kanal tedavisi yaptıranlar, geçici dolgu yerine pamuk koyuldu mu daha önce ?

daha önce de farkli 3 disime kanal tedavisi yaptirdim fakat doktorum yurtdisinda oldugu icin bu sefer baska bir doktora gittim, ilk seanstan sonra gecici dolgu yerine pamuk koydu ve 3-4 saatte bir pamugu degistirmemi soyledi. dogru bir uygulama mi bu sizce daha onceki doktorum boyle birsey yapmamisti, bu durumu yasayan var mi acaba ?

1. Bir kez kanal tedavisi yaptırdım onda da geçici dolgu yapıldı süslü. Hatta yanlış hatırlamıyorsam dolgunun içine de minik minik şeyler koymuşlardı ilaç koyuyorum içine diyerek

6 kasım 2021 17:37

2. Evet daha onceki doktorum oyle yapmisti ama bu sefer neden boyle yaptigini anlamadim biraz tedirgin oldum :( tesekkurler cevap icin :)

6 kasım 2021 17:45

3. iltihap varsa orayi dolguyla kapatirsa basinc kök ucundan cikar. Pamuk sarı sarı oluyor mu degistirdikce.

6 kasım 2021 18:35

4. benim korkunç bir kanal deneyimim oldu. dişimde zaten dolgu vardı, bir dişçim alttaki yeri görmeden doldurmuş onu söktü kanal yaptı, içine ilaç koydu 3 gün bekledim. sonra gittim kanalın ikinci aşaması ve dolgu yapıldı. pamuk var mıydı onu hatırlayamadım

6 kasım 2021 19:25

5. Röntgen çekti ve dişin kökünde iltihap oldugunu augmentin kullanmam gerektigini soyledi. Şu an kullaniyorum. Pamugu degistirdikce pamugun dibi pembemsi gibi sanki hafif kanli gibi oluyor. Pamuk agzimda islandikca bana hic hijyenik gelmedi bu yontem yemek artiklari yada icecekler pamuktan sızar diye o yuzden tedirgin oldum :( daha once hep gecici dolgu yapilmisti bu sefer boyle olunca anlam veremedim ben de :(

6 kasım 2021 19:27

6. Süslü bana da pamul koydu iltihabı aksın diye. Çok iltihap vardı bende

7 kasım 2021 13:09

7. Tesekkurler tek olmadigimi bilmek icimi rahatlatti :)

7 kasım 2021 19:38