 2020 21:37

9. iyi bi yapışmaz tencere tava bulmak zor gerçekten, hem iyi hem dayanıklı hem sağlıklı.. ben de çok araştırıp bunları aldım ama indirim kovalayıp almıştım siz de farklı sitelerden takip edebilirsiniz bazen iyi indirimler oluyor.

20 aralık 2020 22:44

10. O kadar iyi anlattınız ki... farklı seçenekleri denesem istediğimi bulana kadar ne kadar harcarım bilemiyorum. Dediğiniz gibi araştıramaya devam.

20 aralık 2020 23:39